Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

A kézművesek támogatták a Petz kórház gyereksebészetét

Az idei kézműves bál bevételéből származó 400 ezer forint támogatást a győri Petz Aladár megyei Oktató Kórház gyermeksebészeti osztály alapítványának adományozta a Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata.

A támogatási összeget április 17-én, szerdán adta át Lakatos István tagozati elnök, Bognár Gyuláné és Horváthné Borsodi Mónika tagozati alelnökök. Davidovics Sándor és Garab Endre főorvosok az eseményen elmondták, hogy komoly szakmai kézikönyvekre, műszerekre fordítják a pénzt.

Jelezték, hogy az eddigi 11 oklevelet időrendben kiállítják majd.

Lakatos István elmondta, hogy a kézművesek szeretik a jó hagyományokat. A bál tombolából befolyt bevételének jótékony célra fordítása is ilyen.Általában három-négyszázezer forint között szokott összegyűlni. Örömmel tapasztalta, hogy idén a négyszázezer forint jelzi az adakozók jó szándékát. Bognár Gyuláné elmondta, hogy volt alkalma személyesen tapasztalni a gyermeksebészeten folyó kiváló munkát. Tudja, hogy a kórházban nagy fejlesztések vannak, azonban a közvetlenül eljuttatott támogatás egy egység konkrét, kisebb, de fontos céljainak megvalósulását segíti. Horváthné Borsodi Mónika elmondta, Ők is rendszeres bálozók. Annak tudatában veszik mindig a tombolákat, hogy azzal segíteni fognak a győri gyermeksebészetnek. Adományt gyűjteni ma már nehéz, a kézművesek jó szándékát jelzi, hogy idén magasabb összeg gyűlt össze. Davidovics főorvos köszönetében egy jó családhoz hasonlította a gyermeksebészet és a kamara közötti kapcsolatot. Jó atyaként állnak a kézművesek az alapítvány mögött.Garab főorvos elmondta, hogy a 15 éve működő alapítványnak jók a társadalmi kapcsolatai. Fontos, mert élő társadalmi kapcsolat kell. A pénz mögött a jó szándékot is fel kell ismerni.

A tizenegy alkalommal összesen több mint hárommillió forinttal járultak hozzá a gyermeksebészet felszereltségének javításához a megyei kamara kézművesei.

Olvasóink írták

  • 1. espace72 2013. április 19. 22:30
    „Soproniként köszönettel tartozok Davidovics főorvos úrnak és "csapatának". Ők mentették meg gyermekem életét! Kiváló munkát végeznek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Forgalomkorlátozás a Városháza megállóhelyen Győrben

A vonatpótló autóbuszok megállóhelyén lehet majd felszállni csütörtökön másfél órán át. Tovább olvasom