Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

A jó idő dugót hoz Ikrénynek

Menetrend szerinti nyári problémának tűnik a strandolók okozta torlódás az Ikrénybe vezető úton.

A vízisípálya mellett leállított autók miatt egysávosra szűkül a szakasz. Ezen segítene a parkoló tervezett bővítése.

Már tavalyelőtt gondot okozott, s tavaly is írtunk arról a dugóról, amivel a kánikulai napokon szembesülnek az ikrényiek. Főleg hétvégenként, esetenként hétköznap délutánonként a vízisípálya mellett a falujukba vezető út mindkét oldalán a strandolók parkolnak, így egysávnyi csak a szabadon maradó aszfalt. Olyan hosszú sorokban állnak autóik, hogy nem lehet belátni a leszűkített szakaszt, tehát előfordul, hogy aki behajt oda, nem tudja kikerülni a szemből jövőt. Ilyenkor valamelyikük hosszan tolathat vissza. Ha többen haladnak egymás mögött, ez nehézkes, azért is, mert közben a fürdőzők úgy közlekednek a járművek között, mintha nem is autóúton lennének. Olvasóink panaszai szerint a hőséget a torlódás alatt az autóban nehéz elviselni és fokozza a várakozást, ha épp egy busz jön arra. Azon is aggódnak, hogy ha mentőnek, tűzoltónak kellene Ikrénybe sietnie, hogyan tenné meg.

A melegebb napokon nagyobb a forgalom az ikrényi tónál, ilyenkor hosszan parkolnak az út szélein és torlódást okoznak a strandolók autói. Fotó: Krizsán Csaba
A melegebb napokon nagyobb a forgalom az ikrényi tónál, ilyenkor hosszan parkolnak az út szélein és torlódást okoznak a strandolók autói. Fotó: Krizsán Csaba

A strand üzemeltetőjétől azt az információt kaptuk, hogy már tervbe vették meglévő parkolójuk kibővítését, ami megoldást jelentene a problémára. A megvalósítás határidejét azonban még nem tudta megmondani.

A fürdőhelyre járók közül megkérdezett olvasóink szerint igazából azok okozzák a torlódást, akik nem eléggé az út szélére húzódva, nem szabályosan és kellőképp körültekintően parkolnak le, így tényleg jelentősen akadályozzák a forgalmat. Úgy véli, kellemes hely az ikrényi tó, a nagy hőségben jó itt a vízben hűsölés, ráadásul közel van Győrhöz. Nem szeretné, ha ezt a lehetőséget a parkolás miatt korlátoznák.

– Az ikrényi önkormányzat legutóbbi testületi ülésén szóba került ez a téma, a képviselők tolmácsolták a helyiek panaszait, akik autóval hazafelé tartva rendre nehéz helyzetbe kerülnek a tó melletti szakaszon – mondta el portálunknak Komjáti János körjegyző, aki már elkezdte vizsgálni az ügyet és intézkedést ígért. Elmondta, hogy a működési engedély kiadásának feltétele a parkolóhely biztosítása. Ha nem arányos a meglévő a látogatószámmal, az üzemeltető építéshatósági szabályok alapján kötelezhető a kibővítésére.

Olvasóink írták

  • 2. Goldmund 2010. július 21. 14:19
    „Ahol a felvétel készült, ott lazán elfér egymás mellett két autó. Persze nem 90-100-as tempóban hajtva, hanem lelassítva. A dugó nem ez, hanem ami Győrben a Szent Imre úton van du. 4 körül, 15 percig lezárt sorompó esetén.”
  • 1. jeti2 2010. július 16. 20:08
    „Több parkolo kéne az Ikrényi tohoz 10-orakor nyit de olyan 11-12 orakor már meg tellik. Minnél elöbb bőviteni kéne.Vagy akár kint is lehetne parkolot csinálni mert, lenne ott is hely.lehetne 2szintes parkolot épiteni.Délutánra megtellik az ut széle mindenki ott áll meg ahol tudd.Mielöbbi megoldás kéne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyi választás október 3-án

A lehető legkorábbi időpontra, október 3-ra írta ki az önkormányzati választást Sólyom László köztársasági elnök. Tovább olvasom