Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

A jövő Győrben kezdődik

A jövő Győrben kezdődik. A sport, az innováció, a vizek, a kultúra és a találkozások városa, a hely, amit ugródeszkaként használhatsz a jobb jövő eléréséhez.
Az egyetemre készülő diákok számára nagy kihívás lehet, hogy pontosan hova menjenek, melyik várost válasszák, hogy később előnyből indulhassanak. A statisztikák szerint a legjobb választás Győr. Az itt végzett diákok 95%-a a diploma megszerzése után fél évvel már munkába állhat, jelentős többségük a tanult szakmán belül.


Akinek számít a pénz annak jó hír, hogy a győri élet sokkal olcsóbb, mint a fővárosi. Az itteni élet kevesebb pénzbe kerül, a buszbérlet diákoknak egy hónapra 2000 Ft szemben a 3850 Ft-os fővárosi bérlettel. Nem is beszélve arról, hogy itt megbízhatóbb a tömegközlekedés is. Ha szeretnénk ingyen utazni még azt is megtehetjük, mert délelőttönként ingyenes city busz járat visz körbe a belvárosban. Ezzel az egyetemek könnyű megközelítése is megoldott, a 11-es buszjárat például egészen a kapuig viszi a tanulni vágyókat.

A messzebbről érkező diákok számára gondot jelent még a lakhatás. Nagy részük helyet kap az iskola kollégiumában, amik rendkívül jól felszereltek. Itt sok szabadidős tevékenység áll rendelkezésre. A kollégiumba be nem kerültek számára jó hírként szolgál, hogy Győr folyamatos fejlesztés alatt áll. A panelprogram keretében Marcalváros több épületében összesen mintegy ötszáz lakás energetikai korszerűsítése készült el. Ezzel is csökkentve az ide költözni vágyó diákok pénzügyi terheit.

Az egyetemek államilag támogatott férőhelyei 30%-kal nőttek, a műszaki képzésben pedig 57%-kal ami annyit jelent, hogy a tanulók majdnem fele ingyen tanul. A különböző ösztöndíjakkal, amik már alacsonyabb átlagnál is járnak, és komoly összeget érhetnek el már nem akadály a tehetséges diákoknak a tanulás. Az egyetemek kiemelkedő képzése mellett nem elhanyagolható a családias légkör és a kis létszám.

A tanárok közül sokan a BME-ről járnak le ezért a képzés legalább olyan jó, mint a fővárosban.

Az egyetem keretein belül a diák megismerhet olyan érdekességeket is, mint a SZE napelemes autója, ami rengeteg nemzetközi díjat nyert 2010-ben. Az autó menet közben annyi energiát termel napelemei segítségével, hogy felesleg keletkezik. Az egyetemen tésztahidat is építenek. A világbajnoki címet és a világrekordot is egy Széchenyis diák tartja. A híd több mint 500 kilogrammos teherbírású, de önsúlya csak 1 kilogramm.

A Győrben tanulók kikapcsolódása sem elhanyagolható. A városban számos szórakozó hely várja a kikapcsolódást keresőket. Azok számára is van hely, akik nem tartoznak a populáris kultúrához. A kultúra kedvelőinek rendelkezésre állnak a győri múzeumok, a jól felszerelt városi és megyei könyvtár, a színház, a Richter terem és a BBMMK is. Az utóbbiban csodálhatjuk meg a győri filharmonikusok koncertjeit.

Egyéb kikapcsolódásként megtekinthetjük Győr gyönyörű belvárosát a széles, macskaköves utakkal és jó állapotban megmaradt barokk épületekkel. Emellett ellátogathatunk a szerelmes párok kedvenc helyére a „halászbástyához", ahonnét remek kilátás nyílik a Radó-szigetre.

Azok számára, akik az egyetem elvégzése után is itt szeretnének maradni, munkalehetőséget biztosít a győri Audi. A cég 2013-ig bővíteni fogja a ma meglévő gyárat, ami eddig is rengeteg munkahelyet biztosított. Itt stabil fizetés és jó feltételek várják a pályakezdőket.

Mindegy melyik győri egyetemet választjuk a lényeg, hogy a jövő itt kezdődik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr: egy érzés

Először is szeretnék bemutatkozni: Frievald Bianka vagyok, néhány hónapja töltöttem be 18.… Tovább olvasom