Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A Jobbik legszebb politikushölgye, Dúró Dóra Győrben: a kormány téeszesíti az oktatást

A Jobbik országgyűlési képviselője tartott pénteken sajtótájékoztatót Győrben a szakképzés helyzetéről.

16.03

Dúró Dóra, a Jobbik országgyűlési képviselője tartott tegnap sajtótájékoztatót Győrben a szakképzés helyzetéről. Pártja szerint az oktatásban a döntéseket helyben, az érintettekhez közel kell meghozni, de jelenleg a kormány ezzel ellentétes törekvéseit tapasztalják.

A képviselő szerint a kormány az oktatásban alapvető működési költségeket nem finanszíroz, ugyanakkor téeszesíti az intézményeket, önállóságukat megszünteti. Úgy véli, a szakképzés is csöbörből vödörbe kerül, mert más intézménytípusoknál már bebizonyosodott, hogy a központi vízfej nem hatékony, olyan problémákat teremt, amik nélküle nem léteznének.

Az országgyűlési képviselő sajtótájékoztatója előtt találkozott a Széchenyi-egyetem rektorával és kancellárjával, részt vett a szakképzési vásáron. Véleménye szerint az oktatásban dolgozók az ágazat átalakítása miatt kiszámíthatatlanságot, bizonytalanságot tapasztalnak.

13.55

A Jobbik elve szerint az oktatásban a döntéseket az érintettek közelében kell meghozni. Most viszont ellentétes törekvéseket tapasztalnak - hangzott el a tájékoztatón.

Dúró Dóra szerint a kormány ˝téeszesíti az oktatást˝, azaz elveszti az önállóságát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázolajat loptak volna Ravazdon

A rendőrök elfogták azt a két győri férfit, akik Ravazd külterületén tehergépkocsik és munkagépek… Tovább olvasom