Kisalföld logö

2016. 10. 28. péntek - Simon, Szimonetta 2°C | 14°C

A Kantharosz-összefogás hatmilliós adománya

Felemelő pillanattal kezdődött idén a gyermeknapi ünnepség a Radó-szigeten: jótékony civil szervezetek adták át összesen mintegy hatmillió forintos adományukat.
Felemelő pillanattal kezdődött idén a gyermeknapi ünnepség a Radó-szigeten: jótékony civil szervezetek adták át összesen mintegy hatmillió forintos adományukat a rászoruló fiatalokért, gyerekekért tevékenykedő egyesületeknek, alapítványoknak, iskoláknak.

A IV. Kantharosz Gála jótékonysági rendezvényére nevezett és nyertes pályázatokat beadó intézmények ma délelőtt a Radón felállított színpadon vehették át támogatásaikat, amelyek révén sok száz kisgyermek körülményei javulnak, lehetőségei bővülnek.

Az idén a Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete, a Fekete István Általános Iskola Konduktív Pedagógiai Szakszolgálata, a Mit tehetnék érted? Autista Otthon Alapítvány és Győr-Újvárosi Gyerekekért Alapítvány fordíthat milliókat a gála jóvoltából arra, hogy eszközöket vásároljon, fűtést korszerűsítsen, megkönnyítse a mozgáskorlátozottak mindennapjait. Az idén először a gálaest közönsége is szavazhatott belépőjegyével a nyerteseken kívül azokra a támogatásra érdemes jelentkezőkre, amelyek szabályos pályázatot adtak be, ám a gálát megrendező civil szervezetek szavazatán nem nyertek. Az első közönségdíjas a Gézengúz Alapítvány lett.

A Kantharosz Gála immár negyedszer mozgósította Győr meghatározó civil szervezeteit, az Európai Borlovagrend Győri Legátusának, a város három Lions és három Rotary klubjának, a Kiwanis Klubnak a közösségeit, valamint a Győri Filharmonikus Zenekart az összefogásra, amellyel a lehetetlennek tűnő nagyobb álmokat is valóra lehet váltani. Csatlakoztak a nemes kezdeményezéshez az ország neves borászai, akik kereskedelemben nem kapható különleges kincseket ajánlottak fel. Ezeket árverezték el nemrégiben a zenés jótékony esten.

Az elmúlt négy évben az árverés, a közönség belépőjegyeinek ára és a támogatók adományai révén 20 millió forint gyűlt össze jótékony célra, és ezzel a Kantharosz a térség legnagyobb karitatív rendezvényévé vált.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vizes játszótér épül Győrben - videó

A tervek szerint már a Győrkőcfesztiválon birtokba vehetik azt a vízi játszóteret a gyerekek, amely… Tovább olvasom