Kisalföld logö

2017. 01. 20. péntek - Fábián, Sebestyén -9°C | 0°C Még több cikk.

A jövő médiaközpontja

Háromszázmillió forintból fejlesztették tovább a megújult győri Széchenyi István Egyetemet. A legkorszerűbben felszerelt digitális médiaközpontot a napokban mutatta be az egyetem a nagy nyilvánosságnak.

Az oktatási célú fejlesztésnek köszönhetően az Új Tudástér aulájából nyíló térben úgynevezett „blue-box" technológiájú, full-HD virtuális stúdió áll rendelkezésre, amelyet a legkorszerűbb infrastruktúrával ellátott kép- és hangkeverő helyiség, sminkszoba, süketszoba, szerverterem egészít ki, nem is szólva a vágáshoz szükséges helyiségekről és webdesigner-munkaállomásokról. A kiépített rendszer segítségével lehetőség nyílik az egyetem külső helyszínein tartott rendezvények rögzítésére és feldolgozására – derül ki az egyetem tájékoztatásából.

A médiaközpont részét képezi a győri képzésben megjelenő „Learning-on-Demand" (LoD) rendszer kiépítése, amelynek köszönhetően 10 termet szereltek fel ott szervezett programok, előadások automatikus rögzítésére, s a felvett előadások online archívumban bármikor elérhetőek lesznek, s az épp zajló előadás élő közvetítésére is lehetőség nyílik az interneten. Szintén a Digitális Médiaközpont részeként három teremben videokonferencia-rendszert alakítottak ki, ezáltal a távoli helyszíneken tartózkodó partnerek is bekapcsolódhatnak a megbeszélésekbe.

A médiaközpontot a magyar állam és az EU támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával hozták létre.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kamerákkal a graffitik ellen

A vasútállomás aluljáróiban az utóbbi időben megszaporodtak az önjelölt művészek graffitimunkái, ezért a vasúttársaság jövőre kamerákat szereltetne fel az aluljárókban. Tovább olvasom