Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A kereskedőknek nem felel meg az új piac

A kereskedők képviselői cáfolják, hogy megegyeztek volna a Győr-Szol vezetésével a Dunakapu tér felújításának idejére kijelölt ideiglenes piaci helyszínről. Állítják, a felajánlott hat hely közül nem azt választották, amit a társaság közleményben ismertetett a nyilvánossággal.
A Kisalföld 12-én, szombaton adott helyet a Győr-Szol Zrt. közleményének, amelyben többek között az állt: öt-hat terület alapos felmérését követően egy helyszín maradt, amely egyaránt megfelel a kereskedők elvárásainak, a piac és a hozzá kapcsolódó parkolók területigényének. Ez a Rába nyrt. által felajánlott több mint tízezer négyzetméteres terület.

Érthetetlen, hogy ha a Győr-Szol által is ki volt jelölve az általunk választott terület, miért ragaszkodnak a másikhoz, ami a kereskedőknek nem felel meg.

A kereskedők képviselői szerdán cáfolták azt, hogy ők elfogadták a felajánlott területet.

– Az igaz, hogy valóban hat felajánlott helyszínről tárgyaltunk. Azonban a megbeszélések alapján egyet fogadtunk el száz százalékban, mégpedig a Széchenyi híd belváros felé eső részén a volt Ferrovill területét. A Győr-Szol kérte, hogy legalább még egyet jelöljünk meg. Ekkor merült fel a volt vagongyári helyszín, amit mi csupán egy százalékban fogadtunk el. Ennek ellenére a Győr-Szol azt tette közzé, hogy a kereskedők és a Kisosz is elfogadta ezt a helyet – nyilatkozta lapunknak Bakody Béla, a kereskedők egyik képviselője.

A Kisosz elnöke, Réti Károly hozzátette:
– A közlemény megjelenése előtt és után is kikérdezték a kollégák a vevőket, akik egyértelműen kinyilatkoztatták, hogy az általunk választott helyre még szívesen eljönnének utánunk, azonban az Árkád mögé már nem. Érthetetlen, hogy ha a Győr-Szol által is ki volt jelölve az általunk választott terület, miért ragaszkodnak a másikhoz, ami a kereskedőknek nem felel meg.

Olvasóink írták

 • 13. piroskaésabarkasz 2011. március 20. 12:55
  „12ke!Annyit hozzátennék,hogy az "őstermelők" zöme a győri zöldség-gyümölcs nagykereskedésekből szerzi be a "házit".”
 • 12. Révfalui-szúnyog 2011. március 19. 12:04
  „11! Minden kultúrált történelmi városban a belvárosban van a piac. Ennek számos oka van, nézzen utána, ha magától nincs annyi sütnivalója, hogy rájöjjön.
  Magának bizonyára a tesco az, ami nem "tré". Vásároljon csak nyugodtan ott, viszont nekem cserébe legyen annyi jogom, hogy a dohányosok gyógykezelésének fölemlegetéséhez hasonlóan én se kívánjam fizetni azoknak a rákosoknak a gyógykezelését, akik a tescoban és a hozzá hasonló szutykokban veszik meg az egyébként előállításuk pillanatában is veszéléyes hulladéknak számító, álságosan élelmiszernek nevezett rákkeltő szemetet.”
 • 11. fyzg 2011. március 19. 11:27
  „a Dunakapu-tér így nem esztétikus és nem is praktikus az biztos
  a piacnak miért is kell a Belvárosban lenni? négyzetméter-arányosan ott elég kevés ember él, a piac meg elég tré”
 • 10. Tabornok 2011. március 19. 04:16
  „"Érthetetlen, hogy ha a Győr-Szol által is ki volt jelölve az általunk választott terület, miért ragaszkodnak a másikhoz, ami a kereskedőknek nem felel meg." Mit nem értenek?
  A Győr-Szol diktál, mert diktálhat. Ez a FIDESZ- demokrácia. Diktálják, hogy mi a jó nekünk.
  Tényleg nem értitek? Kiskirályok.
  Multifunkcionális csarnokot építenek, mert szerintük nekünk az a jó. Kevés focipálya van Győrben, uszoda meg sok. Uszodát többek között, ezért nem építenek.”
 • 9. soppet 2011. március 18. 08:41
  „TE IS FIAM "G É Z A " !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 8. igazszó 2011. március 18. 08:12
  „Győr város vezetői részéről még mindig a bosszú vezérel, és a személyes érdekeik, érdekeltségeik....mindeáron történő véghezvitele.Nemszámít, hogy Győr város polgárainak mi a véleménye, mit kérnek, miért könyörögnek, és ezekután is a város vezetőinél süket fülekre találnak. Megalázóan hülyének nézik a polgárokat,<moderálva> ne élősködjenek a győri polgárok pénzén, és életüket, megélhetésüket ne akadályozzák!”
 • 7. DON 2011. március 17. 22:01
  „Nem mondom, hogy új nekem a dolog, de már megint minket néztek hülyének! Hogy bízzunk egy olyan városvezetésben, amelyik Haynau árnyékában kéjeleg, a pofájába hazudik választóinak, utána pedig felcsúti felsőbbrendűséggel gorombítja le azokat, akik esetleg megemlítik, hogy nem ez volt megbeszélve, mi nem erre a filmre fizettünk be! Hogy a győrszolt már szóba se hozzam...”
 • 6. Torbius 2011. március 17. 14:58
  „Stewe rátapintott a lényegre... :D
  Már ezen megy a vita azóta, hogy az AVE kirobbantotta a Duna kapu téri dolgot...(teszem hozzá nagyon is jól csinálták...)

  Ha lerhurrognak Stewe, ne bánkódj, azok csak bértollnokok lesznek...
  Normális gondolkodású ember osztja a véleményünket. Mert azt hiszem, bőven a többség nevében is beszélhetek...”
 • 5. Révfalui-szúnyog 2011. március 17. 14:40
  „Hát ott az Árkád mögötti csalánosban biztos, hogy halálra van ítélve a piac. Egy győri, belvárosi vagy belváros közeli lakosnak program a szombati piac. Mi ezért sétálunk át a révfalui hídon szombatonként. Itt lehet összefutni ismerősökkel, barátokkal, akikkel tavaly nyár óta nem is találkoztunk volna, ha nincs a piac. Utána be szoktunk ülni a Matróz nagy kályhája mellé egy pohár borra, pogácsára, vagy járunk egyet a belvárosban, ahol ilyenkor venni is szoktunk ezt-azt, noha lehet, nem is azért indultunk el otthonról. Tavasszal, nyáron pedig a piacos kosarat rábízzuk valamelyik ismerős kofára, ki a pokróca alá rejti a megőrzés idejére és mi besétálunk a térre vagy a Baross útra valamelyik terasz fagyiját megkóstolni.

  Mindez a csollányosban ki van zárva. A gyengébbek kedvéért teszem hozzá, hogy értelmes kultúrember sem az Árkádban, sem egyéb hasonló szutyokban nem kóborol és nem étkezik. Nem mérgezi magát műanyag élelemmel és nem szoktatja gyerekét életidegen falanszter környezethez. Hanem tarka abroszos kerthelységet keres nagy árnyas fák alatt.

  A csollányosba majd elmegyünk kocsival, gyorsan megvesszük, amit kell (mert bevásárlóközpontban juszt se fogok soha élelmet venni), aztán hazagurulunk. Elvették tőlem a kedvenc szombati szórakozásomat, a találkozásokat barátokkal, ismerősökkel, a téli szombat délelőtti Matróz látogatásokat és a belvárosi sétákat. Pedig ezekből az apró dolgokból áll össze egy kiegyensúlyozott polgári élet. Maradnak a téli vasárnap délelőtti belvárosi séták az üres utcákon, persze vásárlás nélkül, mivel a boltok -nagyon helyesen- zárva vannak. Szerencsére a Matróz nyitva van....
  Szerintem a boltosok is nagyon fogják élvezni a kiesett árbevételt és a szombati pangást.”
 • 4. urbaniastapista 2011. március 17. 12:57
  „Kinek is konkurencia a piac?
  Kinek is a testvére a vezetője?
  Amúgy az egész világ hülye, mert másfelé megy, mint a Győri városvezetés.
  pl.:
  http://kek.org.hu/piac/”
 • 3. koponya1 2011. március 17. 12:52
  „Ezeknek semmi sem jó!”
 • 2. fióka 2011. március 17. 10:46
  „és,hogy ezen miért is nem lepődök meg?”
 • 1. Stewe 2011. március 17. 09:44
  „A piac eddigi helyére kijártak a nénikék bácsikák, na ők az Árkádig nem fognak/tudnak kisétálni. A belváros üzletei vendéglátóhelyei ismét háttérbe fognak kerülni a piac megszünéséből adódó forgalomcsökkenés miatt. A Dunakapu téri mélygarázs-tervezet logikátlan döntés, bár vitathatatlanul nagyot lehet vele kaszálni felsőbb körökben. A Dunapart rezidencia környéke tökéletes lenne parkolóház építésére.
  A felújított piacra pedig 1000% hogy nem engednek vissza egyetlen árust sem, ez borítékolható. A városban lassan megszünik minden ami helyi sajátosságú volt. Az már nem "trendi "”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kegykép búcsúja

A papok zarándoklatával csütörtökön kezdődik a Szűzanya vérrel könnyezett kegyképének búcsúja a… Tovább olvasom