Kisalföld logö

2018. 04. 25. szerda - Márk 13°C | 25°C Még több cikk.

A John Deere ismét a Rábát választotta

Több mint egy évtizedes együttműködést követően a John Deere ismét a Rábát bízta meg egyik csúcskategóriás terméke, az 560 lóerős, gumihevederes traktor futóműveinek kifejlesztésével.
A fejlesztés eredményesen zárult, a sorozatgyártás megkezdődött, a felek öt évre szóló hosszú távú szállítási megállapodást kötöttek.

A világ vezető mezőgazdasági járműgyártója, a moline-i (Illinois állam) székhelyű Deere & Company és a Rába közös fejlesztéseként elkészült futómű a világ egyik legnagyobb méretű, teljesítményű és hatékonyságú traktorának hajtásáról és kormányzásáról gondoskodik. A járművet és annak futóművét a modern, nagyméretű farmgazdaságokban előforduló legnehezebb mezőgazdasági munkákra és új funkcióként az extrém terheléseket jelentő építőipari alkalmazásokra – például földgyaluzásra – tervezték. A minél nagyobb hatékonyság és kényelem érdekében a legkorszerűbb technológiai vívmányokat felvonultató traktort nemrég mutatták be. A Rába új futóműveinek sorozatgyártása 2011-ben kezdődött.

A John Deere több mint egy évtizede stabil megrendelője a győri cégnek. A két vállalat az elmúlt években a termékfejlesztés területén is szorosabbra fűzte együttműködését, s a Rába ma már komplex mérnöki megoldásokat szállít amerikai partnerének. A most aláírt beszállítói szerződés újabb 5 évre rögzíti a felek partner-
ségét.

– A sikeres fejlesztési projekt stratégiai jelentőségű számunkra, hiszen így tovább növelhetjük a magas hozzáadott értékű termékek arányát az értékesítésünkben, egyben megerősíthetjük pozícióinkat a stratégiai szegmensnek számító nagy teljesítményű mezőgazdasági erőgépek piacán – mondta Pintér István, a Rába elnök-vezérigazgatója. A válság ellenére a szegmensből származó árbevétel a Rábánál dinamikusan növekszik, 2012-ben elérheti a 30 millió eurót.

A John Deere több mint egy évtizede stabil megrendelője a győri cégnek.
Felvételünk illusztráció

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Senki nem mehet haza tanács nélkül

Egy év alatt hatezer látogatót regisztrált a győri pályaválasztási és pályaorientációs központ. Az… Tovább olvasom