Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

A jövő generációt támogatják a képviselők

Rábapatona - Szándéka szerint a jövőt támogatja a Rába-parti település önkormányzata azokkal az intézkedésekkel, amelyek eredményeként a közelmúlttól például családi napközi működik a faluban.
Rábapatonán a szűkös anyagi lehetőségek ellenére is fontos feladatnak tekinti a képviselő-testület a településen élő gyerekek és fiatalok minél sokrétűbb segítését. Jutasi Kálmán polgármester szerint ezekkel az intézkedésekkel a falu jövőjét, a jövő nemzedékét támogatják.

– Minden állami, megyei és egyéb támogatási formát fontosnak tartunk, ezért önkormányzatunk minden ilyen támogatási programban részt vesz, és a segítésre kínált lehetőségeket minél hatékonyabban próbáljuk kihasználni – hangsúlyozta a polgármester. – Nem tékozlásnak, hanem kötelességnek tekintjük, hogy a meghirdetett különféle támogatási formához minden esetben hozzá tudjuk tenni a kötelezően előírt települési önrészt.

Ennek az előteremtett önrésznek köszönhetően január 2-tól Rábapatonán családi napközi működik, ahol hét – 3 évesnél fiatalabb – apróság szakszerű napközbeni ellátására, gondozására nyílt lehetőség. Jutasi Kálmán megemlítette: ehhez múlt év végén át kellett alakítani a művelődési házat. Az úgynevezett „pávás" teremben festettek, csiszoltak, új radiátorokat szereltek fel és a kicsik igényei szerint felújították a mosdóblokkot is, majd szorgos kezek hangulatos kis kuckót alakítottak ki a gyerekeknek.

A családi napköziben gondozónők foglalkoznak a kicsikkel. Felvételünkön Hermann Róbertné Pekó Barnabásnak és Sándor Lucának mesél.

Az óvodások és iskolások egészséges táplálkozását is támogatják: továbbra is részt vesznek az iskolatejprogramban. Sőt, az önkormányzat külön hozzájárulásának köszönhetően a friss tej mellé kiflit is kap minden gyerek. A hivatal támogatja az általános iskolások táncoktatását is. Nem eredménytelenül, hiszen a kis rábapatonai táncosok sikerrel szerepelnek a községi ünnepségeken. Jutasi Kálmán elmondta, hogy a fiatalokra is gondolnak. Harminckét helybeli főiskolás és egyetemista tanulmányi költségéhez járulnak hozzá 3–3 ezer forinttal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Viharos szél várható

Győr-Moson-Sopron - Az OMSZ előrejelzése szerint a nap folyamán érkezett hidegfront nyomán heves… Tovább olvasom