Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

A Jobbik három győri ügyben feljelentést tesz

Magyar Zoltán jobbikos országgyűlési képviselő három győri ügyben tesz feljelentést a rendőrségen - jelentették be szerdán Győrben. Vona Gábor, a Jobbik elnöke ugyanitt a népszavazási kezdeményezésükről beszélt.
 
- A rendőrség, illetve az ügyészség vizsgálja ki, hogy milyen kapcsolatban állt Borkai Zsolt győri polgármester és az adócsalással gyanúsított, szentiváni színesfém-kereskedő család. Indítson nyomozást az Audi logisztikai parkjának ügyében is - arról, hogy belső információ alapján került-e nyerő helyzetbe Rákosfaly Zoltán ügyvéd, aki egyébként a Vidák-ügy egyik védőügyvédje is. Végül pedig nézze meg a nyomozóhatóság azt is, hogy a Dunakapu téri építkezés valóban súlyos veszélyt jelent-e a város árvízvédelmi rendszerére. Ezekben az ügyekben tesz feljelentést a rendőrségen Magyar Zoltán.

(Január közepén gyakorlatilag ugyanezekkel a kérdésekkel nyílt levélben fordult a győri polgármesterhez, most azt mondta, miután nem kapott érdemi válaszokat, ezért fordul a nyomozóhatósághoz.)

A Kisalföld felvetésére, miszerint a DK már tett feljelentést az Audi-telekügyben, méghozzá hónapokkal ezelőtt, a jobbikos országgyűlési képviselő azt válaszolta: ezzel tisztában vannak, de az ő feljelentésükben új információk lesznek.

Vona Gábor Jobbik-elnök is bejelentett a sajtóeseményen, méghozzá azt, hogy pártja népszavazási kérelmét csütörtökön nyújtják be az országos választási bizottsághoz. "A népszavazási kérelmünkkel már most sok a félreértés, illetve a félremagyarázás - mondta. - Ezért tisztázom: azokra a családokra vonatkozik, akiknél a gyerek életellenes bűncselekményt követett el. Mert igenis ki kell mondani a szülők felelősségét, szociális juttatás nem járhat azoknak, akik olyan gyereket nevelnek, aki ilyen bűncselekményt követ el. Úgy is fogalmazhatnék, hogy az ilyet a társadalomnak ki kell vetnie magából. De azt is hangsúlyozom, hogy ez nem etnikai kérdés, minden magyar családot érint, mindenki felelősséggel tartozik a társadalom felé."


Korábban:

Vona Gábor, a Jobbik elnöke valamint Magyar Zoltán országgyűlési képviselő sajtótájékoztatót tart szerdán délután Győrben.

A kisalfold.hu úgy tudja, a tájékoztató egyik témája lesz, hogy "a győri városvezetés gyanús ügyletei miatt tesz feljelentést a Jobbik" - olvasható a párt közleményében.

Várhatóan szó lesz még a Vona Gábor évértékelő beszédében elhangzott, nagy sajtónyilvánosságot kapott népszavazási kezdeményezésről és a Jobbik 7 vezér programjáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri balesetek szemtanúit keresi a rendőrség

Mindkét baleset felhetően tolatás miatt történt. Tovább olvasom