Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

A Kazinczy Ferenc Gimnázium száz éve

Győr - Az Oktatási Hírmagazin közzétette a 2006-os év felvételi arányait az ország gimnáziumai között. A győri Kazinczy Ferenc Gimnázium a második helyen végzett. Az iskola jövőre lesz 100 éves.
Az intézményt a 97,06 százalékos mutatójával egyedül a budapesti Fazekas Mihály Gimnázium előzte meg. Ez a szám azt mutatja, hogy száz végzős tanulóból hányat vesznek fel az érettségi évében felsőoktatási intézménybe. A 2005-ös számadathoz képest ez közel 10 százalékos növekedést jelent. A 2002–2006 közötti összesített felvételi arányban a hatodik helyen zárt az intézmény.

Közel száz évvel ez előtt, 1908 szeptemberében csengettek be először a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Igaz, akkor még egy humán leányiskola néven szerepelt a győri iskolák között. Jövő szeptemberben az intézmény a százéves évfordulóra készül, melynek előkészületei már most zajlanak. Németh Tibor igazgató vezetésével operatív előkészítő bizottság dolgozik az ünnepségsorozat megszervezésén. Az előkészítő testület munkájához bárki csatlakozhat.

– A százéves évforduló ad lehetőséget arra, hogy minden kazinczys diák, tanár, támogató gondolataival és ötleteivel egy négynapos ünnepségsorozatot szervezzünk az intézménynek – monda Németh Tibor.
A tervek között szerepel egy régi diákok találkozója, ahol a jelenlegi diákok műsorral készülnének az iskola volt diákjai számára.
Az intézmény történetéből készülő kiállítás hordozza majd a száz év emlékeit. A tantestület kezdeményezi tabló és évkönyvek kiadását is, amely komoly kutatási feladatot ad.

Az iskola a jövő évi ünnepségre szeretné falait felújítani, amire viszont csak pályázat útján van lehetősége. A diákok a tanévnyitón hallottak a tervekről, azóta egy kisebb csoport is alakult, akik segítik a szervezés feladatait.Ollári Gergely

Olvasóink írták

  • 1. Kerczó István 2008. november 06. 10:24
    „Tisztelt Cím!
    Kérem szíves tájékoztatásukat, hogy a tabló és évkönyvek megjelenése mikorra várható. Ha már megjelent, kérem közölni, hogy hol éás mennyiért vásárolható . Köszönettel: Kerczó István”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ingyentanfolyam: alig jelentkeztek

Rábcatorok kistérség - Ingyenes nyelvtanfolyam? – a pályakezdőknek pályázati pénzek révén… Tovább olvasom