Kisalföld logö

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda 0°C | 7°C Még több cikk.

A kerékpárosokat ellenőrizték a rendőrök Győrben

A rendőrök büntetés helyett fényvisszaverő küllőprizmát, lámpát, láthatósági eszközöket ajándékoztak a kerekezőknek.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Baleset-megelőzési Bizottság beosztottjai március 20-án ismét a kerékpárosokat ellenőrizték, ezúttal a Győr környéki főutakon.

A rendőrök a reggeli óráktól, Győr bevezető útjain tartottak preventív jellegű ellenőrzést. Az akció célja ezúttal is a kerékpárosok közlekedésbiztonságának javítása, a balesetek megelőzése és a jogkövető közlekedésre való nevelés volt. A kontroll elsősorban a kétkerekű járművel közlekedők kötelező tartozékaira irányult.

Amennyiben hiányosságot tapasztaltak, büntetés helyett fényvisszaverő küllőprizmát, lámpát, illetve láthatósági eszközöket ajándékoztak a kerekezőknek.

Napjainkban Európában és Magyarországon is a kerékpáros és gyalogos közlekedés került a figyelem középpontjába. Ennek oka, hogy a közúti közlekedés egyik legvédtelenebb résztvevőjeként a kerékpárosok részvételével bekövetkezett balesetek a legtöbb esetben személyi sérüléssel járnak, gyakran súlyos, illetve tragikus kimenetellel végződnek. Az ellenőrzések tapasztalatai azt mutatják, hogy a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó közlekedési szabályokkal. A kerékpár világítására vonatkozó szabályokat nem, vagy részben tartják be, ezáltal az észlelhetőségük jelentősen megnehezül.

Éjszaka, vagy korlátozott látási viszonyok között életet menthet, ha a kerékpárt hajtó az előírt világítóberendezéseket használja és további láthatósági eszközökkel – láthatósági mellény – hívja fel magára a többi közlekedő figyelmét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnap zárva - Ne feledje: még négy zsemle kell! - fotó

Most még mehet vásárolni; vasárnap - az első igazi "pihenőnapon" - már nehezebb dolga lesz. Tovább olvasom