Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

A jegyző ellen fegyelmi indul, Borkai bocsánatot kér

Győr - A zaklatási ügyben két újabb panasz érkezett, melyben névvel is vállalták a bejelentését, ezek alapján Borkai Zsolt polgármester fegyelmi vizsgálatot kezdeményez dr. Papp László jegyző ellen. A polgármester elnézést kért munkatársaitól a jegyző viselkedése miatt.

Borkai Zsolt, Győr polgármestere fegyelmi eljárást kezdeményezett dr. Papp László jegyző ellen, amit a jövő csütörtöki közgyűlés tárgyal. A polgármester egyúttal bocsánatot kért a városháza azon dolgozóitól, akiket a jegyző zaklatott. Győr első embere bejelentette azt is, hogy viselkedési kódexet állítanak össze, mely az önkormányzat minden dolgozójára érvényes lesz.

Az ügy előzménye ismert: február 8-án rendkívüli sajtótájékoztatón Borkai Zsolt még megvédte jegyzőjét azután, hogy egy decemberi évzáró rendezvényen történtekről a városháza munkatársai panaszt tettek, de akkor még névtelenül. Az ügyben később két újabb panasz is érkezett, melyet már a munkatársak nevükkel is elláttak. Az egyik megerősítette az évzárón történteket, a másik munkahelyen történt zaklatásról tett bejelentést.

A polgármester elmondta, hogy névtelen bejelentésekkel nem kíván foglalkozni a továbbiakban sem, de ha névvel vállalják, kötelessége kivizsgálni az ügyet.

Dr. Papp László jegyző és Borkai Zsolt polgármester - Fotó: Bertleff András

A polgármester után dr. Papp László jegyző is megszólalt. A helyszínen lévő újságíróknak elmondta, hogy szerinte az évzárón nem lépte túl a határt. Úgy véli, lejárató kampány indult ellene, és sérelmezi, hogy lehetőséget sem kapott arra, hogy megvédje magát.

Olvasóink írták

43 hozzászólás
 • 43. tintike 2008. március 05. 12:54
  „Ahogy az én drága volt főnököm mondta a választások után: "ez az ember minden volt már,csak akasztott ember nem.."-TALÁN IGAZA VOLT!?”
 • 42. boros 2008. február 25. 07:17
  „amikor a Jegyző úr még jogi főelőadó volt egy megyénkbeli városban (kb 20 éve) 1988-ban az ebédszünetekben együtt látogattuk a belv város egyik krimóját (sörözőjét)”
 • 41. kiváncsi 2008. február 23. 19:23
  „Kedves 13, engem piszokul nem érdekel, hogyan mutat a szakmai önéletrajzában a győri kirugás. Ha így viselkedik valaki, az teljesen ALKALMATLAN arra, hogy jegyző, és így munkáltató legyen. Ha ilyen az egója, akkor maradjon csak más beosztottja.”
 • 40. Okoska 2008. február 23. 16:53
  „Tisztelt Korrekt!
  Korrekt hozzászólásod folytatását vártam volna. Nagyon tanulságos volt. Majdnem mindenkit sikerült kioktatnod. Reméltem, hogy ma délutánra kijózanodsz és folytatod a megleckéztetésünket!
  :-)”
 • 39. vacak 2008. február 23. 16:34
  „Tisztelt Kiss Miska
  Állítólag nem ott kezdett inni. Akkor hol IS?”
 • 38. vacak 2008. február 23. 16:29
  „Tisztelt 13
  Utána olvastál az elő menetelének, hány helyen dolgozott.. és miért kellett távoznia..
  Én beszéltem olyannal, akinek a falujában volt Jegyző, ott viszont a ,,szakmai tudása" miatt volt kénytelen távozni. Mondom falu és NEM Megyei Jogú Város.
  Ugye nem azt gondolod, hogy ha valaki ,,szakmailag jó" akkor mindenhez joga van.
  EZT már a nagy papám áttelte csak nem évzáró bulin, hanem bőrkabátos fekete autós emberkékkel. A terror az terror mindegy hogy lelki vagy fizikai.

  Ui: Szerinted a pincérek is benne voltak a koncepciós perben.”
 • 37. Kiss Miska 2008. február 23. 13:43
  „Kedves 13!
  Szerencsétlen dolog ez a történet szegény jegyző úrral. Sokkal jobban járt volna, ha az első forduló előtt aláírja a felmentési kérelmét. Most már sajnos késő. Nem ajánlatos és nem is lehet ezt a lejáratott állapotot neki fenntartani. A hivatal az hivatal és ez így volt még a kommunizmusban is.
  A Szabó elvtárs a megyéről két lábbal rúgatta ki az efféle dolgokért az ELVTÁRSAKAT. Az a diktatúrában volt, most állítólag demokrácia van!
  Több eset közül egy ,,tanulságos":
  A mezőgazdasági osztályon volt egy szerencsétlen dolgozó, aki vizsgáztatni ment, úgy emlékszem egy szigetközi TSZ-be. Az adott szocialista nagyüzemben szegényt itatták rendesen. Berúgott. Beköpték, azok, aki berúgatták. Kirúgták. Semmi csajozás, semmi megalázás, semmi fegyelmi tárgyalás! Méltatlan viselkedés, és már mehet is! Ne akarjuk már visszasírni, hisz most demokrácia van!”
 • 36. 13 2008. február 23. 12:50
  „Tisztel Vacak és Többiek! Igen engem nem "zaklatak" soha..rátapintotál a lényegre, de nem ez a lényeg! "ZAKLATÁS???" szeretném megvárni ennek a fegyelminek a végét hogy az a "Zaklatás" hogyan is történt! mert lehet bármit mondani! és itt már nem lessz eltusolás mivel A KÖzgyülés Szinte teljesen független álláspontot fog Hozni ot nincs hawerom spaon kapcsolat! direkt ugy van összeálitva a közgyülés hogy ez ne történhessen meg! ÉS szerintem Jobb lenne ha valamiféle büntest kiszabnának rá! ami a fegyelmi lényege DE ne Elmarastralással vagy "kirugással" mert emiatt az ügy miatt ebben a szakmában lévő ember egy ilyen dologgal hogy mint györi jegyző kirugták hát nem egy ajánlolevél! kérem gondljátok átt és és ti is erre juttok! 1 esélyt még megérdemel! utána evidens hogy Repülnie kell azonnali hatájjal ha ujból elöfordul ilyen!! de ez 100% hogy nem lesz!”
 • 35. Ki zaklatott valójában? 2008. február 23. 12:25
  „A polgármester bocsánatot kért a hivatal női dolgozóitól.
  Hmm... A koholmányok összeállításához, okiratok eltüntetéséhez, aláírások láthatatlanná, majd újra láthatóvá tételéhez elég pofátlannak és zaklatónak kellett lennie, amiért, bizony, jól tette, hogy bocsánatot kért, de lehet, hogy ennyivel nem ússza meg!”
 • 34. vacak 2008. február 23. 10:53
  „Tisztelt 13

  Látszik még téged, nem zaklattak... vajon miért?
  Ez nem szakmai kérdés ez emberi.”
 • 33. Pipa 2008. február 23. 09:33
  „Sziasztok!

  And-nak! Biztos amit írtam. Már akkor a Csörgicset akarták szép csendben, de azóta beleköptek a levesbe. Lehet, hogy van az Ádernek és Szíjjasnak új alkesz ámokfutó cimbije, akit hoznak. Ha ez utóbbi jön be, akkor tévedtem és elnézést kérek a Csörgicstől a meghurcolásért, mindenkitől a félrevezetéstől.

  13-nak! Szerintem nincs igazad, ugyanis lehet, hogy mehgívás szerint zártkörű volt a rendezvény, de egy teljesen nyilvános helyen volt, úgyhogy nem csak rájuk tartotik. És mégvalami: a zaklatás, molesztálás akkor is törvénytelen és főleg - szerintem a jobbosok keresztény értékrendje szerint is - erkölcstelen, ha zárt körben és nem nyilvánosan teszed.”
 • 32. mezit-lábas 2008. február 23. 08:30
  „Gondoljunk csak bele: mi lett volna, ha a sajtó sem foglalkozik a névtelen (pontosabban: letakart aláírású) levélben foglaltakkal. Akkor az egész meg sem történt volna?
  Még azok számára sem, akik kénytelenek voltak eltűrni a hivatali és nyilvános zaklatásokat?!
  Kényelmes megoldaás azt mondani: névtelen levelekkel nem foglalkozom.

  Sajnos, a mai Magyarországon ezt még nem lehet megtenni.

  Kösz a Kisalföldnek, hogy legalább ők nem mentek el a disznóság mellett!”
 • 31. 1958 2008. február 23. 04:33
  „Zsoltinak valami nagy Üzlet van az a$$$ztalán amihez cinko$ kell - no és most már biztos meg is van - ügyesen mozgatod az úthengert, de nehogy alákerülj -”
 • 30. 13 2008. február 23. 00:46
  „Kedves forumozók! Nem szeretném a nevemet vállalni mert szerintem felesleges is!
  Sajnos Itt ismét előtérbe került az hogy ki kinek a "Rokona" Igaz Amit Dr. Papp László tett az nem megfelelő viselkedés egy jegyzőhöz képest!!"ennek ellenére az ö pártján állok" De: én azt hiszem hogy ez az év végi "ZÁRÓBULI" NEM HANGSULYOZOM NEM volt nyilvános! tehát ezt meg lehettt volna Beszélni azoknak az embereknek akik ott érintettek ebben az ügyben nem pedeig ország Világ elé kitárni az egészet! És most emiatt a barom viselkedés miatt Egy Munkályát jól végző szakembernek lehet hogy távoznia kell! de mint itt a 21. forumhozzászolás : Etikai kódex 1. pont:
  A Győri Polgármesteri Hivatal nőnemű dolgozói a hivatalban csak csadort és lapossarkú szandált viselhetnek. Ezzel elejét veszik férfi kollégáik vizuális-szexuális zaklatásának.! ha ez van leirva akkor nincs mit vitázni! kiváncsi vagyok mit viseltek aznap este a dolgozok! Meg hogy felettese Megjegyzéseket tesz rá! hát már megbocsássanak Ez mindenhol igy van a Feljebbvalo Kioszthatja kritizálhatja az "allata lévő" "Beoszttotat" ez pozicio fügvénye ha nem tetszik ez a Rendszer akkor miért dolgozik olyan helyen az a személy aki nem türi a kritikát és ezért ebből nagy feneket kerit és botrányt idéz elő! Hiva volt amit tett de szerintem egyáltalán nem volt iylen sulyos! a hibáit már régen megbánta még azt is amit nem is ette meg de rá akarták bizonyitani! én azt mondom jár még egy esély mivel ez azt hiszem nem "halálos" bün volt! ha menesztik a jegyzőt akkor mélyen magukba szállhatnak az emberek és a közgyülés is! hogy pár bejelentő mitt veszitik el az elmult 10 évben legtöbbet tett jegyzőt! (és még csak 1.5 éve van a posztján!”
 • 29. Okoska 2008. február 23. 00:07
  „Kedves Korrekt!
  A Borkai Zsoltra gondoltál remélem. Neki van igaza, nem a Zsolt nevű fórumozónak!
  Alkoholszagot érzek rajtad, vagy csak nem mostál fogat?
  Nem korrekt ám az amiket írsz. A Horthy rendszerrel is bajod van? Az majd 2010-től jön. Most a Rákosi van soron. :-)
  Igazad van: más az, ha valaki hülye és okoskodik, vagy okos és hülyéskedik.”
 • 28. Tabornok 2008. február 22. 22:20
  „Tudomásom szerint, ezt a jegyzőt a FIDESZ erőltette a Borkaira.
  Sokan, nem akarják tudomásul venni, hogy a gengszterváltással a pártirányításnak is meg kellene szűnni!
  Vagy a város, vagy a pártérdek!”
 • 27. imunis 2008. február 22. 21:13
  „Nem figyeltek KEDVES VÁROSHÁZIAK, Kedves FIDESZ!

  Csaholnak és vonítanak a kutyák! Ez egy provokáció!
  Minden további lépés a szocik malmára hajtja a vízet!”
 • 26. Korrekt 2008. február 22. 20:56
  „OKOSKA!... ugy akarom mondani, hogy hülye ember okoskodik.
  Nem szivesen sértek meg másokat de te egy szörnyü egyirányu primitiv személy vagy de SZÓKINCSGAZDAG :).
  Hogy jösz hozzá hogy másokat itt sértergetsz.
  Ha neked tetszik a korrupt-diktatórikus modell, élvezd.
  Itt néhányan rájöttek, hogy létezik egy tisztább társadalom, de ugylátszik, hogy csak ratad kereszetül.
  Én egy ilyen társadalomba élek, és még te is betörnél vagy megszöknél vissza balkánra.

  **********************************************************
  GYAKOR, mikor fogjátok már fel, minegy hogy mi történt, IGY NEM LEHET INTÉZKEDNI, csak Horty vagy Kádár rendszerben lehetett. Ha fiatal vagy még nem késö ,épiteni egy demokratikus jogvédö társadalmat.
  ZSOLTNAK igaza van!”
 • 25. Okoska 2008. február 22. 20:42
  „Azt is célszerű lenne az etikai kódexben szabályozni, hogy egyes Osztályvezető Urak miként beszélhetnek hivatalos helyen, a ,,beosztottakkal". Akad, aki olyan beképzelt, hogy szégyenletes, de megteheti, mert ő a nagy Hivatalnok. Szónokol a ,,népnek", közben mobilozik, rágót eszik. Kikotyog mindent. Megjegyzéseket tesz nagy nyilvánosság előtt. Sokan azért szavaztak a FIDESZRE, mert korábban beígérték, hogy első dolguk lesz, hogy menesztik. Kiderült nemcsak szegfűje volt, akadt nála narancs is!”
 • 24. and 2008. február 22. 20:19
  „Pipa! Ha Á-t mondasz, mondj B-t is. Biztos?”
43 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbanás a bácsai szemétégetőben

Győr - A kora reggeli órákban robbanás történt a bácsai szemétégetőben. A környéket lezárták, az… Tovább olvasom