Kisalföld logö

2018. 08. 15. szerda - Mária 19°C | 28°C Még több cikk.

A Jobbik a megyei költségvetésről

Takács Krisztián és Kolonics Zoltán, a megyei közgyűlés képviselői (Jobbik) közleményben foglalták össze a párt véleményét az önkormányzat költségvetéséről.
„A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat 2011. évi költségvetésének összeállítása szigorúan a költségcsökkentés jegyében született, számai és intézkedési kényszerei pontosan mutatják, hogy az elmúlt évek szocialista kormányának sikerült térdre kényszeríteni az egyébként többségében fideszes önkormányzatokat. Azt is kiolvashatjuk a számokból, hogy a büdzsé legfőbb vesztesei a kulturális, oktatási, valamint szociális feladatokat ellátó intézmények.

Pontosan azon területek, melyek egy társadalom tartópillérei kellene hogy legyenek. Egyes intézmények olyan súlyos megszorításokat szenvednek el, hogy a működésük is veszélybe kerülhet. Ezen intézmények elégséges működése az ott dolgozó ápolók, tanítók, szociális munkások emberfeletti munkájának köszönhető. Az egymillió új munkahely fikció marad továbbra is, mert a szomorú valóság az újabb létszámleépítés.

A Fidesz döntése nyomán 160 ember veszíti el munkáját a megyei intézményekben. Csak az eladósodás okán fizetett hitelkamatok évi összegéből az elbocsátás előtt állók közel fele továbbra is megtarthatná állását. Tisztában vagyunk azzal, hogy a mai helyzet az elmúlt 20 év vidékellenes politikájának az eredménye. Az azonban elfogadhatatlan, hogy a kormány a hazai önkormányzatok támogatása helyett az IMF-hez és a Világbankhoz láncoló hitelszolgálat csapdáját választja.”

Olvasóink írták

 • 6. pancser 2011. március 14. 07:18
  „A Jobbik betiltására szavazok, OV. csapj közibük! A jobbikosok viseljék a következményeket bárhol vannak a világon. Kell nekünk a felfordulás, kopasz feju tuskók, kéményseprők masírozgatása? Az MSZP, az MSZP, az MSZP nevelte ki őket!”
 • 5. pamplona 2011. március 13. 21:58
  „Érdekes, még mindig vannak ilyen,idejét múlt, süketelő, fősodratú média szólamokon alapuló megnyilvánulások a Jobbikkal kapcsolatban mint a 4. - "populista demagóg firkálmány" -Te szerencsétlen , vedd észre a Jobbik az eddig alkalmazott, eredményre nem vezető, felszint bátortalanul karcolgató, cselekvések helyett, a nemzeti érdekek mentén a csapdahelyzeből való mielőbbi kiutat akarja, és ehhez megvan a kellő szellemi bázisa és az elszántsága is, ellentétben a "politikai elit "magát bölcsnek és métékadónak beállító többi részével.”
 • 4. frankdrebin 2011. március 10. 13:02
  „Erdekes ez a jobbik...Neha az ember nem tudja eldonteni, hogy a fidesszel vannak, vagy mar rajottek arra, hogy az ellenzek szerepet tolti be, de csak ennyire futja toluk. Lassu felfogasuak a sracok:)

  Amugy meg a fenti sem mas mint egy, a jobbiktol mar egy ideje megszokott, populista demagog firkalmany, es meg csak arra sem vettek a faradtsagot, hogy logikailag picit rendszerezzek, megfeleloen tagoljak a publikaciot, ami persze eleg nehez ilyen suta gondolatok eseteben.”
 • 3. Deir_Yassin 2011. március 10. 11:37
  „Plusz az általad kiemelt mondatban szerintem pont benne van a <moderálva> felelőssége is, hiszen ott van , hogy többségében fideszes önkormányzatokat.”
 • 2. Deir_Yassin 2011. március 10. 11:31
  „Nehéz ezt mentegetésnek érteni. A 20 év vidékellenes politikájában szerintem benne van a Fidesz felelősségének megállapítása is.”
 • 1. háté 2011. március 09. 22:57
  „hogy az elmúlt évek szocialista kormányának sikerült térdre kényszeríteni az egyébként többségében fideszes önkormányzatokat.
  ---ja, csak ehhez kellett a fityesz-kdnp asszisztálása, nélkülük a komcsik nem randalírozhattak volna hazánkban.
  Együtt rabolták ki hazánkat, miért kell jópofiságból a fityeszt mentegetni?
  A narancsosoknak igenis lenne lehetőségük megoldani a gazdasági helyzetet, csak hát nem is akarják, hiszen egy a csapat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset miatt útzár volt az 1-es főúton

Két autó ütközött az 1-es főúton a nagyszentjánosi elágazásnál szerdán dél előtt nem sokkal. A… Tovább olvasom