Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

A Jobbik az SZDSZ ellen

Az SZDSZ irodája előtti járdán tartott sajtótájékoztatót a Jobbik Magyarországért Mozgalom győri szervezete szombaton, hogy a párt tevékenységét kifogásoló, ellenző véleményét tudassa. Az SZDSZ örül, hogy megismerhette a helyi Jobbik álláspontját.
A „Magyar Önvédelem Napja – az SZDSZ és tevékenysége ellen" című fogalmazványt szombaton délután a Tihanyi Árpád út elején, az SZDSZ irodája előtt a Jobbik Magyarországért Mozgalom győri szervezetének három tagja olvasta fel: Farkas Ádám elnök, dr. Nagy Gergely alelnök és Szabó Róbert szóvivő. Aszerint az SZDSZ szélsőséges párt, mert szűk csoportokat, deviánsokat, a társadalom szélén lévőket, szexuális másságokat képvisel. Úgy vélik, az SZDSZ véleménydiktatúrát folytat, azaz diktatórikus, ahogy nem tűr meg más véleményt. Az elhangzottak szerint „a többségi magyarsággal szemben politikai hadjáratot folytat, a nemzeti attitűdöt, hagyományokat és kultúrát célozva rombolja a társadalmi szervezőerőt, a nemzetet és a családokat".

Az SZDSZ romboló politikája a Jobbik szerint a több-biztosítós „versenyegészségügy" és a drogliberalizáció szorgalmazásában érhető tetten, a népességfogyási tendenciák erősítése pedig a művi meddővé tétel és a homoszexuális párok házasságkötési, gyermekvállalási jogának támogatásában. Mindezzel a Jobbik szerint az SZDSZ szítja a társadalmi ellentéteket, ezért célirányos kampányt kezd a párt ellen és többpárti nyilatkozatot kezdeményez a magyar gyermekek védelmében.

A SZDSZ irodája a sajtótájékoztató ideje alatt be volt zárva, de megkeresésünkre Mohos Péter, a párt győri szervezetének elnöke a következő nyilatkozatot adta: „Az SZDSZ liberális párt, a szabad véleménynyilvánítás elkötelezett híve. Ezért örülök, hogy megismerhettük a helyi Jobbik álláspontját velünk kapcsolatban. A vélemény, az álláspont persze nem feltétlenül tény vagy igazság, ahogy az sem, hogy a szabad emberi akarat korlátozása befolyásolná a népességszaporulatot, nem pedig az egzisztenciális körülmények – ugyanis ebben az esetben egyes országok már kihaltak volna. A homoszexualitást régen büntették, ezért lettek a melegfelvonulások világszerte a tolerancia jelképei. Ez intelligencia kérdése, ahogy az is, hogy némelyek magukat hazafinak gondolván megverik a másik embert az utcán, mert az »más«. Az SZDSZ a haladás és a reformok pártja. Azt gondolom, az egészségügy reformjáról nehéz olyan párttal vitázni, ahol az alternatív koncepció, annyi hogy nem."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alkalmazkodnak a családi napközik

Az idősek klubjainak és a családi napköziknek a fenntartásában is együttműködnek tavasztól a Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulásához tartozó önkormányzatok. Így több támogatást kapnak a kisgyerekes családok, a nyugdíjasok segítéséhez. Tovább olvasom