Kisalföld logö

2017. 04. 28. péntek - Valéria 6°C | 10°C Még több cikk.

A két kerék sok autóst felbosszant

Győr - A forró, nyári közlekedésben felértékelődik a kisrobogók szerepe, amelyekhez elegendő a B-kategóriás jogosítvány. S jellemző, hogy minél idegfeszítőbb a forgalom, autós és motoros annál kevésbé lesznek egymás barátai.

Az autósok szerint a motorosok a hibásak, a motorosok szerint pedig természetesen a gépkocsivezetők nem tanúsítanak elegendő toleranciát a kétkerekűekkel szemben. Ami igaz, igaz: a csúcsforgalmi dugónál már csak egyvalami idegtépőbb, ha egy motoros slisszol el mellettünk a dugóban.

Gumibottal hátba

– Nemrég történt, hogy a lámpánál előrementem, beelőzve a kocsisort. Egyszer csak megbillentem, s ütést éreztem a hátamon. Hátrafordultam és nem hittem el, amit látok: az autóvezetőnél egy gumibot volt. Az illető nyilván nem egyszerűen bevadult, mert ez a bot már eleve ott feküdt mellette kéznél. Alig várta a szituációt – meséli a győri Kovács D. Gergely.

Kínai is lehet jó, de...

Nem teszünk igazságot autósok és motorosok között, de az biztos, hogy igen nagy szükség lesz egymás elviselésére, hiszen a nyáron egyre többen ülnek át a kocsiból a kétkerekűekre. A motorkereskedők szerint idén nem volt robbanás a keresletben tavasszal, mivel az enyhe tél miatt egyenletesen eloszlott egész évre a vásárlási kedv. A népszerűbb, szinte kivétel nélkül Olaszországban készült motorokat újonnan 5–6 százezer forintért árulják, s egyre nagyobb mértékben szorítják ki az olcsó termékeket a piacról, jóllehet, ezeket 200 vagy akár 160 ezer forintért is megkaphatjuk újonnan. Kiss Norbert, a győri Scooter Shop üzletvezetője szerint a kínai kisrobogók legfőbb baja nem is kizárólag a minőség – mivel gyártanak igényes motorokat is –, hanem az alkatrész hiánya. Persze előbb-utóbb minden beszerezhető, csak időbe kerül – mondja Kiss Norbert.

Jövőre ismét?

A kereskedő szerint egyébként egyformán népszerűek a használt és az újonnan vásárolt kisrobogók is a nyári forgalomban, de ha a többéves tendenciát nézzük, akkor azt kell látni, hogy csökkent a kereslet. Kiss Norbert úgy véli, ez azért van, mert három éve divatba jöttek a nagyobb testű, idősebb motorok. Ha ez az ok, akkor viszont számítani kell arra, hogy jövőre ismét robogóláz lesz, mert az öregebb járművek akkorra kikopnak.

Laczó Balázs

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az éttermek is barokkosodnak

Győr - Igaz, hogy a császári menüsort csak a Barokk Esküvő – Történelmi Ünnepi Játékok… Tovább olvasom