Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

A KDNP nem támogatja az adócsökkentést

Győr - „Az MSZP által javasolt iparűzési adó csökkentésének elképzelése rendkívül látványos akció lenne. Elvileg egyet is tudnánk érteni vele, főleg a kis- és közepes vállalkozások támogatása terén jelentene ez sokat, amennyiben jelentős összegről volna szó. Sajnos ez az ő esetükben nem jelentős összeg, nem ez az adónem feszíti őket a legerősebben.
Nekik más gazdasági előnyt kellene biztosítani kormányzati szinten a multinacionális cégeket támogató eddigi kormányzati politika helyett, amelynek legkirívóbb példája a dunaújvárosi Hankook" – áll abban a közleményben, amelyet Herkely Ákos győri kereszténydemokrata önkormányzati képviselő küldött szerkesztőségünkbe tegnap. A politikus hozzáteszi: nem támogatják a szocialista javaslatot, amely megint a multinacionális vállalatokat szolgálná, emellett súlyosan sértené a város érdekeit, mivel az adóerő-elvonást a 2 százalékos adómérték után kell megfizetni Győrnek.

„Ennyire nem áll jól városunk, hogy a multiknak saját, illetve a győri lakosok rovására újabb kedvezményeket kellene adni. Semmi bajunk a győri nagy multinacionális cégekkel, tiszteletet érdemel Győr iránti elkötelezettségük és tevékenységük, mindazonáltal nem hisszük, hogy ez a szocialisták részéről kellően átgondolt javaslat lett volna. Ezt természetesen annak fényében állítjuk, hogy általában jelentős mértékű államitámogatás-csökkenés várható 2007-hez képest" – olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

 • 3. Ramones - t. a. ! 2007. december 07. 15:40
  „To "Noir" :
  1. Az OTP és a MOL nyilvánosan -tőzsdén -működő Rt., így a fene se tudja kinek a tulajdonában vannak a részvényei, amelyek naponta forognak, nem értelmezhető ki a tulajdonosa. A lényeg: az anyacégek Magyarországon, a magyar cégnyilvántartásban vannak bejegyezve, ill. a részvények többségére magyar tulajdonos gyakorol közvetlen v. közvetett befolyást.
  2. Az Audi - gondolom - iparűzési adó alól kapott határozott időre mentességet; ezért fizet: szja.-t, áfá.-t, társasági adót, osztalékadót, munkáltatói járulékot, tb.- járulékot. Nem ismerem a mérlegadatait, de meglepne, ha az iparűzési adó érintené az adózás utáni nyereségét - érdemben.
  3.Biztos emlékszel rá, hogy a Vagongyár a 80´-as években hány embert foglalkoztatott, illetve tudod, hogy hány akkori állami vállalat már semmilyen formában nem létezik”
 • 2. Noir 2007. december 07. 01:46
  „Ad 1. az OTP és a MOL nincs magyar tulajdonban, max magyar a vezetése
  Ad 2. A Rábának (Vagongyár) idén rekordprofitja van, az egyik legsikeresebb magyar exportőr (legalábbis azok közül akik az előző rendszerből megmaradtak) és jelenleg a város legnagyobb adófizetője, 3000 embert foglalkoztatva
  Ad 3. Herkely egy barom aki nem ért hozzá, és nem is vette a fáradtságot hogy legalább az adatoknak utánanézzen mert akkor tudná hogy a Győri cégek is rengeteg adót befizetnek.
  Ad 4. Az AUDI meg amint adót kell fizetnie hirtelen nem lesz olyan iszonyatosan nyereséges, máshol mutatja ki a profitját, szóval nem is annyira a multiknak kedvez mindez.”
 • 1. Ramones - twist again ! 2007. december 06. 09:23
  „Tegyük fel, hogy a kutya se támogatta volna soha a multikat az idejövetelben, vagy ezután nem fogja; így azok elmennek oda ahol kedvezőbb körülmények között termelhetnek.
  Tegyük fel, hogy Győr és környékén kb. 30.000 munkavállalót foglalkoztatnak a multik és beszállítóik - ha nem pont ennyit, javíts ki..

  Nna, akkor ezt a 30.000 embert ki is foglalkoztatná kedves gazdaság-tudós nemzetileg elkötelezett demokratáink, talán az általatok szeretett kisboltok, vagy az európai piaci versenyben rég tönkrement, volt állami vállalatok, a Vagongyár, a Richards,stb.
  Nézzetek lécci szét BAZ, meg Szabolcs megyében, ahová még nem ért el annyi multi mint ide, Győrbe > látni fogjátok, a munkanélküliségi ráta lényegesen magasabb ott, biztos nem véletlenül..
  Érdekes: a külföldi multi az büdös, de a magyar multi ( pl.OTP. MOL ) az a miénk, az nemzeti, azt szeretjük - pedig az is tökugyanúgy üzemel, mint a külhonos; uis egy dolog érdekli : a haszon, a nyereség. Céget uis a világon mindenhol erre a célra alapítanak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két előadásnyi mozdulatművészet

Győr - Két előadással szerepel a Magyar Mozdulatművészeti Társulat a Petőfi művelődési házban.… Tovább olvasom