Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

A Jobbik üzent Borkainak: egy fenékkel nem lehet három lovat megülni

Győr polgármestere, az újdonsült MOB elnök hivatali irodájának ablaka alatt tarott sajtótájékoztatót a Jobbik két képviselője.

Az Országgyűlési képviselő Magyar Zoltán, és Vörös Gyula önkormányzeti képviselő is gratulált Borkainak ahhoz, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnökévé választották, egyben hangsúlyozák "Egy fenékkel két lovat sem lehet megülni, nemhogy hármat". A képviselők ezzel utaltak arra, hogy Borkai Zsolt polgármesteri, és parlamenti képviselői feladatai mellé, még a MOB elnöki tisztét is magára vállalta.

A Jobbik Győr-Moson-Sopron megyei képviselője elmondta: nem a személlyel, hanem az álláshalmozás intézményével van problémájuk.

A MOB-elnökké választással Borkai Zsolt "már legalább három olyan tisztséget tölt be, amely egyenként is teljes embert kíván" - mondta a győri városháza előtt Magyar Zoltán.

Megjegyezte: pártjuk korábban már kezdeményezte a parlamentben, hogy szorítsák korlátok közé az álláshalmozást, de az indítványt "a Fidesz az MSZP-vel kéz a kézben mindig lesöpörte".

Vörös Gyula, a győri Jobbik-frakció vezetője, a párt volt polgármesterjelöltje - gratulálva Borkai Zsoltnak a MOB-elnökké választáshoz - megemlítette: nem valószínű, hogy nála alkalmasabb embert találhattak volna a posztra. "A választás után fél évvel már három vezető pozíciót tölt be, mi lesz esetleg a harmadik, negyedik évben?" - tette fel a kérdést, utalva arra, hogy a jelenlegi parlamenti képviselők kétharmada polgármester is.

Szombaton választotta - közel egyhangú szavazással - a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökévé Borkai Zsolt olimpiai és világbajnok tornászt a szervezet közgyűlése. A sportember-politikus, aki egyetlen jelölt volt az elnöki posztra, már korábban jelezte, megválasztásakor leköszön az Országgyűlés rendészeti és honvédelmi bizottsági tagságáról. A többi tisztségéről - mivel a MOB elnöke társadalmi munkában látja el feladatát - nem kíván lemondani.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. igazszó 2010. november 29. 19:54
  „EZT ÉDEMES ELOLVASNI, DE NAGYON!Kinek mi jut az eszébe? Nekem az, olyan mint a magyar nyelvben a teljes áthasonulás, "másképp mondjuk, másképp írjuk"! Ja és teljesen másként tesszük! Van egy pár mondat benne, amit kilehet elmelni, de nagyon!

  Borkai Zsolt honlapjáról olvasható, el sem hiszi senki, akkora az ellentmondás! :

  Győr és én

  Mottó: Az erős Győr ott kezdődik, ahol a pártpolitika megszűnik a hatalom akaratát szolgálni, és ehelyett az emberek, a győriek boldogulásának szolgálatát vállalja. Arra biztatatok mindenkit, hogy legyünk büszkék arra, hogy győriek vagyunk, és egy utat járjunk!

  2006 óta vagyok abban a szerencsés helyzetben, hogy szülővárosomért, az otthonomért dolgozhatok. Győr Megyei Jogú Város polgármestereként egy dolog motivál, hogy a városnak, az itt élő embereknek a lehető legjobbat és legtöbbet tudjuk nyújtani. Győrben születtem, itt élnek a szüleim, itt él a családom. Bár aktív sportoló koromban szinte az egész világot bejárhattam, sosem volt kérdéses, hogy a családalapítás egyetlen egy helyen történhet, mégpedig Győrben. Nagy megtiszteltetés, hogy az emberek bizalmat szavaztak, és 2006-ban polgármesterré választottak. Akkor még teljesen új volt a szituáció, nem voltak politikai tapasztalataim. Akkor független polgármesterként, jobboldali támogatással nyertem meg a választásokat. Bízom benne, hogy a győri emberek látják azt, hogy bár már konkrét párttámogatást élvezek, kizárólag Győr az első, és az országos politikai csatározásokat próbálom minél távolabb tartani a várostól.
  Tudom, hogy a győri polgárok az elmúlt időszakban észrevették, hogy megindult valami a városukban. Olyan fejlesztések és beruházások zajlottak és zajlanak ma is, melyek egyedülállónak számítanak az országban. Köszönöm a győrieknek, hogy 2010-ben ismét megtiszteltek bizalmukkal, amelynek révén a város továbbmehet a megkezdett úton. Munkánkkal azon leszünk, hogy Győr egy még élhetőbb, még nagyszerűbb város legyen, közös teljesítményünk révén.

  Boldog vagyok, amikor végigmegyek a város utcáin, és az emberek rám mosolyognak, bíztató szavakkal illetnek. Örülök, mikor az Idősek Otthonában, vagy a gyerekintézményekben szeretettel fogadnak és megveregetik a vállamat. Természetesen szívesen fogadom az építő jellegű kritikát is, hiszen senki sem tökéletes. Tudni kell építkezni belőle, és tudni kell viselni.

  Azt szeretném, ha minden győri polgár úgy érezné, hogy jó győrinek lenni. Ezért azonban sokat kell dolgozni, sokat kell tenni, és ez nem megy egyik napról a másikra. Az élet számos területe befolyásolja azt, hogy valaki szeresse Győrt, szeressen otthon lenni Győrben. Az a célom, hogy minél több ember érezze nagyon jól magát városunkban, legyen büszke győri, és lehessen büszke Győrre!”
 • 53. igazszó 2010. november 27. 11:24
  „Aranyapa, nagy igazságot mondott, hisz Győr város polgárai erkölcsös, szavahihető, és megbízható polgármetert akarnak. A Jobbik, Vörös Gyula, és Magyar Zoltán igéretéhez hiven tette a dolgát, Győr város polgárai érdekében.Sokan mondják már, hogy jobb lett volna a JOBBIK polgármesternek, borkaiból elég volt, jobb lenne, ha lemondana magától, mert a korrupció melegágyát takargatják ezzel a magatartással Győr városában!!”
 • 52. aranyapa 2010. november 25. 12:42
  „Az Ország gyűlési képviselő Magyar Zoltán, és Vörös Gyula önkormányzeti képviselő is gratulált Borkainak ahhoz, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság elnökévé választották, egyben hangsúlyozzák "Egy fenékkel két lovat sem lehet megülni, nemhogy hármat".
  De igen is lehet. Hisz Borkai Úr lóvá tette Vörös Gyulát. Csak a veszteseknek jár nyereg a győsztesek nyeregbe ülnek.”
 • 51. győricivil 2010. november 24. 20:28
  „szorme-nek:
  Ne lehessen polgármester országgyűlési képviselő ez az MTV1-en ment 2010. júniusában, a hivatkozással meg tudod nyitni a beszélgetést Seres Máriával. Próbáld megnyitni az alábbi link böngészőbe másolásával.

  http://www.google.com/search?client=gmail&rls=gm&q=http%3A%2F%2Fwww.civilmozgalom.hu%2Findex.php%3Fac%3Dread_news%26cim%3DNe%2520lehessen%2520polg%25C3%25A1rmester%2520orsz%25C3%25A1ggy%25C5%25B1l%25C3%25A9si%2520k%25C3%25A9pvisel%25C5%2591!%2520-%2520MTV1%2520Szemk%25C3%25B6zt%2520m%25C5%25B1sor%23top”
 • 50. totel 2010. november 23. 21:27
  „40! meir!
  mit pofázol bele már megint!!!
  semmi közöd az itteni dolgokhoz! inkább az izraelnek nevezett műállamban történő dolgokkal foglalkozz!!”
 • 49. kisokoska 2010. november 23. 21:13
  „Mély hallgatásban a Kisalföld és az MSZP, de még az LMP is. Nyolc éven keresztül a FIdesz ellene volt az álláshalmozásnak. Most kiderült, hogy ha nem Ők kapják akkor van csak baj. Most lehet. Tisztességes emberek kellenek mindenhová, nem IV. Köztársaság meg minden.”
 • 48. igazszó 2010. november 23. 20:26
  „Ma nagy vitát váltott ki Győr város polgárai között Borkai tettei, város polgáraihoz való hozzáálláűsa, és a cenzurált Kisalföld, melyben egy szó sem esett erről a cikkről!Véleményt megosztom!

  Sokakat irritál ez a polgármesteri hozzáállás! FIDESZ, polgármester, Borkai Úr! Még mit szeretne ezek után, a mértéktelensége a minőség, Győr város polgárainak kárára megy az összeférhetetlen magatartása, álláshalmozása, feltűnési vágya és pénzimádata!
  Egy polgármesternek a városa polgáraiért kell kiállnia, nem dísznek kell sok-sok pénzért! Borkai Úr! Győr város tisztességes állampolgárai nagyon rühelljük tetteit, és mint embert is magatartásáért! Nem méltó ehhez a városhoz, nem szeretnénk, ha a város polgárait Önhöz hasonlítanák! Ön nem a közösség érdekeit védi, csak a saját várát, karrierjét építi! Ön Győr város polgárainak gondjait sem ismeri, és tenni sem tett eddig semmit, hogy megismerje!

  A Kisalföld úgy látszik a politikusok, Borkai, és bandája diktálása, irányítása alapján írja cikkeit, mert, a valós történésekről, véleményekről és tettekről, tiltakozásról egy szó sem esett, pedig ott voltak az újságírók is! A valóságot nem írták le!
  A Kisalföldben mégsem jelent meg cikk arról, hogy a ,,A Jobbik üzent Borkainak: egy fenékkel nem lehet három lovat megülni"
  Borkai Zsolt "már legalább három olyan tisztséget tölt be, amely egyenként is teljes embert kíván"!
  Jobbik részéről az Országgyűlési képviselő Magyar Zoltán, és Vörös Gyula önkormányzati képviselő kiállt Győr város polgárai érdekeiért, amit köszönünk!

  Arról sem, hogy a Jobbik ígéretéhez híven kiáll Győr város polgárainak érdekei mellett nem szájhősként, hanem tetteivel is!

  Még két élő lovat is vittek a városháza elé, felhívva a figyelmet, hogy egy fenékkel nem lehet két, három, vagy négy lovat megülni, mint ahogy Borkai, Győr város polgármestere teszi! Még a lovaknak is több eszük volt, mind a két ló véleményt nyilvánított, nyomukat ott hagyták a városház előtt, nehogy feledésbe menjen ez az ügy!

  Kisalföld a város vezetőinek cenzúrázása alatt írja a cikkeket? Miért nem került bele a városban történt esemény, a Jobbik intézkedése, és véleménye az újságba, ami képviseli Győr város polgárainak véleményét is! Most ezt a hozzászólást is cenzurálni fogják?

  Ezek után elgondolkodunk mi is, hogy összefogva a város polgárai visszamondjuk a Kisalföld napilapot, mert cenzúrázással írt lapra, és összefonódások lévén csak MESELAPRA nincs szükség, ha csak ezt kapjuk a Kisalföldben a valóság helyett. Valós tartalommal megtöltött újságot szeretnénk olvasni, vagy lemondunk róla!

  Amennyiben nem kerül az igazság a lapba, olvasójuk sem lesz! Ezt a hetet még kivárjuk, és kérük a cikket szó szerint az újságba!”
 • 47. szorme 2010. november 23. 17:28
  „Györicivil: Légyszives ird le rendesen Köszi”
 • 46. janika 2010. november 23. 17:19
  „Lehet, hogy a FIDESZ nem is akar még egy évet sem kormányozni?”
 • 45. győricivil 2010. november 23. 17:17
  „http://www.civilmozgalom.hu/index.php?ac=read_news&cim=Ne%20lehessen%20polg%C3%A1rmester%20orsz%C3%A1ggy%C5%B1l%C3%A9si%20k%C3%A9pvisel%C5%91!%20-%20MTV1%20Szemk%C3%B6zt%20m%C5%B1sor#top”
 • 44. szorme 2010. november 23. 16:28
  „Valamelyik állásgyüjtögető mondja már meg a dolgozo ember miért keres havi 80-ezret mig ők mindent maguknak akarnak ,a fidesz is egy tolvaj banda mind az egész társaság.A hatalom megöli az embert itt a példa Orbán kormány,és a többiek!!!”
 • 43. erdeklödö 2010. november 23. 14:04
  „40!

  örülök,hogy meg elsz.”
 • 42. Deir_Yassin 2010. november 23. 12:46
  „A nyomtatott Kisalföldbe nem egészen ez jött le szemetek!”
 • 41. Deir_Yassin 2010. november 23. 12:44
  „Ezek szerint nem lehet leírni. Gratulálok Kisalföld!”
 • 40. meir 2010. november 23. 12:40
  „-es mondjak mindezt azok a jobbikos majmok,akik szoros barati kapcsolatban allnak a,;
  -Lincoln, Nebraska-(USA)-allomasozo N.S.D.A.P./A.O.-val!!”
 • 39. szocdem 2010. november 23. 10:15
  „Háboroghattok, írhattok bármit!

  Amíg az elvtársakat támogatják a Kádárista tömegek, addig ez így marad! Töretlenül folytatódik a fosztogatás, a mutyi, a káder tologatás pozícióból pozícióba - no meg az álláshalmozás, épp úgy, ahogy arra az idősebb generációból sokan emlékeznek a komcsi időből.

  Hacsak nem jön idő előtti választás, vagy ki nem kiáltjuk a IV. Köztársaságot (persze csak ha azt nem Orbán kiáltja majd ki)
  Ma úgy tűnik nincs esélye a társadalomnak az életben maradásra.. Mert a Zemberek öngyilkosok akartak lenni, és ezt a fidesz a végletekig ki is fogja használni: hullajelölteknek nem kell az élet!”
 • 38. vidéki 2010. november 23. 09:09
  „mivel mindhárom pozíció "teljes embert" kíván a legegyszerübb semit sem csinálni egyik helyen sem,csak felvenni a pénzt:)”
 • 37. totel 2010. november 23. 07:25
  „10! ladyzsu!

  kapjál már a fejedhez!!!!
  Ébresztő MAGYAROK !!”
 • 36. totel 2010. november 22. 22:58
  „36!
  Igazad van, de azért a helyesírásra odafigyelhetnél....”
 • 35. peet2 2010. november 22. 21:55
  „miért vagytok felhábboroda?????
  Zsolt megmondata hétfőkénnt ugy sincs más dolga peseten hát akkor csinálja a nob elnöki tisztét.
  Utána a parlabenbeni tisztét.
  A maradék ideje jut "szeretett városára / gondolom én/
  DE ha valami fontos történik szükebb hazájában hogy tud reagálni rá???
  Tornáazként olimpia bajnok ként tudni kellene , hogy egy feladat TELJES embert kiván
  Zsolt a polgármesterség és a NOB elnöksék a motorozás mellet nem fér össze!!!!!
  A T tHáz csak ugy is kamu.
  Mint olimpiai bajnok tisztellek , min katona /fidesz szinekben /Képmutató vagy”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Médiabál Gesztivel - Már megrendelhetők a belépők

A 2011-es báli szezon nyitányaként január 8-án az ország legnagyobb médiabálja Győrben kezdődik el. Tovább olvasom