Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

A jó cselekedetek napja

A Szerencsejáték Részvénytársaság Észak-dunántúli Területi Igazgatósága 250–250 ezer forintot adott át a héten két győri központtal működő alapítványnak.
Dirák Rita alapítványi elnök és munkatársai
– Noha gyermekekről van szó, beteg gyermekekről, vagy arról, hogy megőrizhessük a gyerekek egészségét, nagyon nehéz támogatót találni – mondta dr. Horváth Eszter, a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány kuratóriumának elnöke azon a rögtönzött ünnepségen, amelyre a Szerencsejáték Rt. Észak-dunántúli Területi Igazgatósága invitálta Győrbe. Bicskei Attila, a területi igazgatóság osztályvezetője negyedmillió forintot adott át a kuratóriumi elnöknek. Hárommillió forinttal támogathat a társaság Nyugat-Dunántúlon nemes célokat, emlékeztetett az osztályvezető, és mert sok a rászoruló, a támogatást igénylő és váró, ehhez mérten tekintsék a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítványnál adományukat.

Hálából és köszönetből igazán nem volt hiány. Az alapítvány hat éve működik s dolgozik azért, hogy a gyermekek gyógyításán fáradozó orvosok eljussanak a nekik szóló kongresszusokra, bővüljön az az eszközpark a megye kórházaiban, amely az intenzív kezelésre szoruló gyerekek gyógyítását szolgálja. A Szerencsejáték Rt.-től kapott negyedmilliós támogatás segíthet majd egy úgynevezett vákuumos matrac megvásárlásában, bár még sok pénz kell majd kiegészítésként a megvásárlásához.

Bicskei Attila átadja az adományt Horváth Eszternek
A Camelot Mozgássérült Fiatalok Győri Egyesülete a héten ugyancsak 250 ezer forint támogatást kapott a Szerencsejáték Rt. Észak-dunántúli Területi Igazgatóságától és az összeget jelképesen Dirák Rita, az alapítvány elnöke vette át Bicskei Attilától. A győri és Győr környéki mozgássérült fiatalok régi vágya, hogy hozzájuthassanak egy olyan speciális autóhoz, mellyel a kerekes székesek megtanulhatnák a járművezetést. Az alapítvány egy ausztriai barátja és támogatója segített az autó felderítésében, mintegy 170 ezer forintért sikerült azt megvásárolni. Az idén tavasszal még azon tanultak Bécsben autót vezetni a mozgássérültek, ám nekik sikerült új kocsihoz jutniuk. Az alapítványnak most juttatott 250 ezer forintnak azonban így is lesz helye, de még mennyire! A Camelotnak már megvan az autója, de az új rendelkezések szerint még 1 millió forintot kellene kifizetniük regisztrációs díjként, hogy használhassák is. Az alapítvány ugyanis méltányossági alapon se kapott könnyítést a fizetnivalóban. Abban bízhatnak a győri kerekes székesek, hogy lesznek cégek a megyeszékhelyen és környékén, amelyek a Szerencsejáték Rt.-hez hasonlóan támogatásra érdemesítik ügyüket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magas IQ érték

IQ-tesztírást rendez a hétvégén a Mensa győri csoportja. Az ArrabonIQa a Kisalföld Ész Ász Top 100… Tovább olvasom