Kisalföld logö

2017. 02. 20. hétfő - Aladár, Álmos 0°C | 9°C Még több cikk.

A JESZ és a bácsai időközi választás

A JESZ Jólét és Szabadság Demokrata Közösség győri szervezete az időközi önkormányzati választásokon Bárány Istvánt, a Pro Urbe Győr jelöltjét támogatja. Ezt sajtótájékoztatón jelentette be Kovács Adrián, a JESZ városi szervezetének elnöke, megyei választmányának alelnöke.

Ottófi Rudolf elhalálozása miatt írtak ki időközi önkormányzati választást Győr 4-es számú választókerületében. A jelöltek közül a JESZ (korábban MDF) győri szervezete Bárány Istvánt támogatja, aki korábban két választási cikluson át volt önkormányzati képviselő.

Kovács Adrián szerint már bizonyított. A JESZ győri elnöke benne látja azt az embert, aki hitelesen képviselheti a bácsai lakosokat, azt, akire szerinte nyugodtan szavazhatnak.

Bárány István a tettek embere, nemcsak ígérget. Józan, felnőtt politizálás várható tőle, nem tekinti gyereknek a polgárokat. Tőle érdemi képviseletre számíthatnak. szögezte le a JESZ fiatal vezetője és hozzátette: a folyamatos személyes kapcsolattartás tartja kiemelkedően fontosnak nem csak a választások előtt, utána is a lakosok és képviselőjük között. Ezt szerinte Bárány István személye garantálja.

Ne íróasztaloknál ülők mondják meg, mire van szükségük a helyieknek, hanem helyben és a bevonásukkal szülessenek döntések az őket érintő ügyekben. hangsúlyozta Kovács Adrián és megjegyezte, hogy a JESZ a hitelességet, a felelősséget, a számonkérhetőséget és a lokálpatriotizmust tűzte zászlajára.

Arra is fel akarta hívni a választásra jogosult bácsaiak figyelmét sajtótájékoztatója révén, hogy érezzék át a súlyát a szavazásnak, ismerjék fel, hogy ez az a pillanat, amikor élhetnek demokrácia adta jogukkal, beleszólhatnak városrészük irányításába. Ezért azt javasolja, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel.

Kovács Adrián lapunk kérdésére elmondta, hogy a JESZ-nek jelenleg Győrben 75, a megyében összesen mintegy 500 tagja van zömében egyetemista korú fiatalok és folyamatosan új belépőkkel gyarapodik számuk. Emellett több 100 szimpatizánssal rendelkeznek.

A liberális konzervativizmust képviselő szervezetnek a megyeszékhelyen az a célja, hogy a következő önkormányzati választásokon, 2014-ben a város összes választókerületében jelöltet állítson.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kitalált pékséggel győztek

„A gyerekek három napon át mosolyogtak és standjuknál mindig nagy volt a tömeg". Tovább olvasom