Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

A jövő járműveit álmodták meg Győrben

Hogyan fogunk utazni 20-25 év múlva? Lesznek-e repülő autók, vonatok, vagy esetleg a föld alatt fogunk közlekedni? Ezekre a kérdésekre várta a játékos, vagy éppen komolyabb választ a győri Mobilis, "A jövő útjain" című rajzpályázatán, amely a jövőbe invitálta a résztvevőket.

Kreatív és gondolkodásra serkentő – talán ez a két szó jellemzi legjobban a pályázatot, akárcsak magát a Mobilist, az ország egyetlen interaktív járműipari tudományos játszóházát. Itt mindig történik valami!

A GYSEV-vel karöltve most éppen játékos pályázatra hívták a gyerekeket és felnőtteket, amelyre összesen 136 pályamunkát küldtek be; ezek – akárcsak a Mobilis látogatói - szerte az országból érkeztek, még Debrecenből, Pécsváradról, sőt Berettyóújfaluról is akadt résztvevő.

Hogy senki ne maradjon le a hírről, egy roadshow keretében a nyugat-dunántúli régió és a Felvidék nagyvárosai mellett még Budapestre is eljutott a Mobilis csapata.

Vasútállomásokon népszerűsítették a rajzpályázatot, hiszen a közösségi közlekedésnek kiemelkedő szerepe lehet a jövő fenntartható közlekedésében, másrészt így mutatkozhatott meg leginkább a Mobilis filozófiája: elvinni a tudományt az emberek közé.


S persze megmutatni, hogy a jövő alakításában mindenki részt vehet, rajtunk múlik, hogyan fogunk élni, utazni, közlekedni néhány évtized múlva.

A Mobilis nem csak a jövő közlekedését, hanem a jövő technológiáját is közelebb akarja vinni az átlagemberekhez, ezért a Leonar3Do International és a VSOFT is a roadshow csapatával utazott.

Csatlakozott még a projekthez a Rómer Flóris múzeum és a győri Széchenyi Egyetem is, a két intézmény elsősorban a szakmai előkészítésben és a zsűrizésben vállalt fontos szerepet.

A pályázók között voltak olyanok, akik a jövő járműveit tervezték meg, másokat maga a közlekedés rendszere foglalkoztatott, és olyanok is akadtak, akik a járműdekoráció terén szerettek volna kibontakozni.

Érdemes volt ceruzát, festéket ragadni, hiszen a különböző ajándékcsomagok mellett az egyik nyertes munkája felkerül a GYSEV negyedévente megjelenő magazinjának címlapjára, egy másik díjazott pályázó pedig a vasúttársaság gyerekeknek szóló menetjegyein találkozhat majd a rajzával.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ez a ház eladó? - ne dőljön be a trükkös tolvajoknak!

Egy idős házaspár győrasszonyfai otthonában trükkös tolvajok jártak. Százötvenezer forintot loptak… Tovább olvasom