Kisalföld logö

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 13°C | 21°C

A képviselő is reagált iskolaügyben

A Nyílt levél(váltás) a szentiváni iskoláról című cikkünkre, amelyben Margitics Miklósné szentiváni iskolaigazgató írását és az arra adott osztályvezetői választ közöltük, ezúttal Sík Sándor győrszentiváni képviselő reagál.
A szintén levél formájában elküldött választ teljes egészében közöljük, a vitát pedig ezzel lezártnak tekintjük.

„Azt gondolom, mindannyiunk örömére szolgál, hogy az óvodákban és részben már az iskolákban is növekvő gyermeklétszámmal találkozhatunk. Győrszentivánon két iskola működik, a helybéliek által »falusi« és »telepi« iskola elnevezéssel. Sajnálatos módon ez utóbbinak kevesebb jutott a fejlesztésekből és lehetőségekből, pedig pedagógusai mindent megtesznek a színvonal folyamatos emelése érdekében a felújításra érett falak között. Ezzel szemben Margitics Miklósné leköszönő igazgatónő először a közösségi ház új klubtermeit kívánta jogtalanul a település lakóitól elvenni, pazarlóan üresen hagyva a régi iskolaépületet, majd most, a leépítések idején fél álláshellyel kívánta bővíteni a létszámot, amikor a másik iskolánál közel 3 fős leépítés került szóba. Lekicsinylő kijelentését, miszerint nem tudnak órát biztosítani a fél álláshelyen lévőnek, a Móricz Zsigmond Általános Iskola tanári kara nevében visszautasítom.

Ezen iskola konstruktív vezetése és a Váci Mihály Általános Iskola új igazgatója biztosan az együttműködés mellett fog kiállni és meg tudnak egyezni olyan újszerű megoldásról, mint az áttanítás, ahol a pedagógusok és nem a gyermekek mozognak az iskolák között. Így egyik iskola sem kerül hátrányba, és az elosztás is igazságosabb. Egyeztetés az újonnan kinevezésre kerülő igazgatóval történik majd, mivel a létszámgazdálkodásba egy hónappal nyugdíjazás előtt beleszólni enyhén szólva is etikátlan és érthetetlen, hacsaknem mögöttes szándékok vezérlik. Képviselőtársammal szeretnénk elérni, hogy Szentivánt az egység és ne a széthúzás jellemezze, melyre sajnos számos példa akadt eddig. Tisztelt Igazgatónő! Egy korszak lezárult és a megújulás eredményeit utódaink fogják értékelni. Kívánok Önnek békés nyugodt nyugdíjaséveket!"
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent László ma is eszménykép

A Szent László-herma megalkotásának 600., Győrbe érkezésének 400. és a szent uralkodó megkoronázásának 930. évfordulójára gazdag programsorozattal készült a város. Szerdán az ünnepi díszközgyűlésen a Szent László-díjakat is átadták a bazilikában, melyet körmenet és hangverseny követett. Tovább olvasom