Kisalföld logö

2017. 01. 17. kedd - Antal, Antónia -6°C | 1°C

A jogászok harmadik honfoglalása

A győri Széchenyi István Egyetem az idei évet (is) avatóval kezdte, ezúttal az egykori KISZ-iskola, majd Szeminar Hotel falára került fel az egyetem névtáblája.
Az egyetem legújabb tulajdonát jogászhallgatók vehetik birtokba.
A hétfői rövid ünnepségen dr. Koppány Attila intézményfejlesztési rektorhelyettes szólt arról: a volt KISZ-iskola, amely hajdanán oktatási céllal épült, mindig is a „látókörükben" volt, mint a gyarapodás egyik lehetősége, csak hát a főiskolának nem sikerült az, ami az egyetemmé válás után lehetséges lett. A városvezetés hatékony támogatásával sikerült megvásárolni a 3700 négyzetméter alapterületű épületet, 30 százalékos saját erőforrásból, 70 százalékos oktatási minisztériumi támogatással. (A vételárat üzleti titokként kezelik.)
Az egyetem célja az volt, hogy az oktatást jellemző feszítő helyhiány enyhüljön. Ide költöznek át az állam- és jogtudományi intézet hallgatói, akik a vizsgák után, februárban alaposan meg fognak lepődni – Tóth Gabriella negyedéves jogászjelölt, a joghallgató hallgatói önkormányzatának elnöke szerint –, hiszen az eddigi zsúfoltság után tágas, szellős környezetben tanulhatnak.

Az intézményfejlesztési rektorhelyettes elmondta még, hogy ez a mostani, jelentős esemény nem is szerepelt az eredeti intézményfejlesztési tervben, amelynek egyébként még több fontos lépése következik. Az idén például kollégiumavatás, aztán majd (2005-ben) az új, 5 ezer négyzetméteres tanulmányi épület (fele könyvtár)...
Örömmel vette birtokba a tegnapi ünnepségen az épületet dr. Révész T. Mihály, az állam- és jogtudományi intézet igazgatója. Mint mondta, a jogászképzésnek gyakorlatilag ez a harmadik „honfoglalása" Győrben. Reméli, ez olyan fontos lépés, amelynek nyomán az intézet egyetemi karrá fejlődhet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szomszédok, körjegyzőségben

Jegyzőség helyett körjegyzőség tevékenykedik az óesztendő utolsó előtti napjától Tápszentmiklóson és… Tovább olvasom