Kisalföld logö

2016. 12. 05. hétfő - Vilma -6°C | 4°C

A jövő hét végére ismét kétirányú lehet a forgalom

Győr - A Fehérvári út átépülő szakasza tipikusan az úgynevezett „állatorvosi ló" esete: itt minden előfordult, ami csak lehet. Csúszással kezdődött a munka, s még a végére is maradt nem várt esemény...

Majdnem egy évtizedet vártak rá a jancsifaluiak, hogy felújítsák a 81-es főút (Fehérvári út) lakóterületükön átvezető, amúgy mindössze 222 méteres szakaszát az Ipar utcai és a Mészáros Lőrinc utcai csomópont között. Amikor a tervek már készen voltak, s állami pénz is jutott volna rá, közbejött, hogy a Körkemence utcánál áruház épül, oda is kell egy jelzőlámpás csomópont. Ez a beruházó költségén ugyan, de az útfelújítási terveket teljesen átalakította.

Amikor végre indulhatott volna a munka, a Kisalföld Volánnal kellett egyezkedni, hogy ki mennyit fizessen az autóbuszok szükséges elterelésének többletköltségéből. A munkaterület átadásakor derült ki, hogy – noha egy éve ismertek voltak az útfelújítási tervek – a vízmű és a gázszolgáltató is ki szeretné cserélni itteni vezetékeit. Jobb persze, mintha az elkészült új utat kellene bontani, de jelentős csúszást okozott az építésben.

Menet közben aztán egyebek között az is kiderült, hogy az E.ON nem tud áramszünetet biztosítani az előre meghatározott időpontban, csak június 24-én. Így bizonyos munkák (oszlopok áthelyezése, jelzőlámpák bekötése) csak ekkor végezhetők...

Fehérvári út: Sok tényező hátráltatta a felújítási munkát. Még a végére is maradt nem várt esemény.v Fotó: H. Baranyai Edina
Fehérvári út: Sok tényező hátráltatta a felújítási munkát. Még a végére is maradt nem várt esemény.v Fotó: H. Baranyai Edina


Szerdán a városházán Herkely Ákos önkormányzati képviselő, Wimmer József, a munkát megrendelő Magyar Közút Kht. megyei igazgatóságának osztályvezetője és Hornyán Sándor, a Jancsifaluért Egyesület alelnöke tartott sajtótájékoztatót. A képviselő köszönettel szólt arról, hogy végre elkészülhet a tíz éve várt munka. Emlékeztetett rá, hogy nemzetközi kamionútvonalról van szó, s mindent számolva napi 40 ezer jármű halad itt el.

Az útfelújítással megszűnik a házakat rongáló rezonancia, és némiképp csökken a zajártalom is. A Jancsifaluért Egyesület (amely több útlezárásos demonstrációt is szervezett már a lakók gondja miatt) szintén köszönettel veszi az átépítést. Hornyán Sándor ugyanakkor azt kérte: oldják meg a csapadékvíz-elvezetést a járdákról, s hogy az autók ne tudjanak oda felállni parkolni, helyezzenek el oszlopokat.

Wimmer József válaszul elmondta, az építés része természetesen a járda és a vízelvezetés is, az oszlopok elhelyezését viszont nem tartja szerencsésnek, mert nincs akkora hely, hogy az úttest és a kerékpárút között a biciklisek biztonsággal közlekedhessenek (elakadna a pedál). Az javasolta az egyesületnek, pár hónap múlva térjenek vissza a tapasztalatokra.

A Fehérvári úton a jövő héten kezdődhet az aszfaltozás, és utána, a jövő hét végére ismét kétirányú lehet a forgalom. Munkák, mint említettük, még ezután is lesznek, de azok a közlekedést már nem zavarják jelentősen.

Olvasóink írták

 • 3. adams 2008. június 10. 07:50
  „elnézést, de nem úgy volt hogy plusz egy sávot építenek még.
  pedig az volt a téma.
  és még egy jelzőlámpa is.
  basszuskulcs,fogadni mernék,hogy ez a legzsúfoltabb szakasz egész Győrben a kétsávosok közül, és betesznek 10méterente jelzőlámpát.
  Ezek a jóemberek sem jártak műszaki iskolába....

  Na egyébként az lenne egy járható út ha szépen elzárnák a kamionok elől ezt a szakaszt.
  Felháborító,hogy egy európai nemzetközi TIR útvonalnak 15méteres keresztmetszetben,kerties területen kell átvezetnie.
  Ezt már jó régen elcseszték..

  Vagy dózeroljanak le egy sor házikót.De akkor sem járnak jól hosszútávon (fehérvári híd fenntartása, belvároson áthaladó TIR...)”
 • 2. Accentos 2008. június 05. 09:31
  „Lehet 40ezer: az percenként 27 autó.azért azt megnézném,hogy a Fehérvári úton percenként csak 2-3 autó látható... számológép”
 • 1. Tasma 2008. június 05. 08:27
  „"napi 40 ezer jármű " Na ne.... EZ azért nem az M1!!! Talán 4000?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

gyarmat.kisalfold.hu

Gyarmat - A Kisalföld Online internetes közösségi hálózatában (www.kisalfold.hu/klub) a gyarmati… Tovább olvasom