Kisalföld logö

2018. 11. 13. kedd - Szilvia 9°C | 17°C Még több cikk.

A Kantharosz Gálán közel 12 millió forint gyűlt össze - fotók

A régió legnagyobb és az ország egyik legjelentősebb jótékonysági rendezvényévé nőtte ki magát a győri Kantharosz Gála, amelyen csütörtökön este minden várakozást felülmúlva közel tizenkétmillió forint gyűlt össze fiatal rászoruló tehetségek és gyerekekkel foglalkozó szervezetek támogatására.
A jótékony célokat szolgáló, az Európai Borlovagrend Győri Legátusa, a helyi Lions és Rotary klubok, valamint a filharmonikus zenekar által életre hívott zenés borárverést idén hetedszer rendezték meg a Richter Teremben. 
„Önök az álmok kovácsolói! Ha így össze tudnak fogni, akkor csodákat tudnak elérni" – szólt az üzenet a jelenlévőkhöz az esten, ahol 14 tétel került kalapács alá, köztük egy 1956-os évjáratú tokaji aszú, egy egyedi, 10 literes cserépedényben lévő barrique szilvapálinka, illetve az év bortermelőjének választott, ám azután váratlanul elhunyt Szőllősi Mihály 5 literes palackban lévő csúcsbora. Utóbbi 720 ezer forintért kelt el. 
Kantharosz Gála. Fotók: Mészáros Mátyás

Az amúgy is tetőfokán lévő hangulatot Borbás Marcsi és Rákóczi Ferenc műsorvezetők fokozták, így izgalmas licitpárbajokon dőlt el a Soproni, Hajós-bajai, Szekszárdi, Kunsági, Tokaji, valamint a Garam- Mente Borvidékről származó különlegességek sorsa.

A programhoz kapcsolódó hangversenyen a filharmonikusok Schumann, Smetana, Strauss és Csajkovszkij műveiből nyújtottak egy csokorral.

A jótékony összefogás ezúttal is példát mutatott a korábbi gálák bevételét meghaladó eredménnyel. A licitálóknak, támogatóknak és a jegybevételnek köszönhetően egészen pontosan 11,7 millió forint gyűlt össze. A bevételt a többi között cserkészsátorra, erdélyi motívumokkal tarkított kifestőkönyvre, mozgássérültek erdei kirándulására, óvodai KRESZ-pályára, vakokat segítő szoftverre, barokk furulyára és kenuvásárlásra fordítják majd. A támogatottakról korábban pályázat útján döntöttek. Rajtuk kívül egy pályázó a jelenlévő nézők szavazatainak köszönheti, hogy álma hamarosan megvalósul. A szavazatokat lapzártánk után számolták össze. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szenzációs előadással jött a Richter Flórián Cirkusz Győrbe - videó

Szenzációs előadással jött a Richter Flórián Cirkusz Győrbe - videó
Egészen április 10-ig látható az új műsorával a cirkusz Győrben és most szombaton a kulisszák mögé… Tovább olvasom