Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

A kekszgyárért tüntetne a Fidesz

A Győri Keksz Kft. ügyében a Danone igazgatójától kér és vár határozott megerősítést a Fidesz.

A Győri Keksz Kft. megtartása és további üzemeltetése ügyében a társaság gazdája, a Danone magyarországi első emberétől kér és vár határozott megerősítést a Fidesz.

A Győri Keksz Kft. bejárata előtt tartott pénteken reggel sajtótájékoztatót Szakács Imre és Szijjártó Péter, a Fidesz – MPSZ két országgyűlési képviselője. Noha a társaság humánerőforrás-igazgatója a Kisalföld pénteki számában azt állította, csupán álhírről van szó, s a Danone-nak nem áll szándékában megszüntetni a termelést Győrött, a Fidesz azt szeretné, ha a Danone magyarországi ügyvezető igazgatója megerősítené és közölné ezt.

A képviselők utaltak arra, hogy 2001-ben a Danone nyolc közép-európai gyárát szándékozta bezárni. Akkor a Győri Keksz Kft.-t a rendkívül széles civil megmozdulás, illetve a kemény kormányzati fellépés mentette meg. A Győri Keksz „csúcsidőben" 650 alkalmazottat foglalkoztatott – közölték a sajtótájékoztatón –, ma már csak kétszázan keresik ott a kenyerüket. Szakács  és Szijjártó  bejelentették, levelet írtak Kóka János gazdasági és közlekedési miniszternek, arra kérve, hogy keresse fel a Danone legfelső vezetőjét és kérjen tőle egyértelmű választ a Győri Keksz Kft. jövőjéről. Amennyiben nem jár sikerrel a képviselők kezdeményezése, a civilekhez fordulnak. A Fidelitas és a Fidesz kész arra, hogy több száz emberrel a gyár elé vonuljon annak megmentéséért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aláírásokkal a kilakoltatások ellen

Az Utca Embere önkéntes hálózat és a Humanista Párt is csatlakozott a Roma Polgárjogi Alapítvány kilakoltatásellenes népi kezdeményezéséhez. A rendelkezést sürgető akció sikeréhez ötvenezer aláírás szükséges, amelyből eddig már több mint harmincezer összegyűlt, azt a nyugat-dunántúli régióban is többen aláírták. Tovább olvasom