Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A jelszó: A dolgozók nem szerszámok!

Régió - Az országos bértárgyalások megkezdésének napja egybe esik a tisztes munka világnapjával, ezért október 7-én a hazai szakszervezetek az európai akciónaphoz csatlakozva országszerte megmozdulásokkal adnak súlyt követeléseiknek.
Az Európai Szakszervezeti Szövetség hirdette meg október 7-ére a tisztes munka világnapját. Ezért kedden szakszervezeti megmozdulások lesznek Európa-szerte. Párizsban például rockkoncert, Horvátországban pedig a tisztes munkát illetően a legjobbnak és legrosszabbnak ítélt munkáltatók névsorát teszik közzé. Belgiumban a jelszó: „A dolgozók nem szerszámok!" Az MSZOSZ (Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége) Budapesten a többi öt szakszervezeti konföderációval együtt közösen demonstrál 15 órától a munkaügyi minisztérium épületénél. Régiónkban pedig Szombathelyen 10 órától nagygyűlést rendez a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban. Az akciónap mindenhol ugyanazt követeli: a minőségi munka tisztességes javadalmazását, a munkavállalói teljesítmények elismerését, egyenlő munkáért egyenlő bért nemek, régiók, országok viszonylatában egyaránt és egészséges, biztonságos munkafeltételeket.

Megyénkből néhányan a fővárosi eseményre készülnek, Győrből az MSZOSZ buszt indít a szombathelyi nagygyűlésre, tudtuk meg Potyondi Antal képviselet-vezetőtől. Úgy véli, egy sikeres demonstráció súlyt adhat az Országos Érdekegyeztető Tanácsban a következő évi bérajánlásról és a 3 éves minimálbér-megállapodásról kezdődő tárgyalásoknak. Az érdeklődők a 96/512-720-as számon kaphatnak információt. A kampány nemzetközi honlapja: www.wddw.org.

Olvasóink írták

  • 1. Munkásököl 2008. október 07. 19:15
    „A munkások szerszámok és kihasználják őket! A milliomosoké a világ. Dehát ez a sorsunk, szenvednünk kell, hogy mások jól éljenek. Törödj bele TE is és robotolj!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mindig kell a tiszta szó

Győr - „A ló, a kutya és a könyv végigkíséri az embert az életén" – vallotta tegnap a… Tovább olvasom