Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

A jobboldal a költségvetés ellen

A győri közgyűlés jobboldali frakciója nem szavazza meg Győr idei költségvetését csütörtökön.

A győri közgyűlés jobboldali frakciója nem szavazza meg Győr idei költségvetését a csütörtöki közgyűlésen – derült ki egy tegnapi sajtótájékoztatón. Németh Zoltán frakcióvezető elmondta: 2005 nem a beruházások, hanem a megkésett beruházások éve lesz. Véleményét azzal indokolta, hogy a fejlesztések zöme – a volt zsinagóga átalakítása, a Fehérvári út új bevezetőszakasza, a szennyvíztisztító továbbépítése, a Tihanyi Árpád úti aluljáró – évek óta szerepel a büdzsében.

Horváth László frakcióvezető-helyettes szerint a költségvetés kormányzati szegénységi bizonyítványnak felel meg. Kifejtette: a köztisztviselői és a közalkalmazotti béremelés fedezetéből 600 millió forint hiányzik, a kötelező tartalékolás 383 milliót tesz ki, a magas adóerő-képesség miatt pedig 1,8 milliárd forintot vonnak el a várostól. Nehezményezte, hogy útfenntartásra és -felújításra csak 314 millió forint jut, útkorszerűsítésre pedig semmi. A politikus érthetetlennek tartja, hogy az intézmények dologi kiadásaira a tavalyi eredeti előirányzattal megegyező összeget, 4 milliárd forintot terveznek, holott 2004-ben az év végi összeg 6 milliárd lett. Németh Zoltán szerint a mostani kormányzati politika ahhoz hasonlít, mint amikor a versenylótól elveszik a szénát.

A frakcióvezető közölte: nem fogadják el a József Attila utcai volt szovjet laktanya helyére tervezett bevásárlóközpontról és 750 lakásról szóló javaslatot sem. Szerintük az ilyen sűrű beépítés elviselhetetlen terhet róna a környék útjaira.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyes miatt robbant a bomba

Banálisnak tűnő technika félévi buktatás miatt robbant ki vita a győrzámolyi iskola félévzáró értekezletén, amely az igazgató lemondásával végződött. Mostanra a helyzet rendeződni látszik: az önkormányzat ismét bizalmat szavazott az intézményvezetőnek, ám a háttérben most is viharok dúlnak. Tovább olvasom