Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A jövőben is számítanak a mérnökök szakértelmére

A megye, Győr, valamint a Magyar Mérnöki Kamara jövőbeni együttműködésének lehetőségeit vették számba kedden a városházán.

Cél, hogy minél jobb döntések szülessenek a közbeszerzési eljárásokban.

Borkai Zsolt polgármester elmondta, Győr élénk kapcsolatot ápol a Magyar Mérnöki Kamarával, a mérnökök szakértelmére az uniós pályázatok kapcsán is számít a megye, valamint a város vezetése.

– A költségekben, a műszaki háttér meghatározásában eddig is aktivitást mutatott a kamara, szakmai tudásuk a városvezetésnek is nagy segítség – szögezte le Borkai Zsolt.

Barsiné Pataky Etelka, a Magyar Mérnöki Kamara elnöke négy pillérre helyezte a jövőbeni munkát. Fontos az uniós források költségtakarékos megvalósítása, ezzel kapcsolatosan elhangzott: pazarló, illetve botránytól hangos esetek szerencsére ebben a régióban nem borzolják a kedélyeket. Kiemelt feladat a mikro- és kisvállalkozók segítése, az egyetemekkel mint tudásközpontokkal történő továbbképzések megszervezése. Új kihívást jelent a versenyszellemet erősítő uniós piacok nyitása, valamint a munka területi menedzselése.

A Magyar Mérnöki Kamara elnöke szerint az uniós pénzek ˝megismételhetetlen˝ pénzek, a mérnököknek óriási szerepük lehet ezek lehívásában. Győr ezen a téren már lépett: a főmérnöki rendszer tagjai minden felmerülő kérdésben segítségére lehetnek a város, illetve a megye vezetésének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Virágokkal, imával emlékeztek a deportáltakra a Duna-parton

Csendes emlékezők érkeztek kedden délelőtt a gönyűi Duna-partra. Mindegyikük kezében egy-egy szál… Tovább olvasom