Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A jó mentor élete végéig segít

A győri Fókusz Egészségvédők Egyesületének tagjait fehér asztal várta a minap.
Kiváló aktivisták munkáját ismerte el a civil szervezet vezetősége. Azokét, akik szenvedélymentesen élnek és embertársaikat is ugyanerre biztatják. Kiss Zoltánné is átvehette az elismerést, amellett, hogy nyugdíjba vonulása miatt búcsút vett a Segítőház lakóitól és munkatársaitól, valamint a Fókusz klub tagjaitól.
A mindig jókedvű asszony végzettsége szerint gépészmérnök, az egykori célgépgyárban szerkesztőként dolgozott.

– A rendszerváltás nekem munkanélküliséget hozott, ráadásul anyám súlyos betegsége miatt ápolásra szorult – magyarázta kényszerű pályaelhagyását Kissné. – A szívem diktálta, hogy mellette maradjak, gondozzam őt, ráadásul a helyzet is így alakult. Az édesanyám halála után – túl az ötvenen – azonban legfeljebb csak takarítani kellettem, mindenütt túl öregnek tartottak. A megyei munkaügyi központ átképzésének köszönhetően mentorként tevékenykedtem a likócsi Segítőházban, valamint az egészségvédők egyesületénél.

A legnagyobb eredménynek azt tartom, hogy a segítségünkkel több ember munkát talált, ennek köszönhetően pedig visszakapta az önbecsülését.

Kiss Zoltánné nem titkolja: sok, már évek óta munka nélküli embert nehéz újra a rendszerességre, a kitartásra ösztönözni, ezért a siker a hajléktalanok és a szenvedélybetegségből gyógyultak között duplán számít. A Segítőház csarnokában sokan dolgoztak, a kitartóbbak ma is helytállnak.

A pihenést ugyan nagyon várta, a könyvespolcán ott sorakoznak az elolvasásra váró kötetek, ám ha szükség lesz rá, vagy személyesen megkeresik, lehetőségei szerint szívesen segít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanulóvezetők a felbontott utakon

A tömeges útfelújítások sokszor még a rutinos sofőröket is próbára teszik, nemhogy az autósiskolák tanulóit. „Még szerencse, hogy nem most tanulok vezetni...!" – sóhajt fel bizonyára sok autós, látva a dugókban araszoló vagy az útakadályokat kerülgető tanulókocsikat. Márpedig utóbbiakból van elég, lévén a nyár az autósiskolák főszezonja – sajnálatos módon egybeesve az útfelújításokéval... Tovább olvasom