Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A két kerék sok autóst felbosszant

Győr - A forró, nyári közlekedésben felértékelődik a kisrobogók szerepe, amelyekhez elegendő a B-kategóriás jogosítvány. S jellemző, hogy minél idegfeszítőbb a forgalom, autós és motoros annál kevésbé lesznek egymás barátai.

Az autósok szerint a motorosok a hibásak, a motorosok szerint pedig természetesen a gépkocsivezetők nem tanúsítanak elegendő toleranciát a kétkerekűekkel szemben. Ami igaz, igaz: a csúcsforgalmi dugónál már csak egyvalami idegtépőbb, ha egy motoros slisszol el mellettünk a dugóban.

Gumibottal hátba

– Nemrég történt, hogy a lámpánál előrementem, beelőzve a kocsisort. Egyszer csak megbillentem, s ütést éreztem a hátamon. Hátrafordultam és nem hittem el, amit látok: az autóvezetőnél egy gumibot volt. Az illető nyilván nem egyszerűen bevadult, mert ez a bot már eleve ott feküdt mellette kéznél. Alig várta a szituációt – meséli a győri Kovács D. Gergely.

Kínai is lehet jó, de...

Nem teszünk igazságot autósok és motorosok között, de az biztos, hogy igen nagy szükség lesz egymás elviselésére, hiszen a nyáron egyre többen ülnek át a kocsiból a kétkerekűekre. A motorkereskedők szerint idén nem volt robbanás a keresletben tavasszal, mivel az enyhe tél miatt egyenletesen eloszlott egész évre a vásárlási kedv. A népszerűbb, szinte kivétel nélkül Olaszországban készült motorokat újonnan 5–6 százezer forintért árulják, s egyre nagyobb mértékben szorítják ki az olcsó termékeket a piacról, jóllehet, ezeket 200 vagy akár 160 ezer forintért is megkaphatjuk újonnan. Kiss Norbert, a győri Scooter Shop üzletvezetője szerint a kínai kisrobogók legfőbb baja nem is kizárólag a minőség – mivel gyártanak igényes motorokat is –, hanem az alkatrész hiánya. Persze előbb-utóbb minden beszerezhető, csak időbe kerül – mondja Kiss Norbert.

Jövőre ismét?

A kereskedő szerint egyébként egyformán népszerűek a használt és az újonnan vásárolt kisrobogók is a nyári forgalomban, de ha a többéves tendenciát nézzük, akkor azt kell látni, hogy csökkent a kereslet. Kiss Norbert úgy véli, ez azért van, mert három éve divatba jöttek a nagyobb testű, idősebb motorok. Ha ez az ok, akkor viszont számítani kell arra, hogy jövőre ismét robogóláz lesz, mert az öregebb járművek akkorra kikopnak.

Laczó Balázs

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az éttermek is barokkosodnak

Győr - Igaz, hogy a császári menüsort csak a Barokk Esküvő – Történelmi Ünnepi Játékok… Tovább olvasom