Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

A Jobbik a kommunizmus áldozataira emlékezett Győrben - videó, képek

A Bisinger sétányon, az Országzászló Emlékmű előtt emlékezett a kommunizmus áldozataira a Jobbik győri alapszervezete és a párt szimpatizánsai.

A megemlékezésen körülbelül 50-60-an lehettek jelen, többen árpádsávos zászlót hoztak magukkal, de a rendezvény végig békésen zajlott.

Nagy Gergely, a győri Jobbik tagja volt a vezérszónok, miközben Illyés Gyula vers, Márai és Szolzsenyicin kommunizmust "leíró" idézetek is elhangzottak, valamint egy 2001. február 25-én a Parlamentben elmondott Wittner Mária-beszéd.


Videó: Cseh Róbert.


A kommunizmus áldozatainak emléknapja azért esik február 25-re, mert 1947-ben ezen a napon jogellenesen letartóztatták és elhurcolták a Szovjetunióba a Független Kisgazda Párt főtitkárát, Kovács Bélát.


A Jobbik győri megemlékezése a kommunizmujs áldozataira - fotók: Cseh Róbert.

Olvasóink írták

62 hozzászólás
 • 62. vonLichthofen 2011. március 04. 13:40
  „meir,
  azokra a TÖRTÉNELMI TÉNYEKRE válaszolj, amiket alább leírtam.
  Válaszod 61 alatt elég gyengére sikerült.
  Nézz utána ezeknek a tényeknek Benny Morris, Adam Atzmon könyveiben, vagy éppen ben Gurion és Menachem Begin leveleiben amit a fiához írt és szintén az életrajzában.
  meir, a történelem tényei sokszor kényelmetlen dolgok, de a hazugságok még kényelmetlenné teszik azt.
  Ezt éppen te ne tudnád?

  Hogy hol voltam és 48ban, 67ben vagy 73ban annak semmi jelentősége nincs. De annak van, hogy ki tudom hámozni a sok hazugság közül az igazságot.
  Shabbat Shalom”
 • 61. meir 2011. március 04. 07:06
  „58-as!
  csak azt felejti el irni,;-azok az Angolok ellen akik a haboru utan cyprus-on es kreta-n lagerekbe zartak a bevandorolni vagyo zsidokat!valamint a Nurnbergi torvenyszek altal kiadott elfogato parancsot semmibe veve,barati kapcsolatokat apoltak Hadj Amin el-Husseini fomuftival,aki alapitotta az SS Handschar,es az SS Skander-Bey infanterie hadosztalyokat!
  ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  vonlicht-stb-stb!
  deir-Yassin mi?
  no es az elotte lezajlott -(Abdullah Tell es az Arab legio altal)-Meszarlas a Gadna teruleten,ahol 85%-ban gyerekeket oltek halomra, mi is a velemenyed?? Erre volt a valasz,;-Deir-Yassin!
  az ENSZ hatarozat utan az Arabokat SENKI sem uzte sehova!!Onkent ment el aki akart! NEM MIND MENT!!!akik nem mentek azok utodai ma az Arab-Izraeliek!!
  mellesleg erdekes hogy arrol szot se szolsz,hogy Hussein Jordan kiraly harcokat vivott Jordania teruleten az egyre eroszakosabb Palesztinokkal!!Arrol sem hogy Arafat utasitasara oltek meg a Falangista-(Kereszteny Milicia)-vezetojet Bechir Gemajel-t!!
  hol is voltal Te meg a Mr.Szabo 1948-ban,es 1974-ben az elso Liban-oni haboru alatt??
  A Franciak miert is nem leptek kozbe??Azok pedig azert voltak ott jelen!!
  Az 1-er Regiment Etranger Cavalerie/4-e Escadron,es a Dragon-Para!
  Amennyire Sharon "felelos" ugy a Franciak is azok!!!”
 • 60. vonLichthofen 2011. március 03. 18:47
  „meir, a második terrorista, bár semmivel sem jobb em,berilek mint Begin.
  Yitzak Shamir - 1935től a Stern Gang tagja és nagy haverja Avraham Stern-nek. Céljuk szintén Nagy Israel, a Palesztin Arabok kiűzése vagy ha ez nem megy kiirtása. A Stern gang és Shamir nyiltan közeledtek a Náci Németországhoz, nyiltan felajánlva segítségüket a Németek harcához. Stewrn és Shamir nem egyszer kinyilvánitották fasiszta és náci álláspontjukat. Shamir aktivan részt vett Lord Moyne és Count bernadotte lemészárlásában és kivette részét a Deir Yassini mészárlásban. Szintén része volt a Sabra és Shatila-i vérengzésben.

  Ariel Sharon - még Israel saját bírósága is terrorista háborús bűnösnek itélte. 1982 beengedte a falangistákat a Sabra és Shatila menekülttáborokba, akik lemészároltak kb. 3000 Palesztin menekültet.
  1953 Oktober 14-15. 69 ártatlan Arab legyilkolva. Sharon vezette a hirhedt Unit 101.
  meir, és ezek csak azok, akik miniszterelnökségig vitték Israelben.
  Bármi hozzátennivaló?”
 • 59. vonLichthofen 2011. március 03. 18:33
  „meir,
  nem kevesebb mint három miniszterelnök volt a legbrutálisabb terrorista, terrorista csapatokat vezényelve, hogy félelmet és pánikot keltsenek a palesztin őslakosok között - végső célként jelüölve az őslakosok száz százalékos kiűzését.
  Menachem begin - nagy haverja Jabotinskynek.
  1946. Juléius 22. 88 halott, köztük 15 zsidó.
  1948 Április 9. 4.30 am, Deir Yassin. 93 BÉKÉS arab, lemészárolva, terhes anyák hasa felvágva, nők és fiatal lányok megerőszakolva, foglyul ejtett férfiak tarkón lőve. Résztvevők Begin vezénylete alatt - Irgun, Stern Gang, Palmach. Az eredmény a palesztinok tömeges elvándorlása volt a fokozódó zsidó terror elől. Albert Einstein, Hannah Arendt borzadállyal nyilatkozott a zsidó terrorról. 1967ben megtámadta Libanont a Nagy Israel megteremtésének első lépéseként. Álma volt, hogy Israel a Nilustól az Eufrateszig fog terjeszkedni.
  Véreskezű gyilkos, elsőrendű terrorista.”
 • 58. szabo1936 2011. március 03. 17:08
  „Kik voltak az elso teroristak?
  1946 jul 21
  Az Irgum Zvai Leumi fold alatti mozgalom levegobe ropiti a jeruzsalemi David kiraly hotel egyik szarnyat ahol a brit hohadiszalas talalhato: 76 ember meghal,46 megsebesul az eltuntek szama 29.Menahen Begin,a csoport vezetoje megallapitota: " A robbanas ereje nagyob volt,mint vartuk.
  Begin meg akor is felt Angliban meni amikor miniszter elnok volt mert felt,hogy letartoztasak gyilkosagert.”
 • 57. meir 2011. március 03. 06:37
  „56-os!
  <moderálva>
  Hol voltal te az 1948-as Tamadas idelyen??!
  akkor is -(utana is pl,; a Yom Kippur haboru!)-az Arabok 5-fronton-(Syria,Liban,Egypt,Jordan,+az Abdullah Tell vezette Arab Legio)-tamadta meg a fiatal -(alig EGY eves)-Israel Allamot,amit az ENSZ jovahagyott!!-ti magyarok is IGEN-nel voksoltatok!!
  mar tobbszor is mondtam!!<moderálva>”
 • 56. vonLichthofen 2011. március 02. 13:22
  „meir, meir, már megint elszaladt veled a ló!!!
  az u.n. Arab-Israeli háborúkban mindig is Israel volt túlsúlyban mind létszámban, mind felszerelésben, mind logisztikában.
  Mindegyik A-I háborút israel provokálta ki, hogy kihasználják az alkalmat egyre nagyobb és nagyobb Palesztinok által lakott terület elrablására.
  A hat Arab állam hadserege nem volt nagyobb létszámban mint az IDF /ld. Benny Morris/, morálban, kiképzésben és hadfelszerelésben meg mélyen alatta volt.
  56ban és hatvanhétben mind a USA mind franciaország tájékoztatta israelt, hogy egyiptom NEM akarja megtámadni Israelt - tudván tudva annak haderejéről. Ennek ellenére Israel kirobbantotta a háborút ezzel és ezek után újabb területeket rabolva el a West Bank területéről.
  A zionisták SOHA nem gondoltak komolyan arra, hogy együtt éljenek a palesztinai arabokkal - legyenek azok muzulmánok, keresztények -/ sem a sephardi zsidókkal, tegyük hozzá/. Jabotinsky és ben Gurion a kezdetektől áttelepítésről, kitelepítésről vagy éppen kiirtásról beszélt. Ezt a rasszista , fasiszta és nemzetiszocialista vonalt követték aztán az Irgun, a Stein Gang és a többi VALÓBAN terrorista szervezet akcióiban.
  meir, láttad a képet Jabotinsky-ról a Zsidó Kongresszuson, ahol a náci Németország barnainges egyenruháját viseli a testőreivel együtt. Jabotinsky- a zionista - nagy tisztelője volt a Hitleri eszméknek és erősen szorgalmazta a képzett, és kulturált Németországi zsidóság palesztinába telepítését - de azok valahogy nem akartak menni.
  meir, itt egy könyv két zsidó tollából, ha még tudsz olvasni, olvasd.
  Meirshheimer és Walt - Az Israel Lobby. Tanulságos olvasmány arról, hogy a zionisták miként csapják be az egész világot.
  Éljen a Jobbik!
  Abzug meir!”
 • 55. meir 2011. március 02. 08:13
  „M.Ovar osszlakossagabol Mind a 18-an kivonultak emlekezni a Jobbik-kal!!Meg kemenysepro jelmezesre se tellett!!
  azt hiszem ez is onmagaert beszel!!!”
 • 54. Tabornok 2011. március 01. 06:23
  „"40. háté 2011.02.27. 21:28
  A magyar ember tisztán lát," Ezt viccnek szántad? Ezért győzőtt a válsztásokon az Orbán V.?
  "A Magyar az egy ősi gén!-- a tietek génfertőzött." Ezt vagy genetikussal, vagy a nemzetiszocilistákkal egyeztesd!
  Szép napot!”
 • 53. meir 2011. március 01. 00:12
  „de visszterve az eredeti temahoz!!
  hany fos lakossaga is van Gyornek??
  ebbol ugy 50-60 Jobbikos szimpatizans volt jelen meg az a 6-7 kemenysepro jelmezes!!!
  azthiszem ez azert Onmagaert beszel!!
  igazan pelda erteku hir!!”
 • 52. meir 2011. március 01. 00:09
  „Elemer!!
  -ez lemaradt!
  megis az Elso "Operatino Desert Storm" idelyen,az USA rendkivul be volt fosva attol a gondolattol is,hogy Israel belep a haboruba!!
  marpedig a szandek meg volt,amikor is Saddam kilott Scud-okat Tel Aviv-ra!!
  aztan a Syria-i Atomreaktort is a mi gepeink bombaztak romma -(meg Hafez al Assad alatt)-es nem az USA!!
  meg a repulok is az Israel Aerospatial Industrie altal tokeletesitett,tovabbfejlesztett Mirage gepek voltak!!
  ennyit az USA vilag-csendor otleterol!!”
 • 51. meir 2011. március 01. 00:03
  „Elemer!!
  mar tobbszor is megmondtam neked,;- ne almodozz ha ebren vagy!!!
  annak a "szerencsehez" semmi koze sincsen!!
  azok a gyozedelmek az arab haverjaid folott koszonhetoek kizarolag a nepunk osszetartasanak,a haderonknek,es a kivalo strategianknak, parancsnokainknak,mint pl,; Motti Gur, Moshe Dayan, Ariel Sharon,etc-etc!!!
  mara a technikai felszereltsegunk vetekszik BARMELYIK mas orszageval a vilagon!!
  meg az USA is tolunk veszi pl az Eitan,es Heron Droon-okat!!biztosan nem azert mert olyan alkalmatlanok ugye?!
  Sot,;-az Oroszok,Kinaiak,Indiaiak,stb-stb is tolunk vasaroljak!!”
 • 50. elemér 2011. február 28. 14:59
  „Izraelban minden normális ember tudja hogy szencsések voltak idáig, és ez nem tarthat örökké. Barátságos szomszédot ott nem igen lehet találni. Netanyahoo-nak ezen kell elmélkedni.”
 • 49. meir 2011. február 28. 13:03
  „48-as! <moderálva>
  az arab haverjaid mar ugy 6-szor megprobalkoztak Israel ellen vonulni!!
  mindannyiszor csufos vereseget szenvedve!!most is igy lesz ha ugy gondoljak hogy..........!!
  Ja!!-es ezuttal NEM allunk meg csak mert a hulye USA,az EU,a UN ugy ohajtana!!ezuttal az utolso szalig !!!!!!!”
 • 48. elemér 2011. február 28. 10:14
  „Meir állandó rémálomban él, mikor fogják lerohanni az arabok Izraelt. Nem folytathatják továb a nagypofáju Nethanyahoo politikáját. Következik a Pax Americana. Ezt is az ami adófizetök nyakában teszik.”
 • 47. kolombela 2011. február 28. 09:14
  „42. meir 2011.02.28. 06:49
  Te sem vagy egy géniusz, az biztos. Ha ismernéd a magyarság őstörténelmét (persze nem a finnugor hazugságot) akkor tisztában lennél vele, hogy ezek mind rokon népek volta, egy tőről fakadtak.”
 • 46. kolombela 2011. február 28. 09:10
  „35. jóhatudod 2011.02.27. 10:32
  Tudatlanságod határtalan! A fekete pont az a szín -a fehér mellett- amelyiken a legkisebb piszok is meglátszik. Tudatlanságodnál rosszindulatod nagyobb!”
 • 45. kolombela 2011. február 28. 09:04
  „14. nyá 2011.02.26. 05:38
  Miről beszélsz? Folyamatosan a pofánkba vágják, hogy a magyar nép mennyire fasiszta, antiszemita, rasszista. Más se folyik mint a fasizmus (zsidó és semmi más) áldozatainak megemlékezése.”
 • 44. elemér 2011. február 28. 08:01
  „Aki keveredett azt kiközösitették. Tehát maguknak köszönhetik saját problémájukat. Nem tartották be Mozes parancsolatait se.”
 • 43. elemér 2011. február 28. 07:58
  „A zsidók problémája az volt hogy nem keveredtek. Amerikában ez kevésbé probléma, mert keverednek. Na most mi lessz hösöddel, azzal a szarkeverö Netanyahooval ?”
62 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balesetveszélyes utak miatt félpályás demonstrációt tartott Vámosszabadi - videó

A vámosszabadi önkormányzat forgalomlassító demonstrációt tartott a 14-es főút 9-es és 10-es… Tovább olvasom