Kisalföld logö

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 9°C | 23°C Még több cikk.

A kerekes székből is munkát keres

Az écsi Dirák Ritát nyolc évvel ezelőtt egy közlekedési baleset kényszerítette kerekes székbe. A fiatalasszony most tizedmagával munkát keres, amivel a jövőben nemcsak magán, hanem a sorstársain is segítene.
Bizakodva: Rita úgy érzi, többedmagával sikerül új célokért, a munka öröméért dolgoznia, ezzel új értelmet kaphat az élete.
Egy autóbaleset következtében olyan súlyosan sérült a gerince, hogy azóta a mindennapjaihoz hozzátartozik a kerekes szék. Rita évekkel a történtek után mégis úgy gondolja: igazi változást csak a folyamatos munka hozhat az életébe.

– Huszonhét éves voltam, a kisfiam akkoriban tanult beszélni – idézi vissza a szomorú emlékeket az édesanya. – Elvesztettem a munkámat, ami a vezető beosztásról és a felelősségről szólt, később pedig a családi életem is gyökeresen megváltozott: elváltunk.

Kórházban, majd az Országos Rehabilitációs Intézetben is voltam, ám semmi jóval nem biztattak. Megszokni és elviselni viszont képtelen voltam a bezártságot és a mások szeméből sütő sajnálatot, ezzel ma sem vagyok másként.

A bezártság és a rokkantság ördögi körnek tűnhet a kívülállónak, hiszen a fogyatékossággal élőt a legtöbb helyen leírják, de legalábbis nem szívesen számolnak vele. A kerekes székes Dirák Rita viszont a munkát tartja az egyetlen lehetséges megoldásnak és kitörési pontnak. A munkanélküliség előbb-utóbb pénztelenséget szül, amivel kiszolgáltatottá válik a sérült ember.

– A győri Rába utca egyik üresen álló ingatlanát bérelhetnénk annak fejében, hogy azt teljesen rendbe rakjuk – folytatja a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesületének elnöke.

– A győri polgármesteri hivatal lakásgazdálkodási és vagyongazdálkodási irodájának vezetői partnerként, segítőkészen álltak a kérdéshez. Ígéretünk már van a munkára a polgárőrség adminisztratív tevékenységét illetően, ám még konkrét tennivalót nem kaptunk.
Aki munkával, megbízással vagy bármilyen ötlettel szívesen segítené a sérült fiatalok csoportját, Dirák Ritát a 06-20/368-2211-es mobilszámon, vagy a riida@freemail.hu e-mail címen éri el.

A könyvelés, bérszámfejtés, adatfeldolgozás vagy egyéb számítógépes munka éppúgy szóba jöhet, mint az akadálymentesítést érintő pályázatírás, ami minden új vagy felújításra váró épületet érint. Tervező és kivitelező is állt a maroknyi csapat mellé – a tíz emberből öten tolókocsisok, akiknek a munka minden bizonnyal új fejezetet nyitna az életében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendeződött az elszámolás, nem zárják el a vizet

A győri székhelyű Pannon-Víz rt. arról értesítette az új győri fürdőt üzemeltető Rába Quelle Kft.-t,… Tovább olvasom