Kisalföld logö

2018. 08. 19. vasárnap - Huba 18°C | 30°C Még több cikk.

A jövő muzsikusai csillogtatták meg tehetségüket

Győr - Ünnepi koncerttel zárult a 42. Ifjú Muzsikusok Fesztiválja Győrben a Liszt Ferenc Zeneiskola nagytermében, ahol a legtehetségesebb növendékek mutatkoztak be.
Közel ezren tanulnak a vizek városában szolfézst, ismerkednek a húros, a fúvós vagy az ütőhangszerekkel. Minden bizonnyal közülük kerülnek ki a jövő zenészei, akiket talán majdan valamelyik hazai vagy külföldi színházban vagy éppen zenekarban hallhatunk. Az ifjú muzsikusok tehetségüket kedden este csillogtatták meg, s felkészítőik, szüleik, a baráti kör tagjai is részesei lehettek a gálahangversenynek.

Aranyérmesek: Szolfézsban és a különböző hangszeres kategóriákban idén ők értek el kiváló eredményt. Fotó: Szük Ödön
Aranyérmesek: Szolfézsban és a különböző hangszeres kategóriákban idén ők értek el kiváló eredményt. Fotó: Szük Ödön

Számos program és verseny helyszíne egyúttal a győri Liszt Ferenc Zeneiskola, Szakács Erika igazgató joggal lehetett büszke a legtehetségesebb növendékekre. Az Ifjú Muzsikusok Fesztiváljának minden napja egy-egy híres, a nevével és a munkájával már-már legendává váló tanárnak is emléket állított. Így Kodály Zoltánról, Fodor Kálmánról, Hermann Lászlóról, Richter Jánosról is megemlékeztek a nevükkel fémjelzett hangszeres versenyekkel, s 15 éve a győri intézmény szorgalmazta az országos ütősverseny megrendezését is, amely négy éve Maros Gábor Országos Szóló- és Duó Verseny néven várja a vetélkedni kívánó tanulókat.

Több növendéknek is segítenek

Az élet egyéb területéhez hasonlóan a művészeti intézményt sem kerüli el a gazdasági válság, sok szülő nem, vagy csak lemondások árán tudja befizetni a tandíjat. Az intézmény vezetése mindent megtesz azért, hogy ezek a hallgatók is folytathassák zenei tanulmányaikat, a legkiválóbb eredményt elérőket pedig a keddi gálahangversenyen ajándéktárgyakkal jutalmazták is. 


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gorombák vagy méltányosak az ellenőrök?

Győr - A buszbérlet csak igazolvánnyal együtt érvényes, a büntetésben nincs méltányosság.… Tovább olvasom