Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

A jövő útja Péren: reptér és ipari park

Teljes előkészítettséggel várja az érdeklődőket és letelepülni szándékozó vállalkozásokat a Péri Innovációs és Ipari Park. Az önkormányzat a település földrajzi adottságainak kihasználására fogalmazta meg még 2006-ban, hogy a repülőtér mellett ipari parkot kellene létrehozni.

A fejlesztés záloga lehet Pér fejlődésének, s azzal a munkahelyteremtésnek a repülőtér mellett elhelyezkedő Péri Innovációs és Ipari Park. – Rajtra kész az infrastruktúra kiépítése, így ha egy cég le kíván telepedni, lehetősége van Pért választani. A terület száznegyven hektáros, három fejlesztési ütemben kialakult ipari, gazdasági és logisztikai park, amely szervesen ráépül a repülőtérre – mondta elöljáróban Herold Ádám polgármester.

Vannak már érdeklődők és pár előrehaladott tárgyalás is folyamatban van.

– A rajtunk múló feltételeket biztosítjuk, hiszen első és legfontosabb célunk, hogy a jelenlegi bizonytalan helyzetben munkahelyeket teremtsünk. Másodlagos, hogy ebből az önkormányzatnak milyen bevétele származik. Olyan hosszú távú partnerekben gondolkodunk, akik aktív szereplői lesznek a közéletnek, s készek a település fejlesztésében való együttműködésre – magyarázta Herold Ádám.

A repülőtér Ferihegy után a legmeghatározóbb Magyarországon. Jelentősek földrajzi adottságai, egy órára van három fővárostól.

– A Duna, a vasút s az autópálya is közel van. Fejlett Győr gazdasága, aminek egy háttérbázisa lehet, s részben most is az a repülőtér. A térségnek és az országnak is meghatározó repülőtere lesz a péri, ha nem is személyszállításban, de teherszállításban. Egyetlen olyan kiugrási lehetőségünk, amely részben vagy teljes egészében függetleníti az önkormányzat bevételeit a központi költségvetéstől. Abból lehet azokat a terveket megvalósítani, amelyek nemcsak az önkormányzatnak, de a lakosságnak is természetes igénye.

– A fejlesztéseink – és itt elsődlegesen az ipari parkra és a reptérre gondolok – minden egyes eleme úgy lett meghatározva, hogy a lehető legkisebb terhelés háruljon a lakosságra. Ennek megfelelően a rendezési tervünkbe a jelenlegi ismereteink alapján minden biztonsági elemet beépítettünk. Ha elindul a fejlesztés, azok lesznek az első intézkedések, amiknek meg kell történniük. Gondolok itt hangfogó falakra, egyéb olyan beruházásokra, amelyek a település élhetőségét szavatolják, illetve fenntartják – magyarázta Herold Ádám.

A polgármester a repülőtér és az ipari park fejlődéséhez kötve elmondta, hogy az elképzelések szerint a település belső útvonalairól tehermentesítő útra terelik majd a 81-es főút forgalmát. A végleges megoldás egy Pért elkerülő út lesz.

Olvasóink írták

 • 5. zizellina 2011. október 13. 14:01
  „Az előttem szólók mondatait remélem olvassa a polgármester úr és elgondolkodik egy kicsit.
  s6hl27 tökéletesen felsorolt pár dolgot, de a futball -csapatot kifelejtette, mert már arra jelenleg sincs pénz! Miről is beszélünk???”
 • 4. Sanci 2011. október 10. 08:28
  „Szerintem először utakat, elkerülő utakat kellene építeni, és azután kellene az ipari parkokat létesíteni, bővíteni...!
  Győrben is hasonló a helyzet.
  Ipari park van, elkerülő út nincs, a lakosok meg szívnak! De nagyon!”
 • 3. Truder 2011. október 08. 17:44
  „nagy szavak...”
 • 2. s6hl27 2011. október 08. 09:59
  „Szerintem 2500- akartál írni, de ha belegondolunk hogy a péri önkormányzat a falunapot nem tudja megtartani pénzhiány miatt, a falu elején található (TSZ, Benzinkút, Fehér Akác étterem) buszmegállóban nincs egy buszváró ahova eső elől behúzódhatnának az ott dolgozók és még sorolhatnám, akkor az ipai parkra lesz pénz? Bár lehet hogy arra spórolnak.”
 • 1. lacivélemény 2011. október 07. 21:55
  „kb 2050-re talán meg is valósúl...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tényő: az otthon a méltó öregkor záloga

Felújították a hetvenes évek óta működő idősek napközi otthonát Tényőn. Tovább olvasom