Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

A jegyvizsgálók fele sztrájkol Győrben

A győri MÁV-állomáson vasárnap este hat órakor a jegyvizsgálók fele sztrájkba lépett, de ez elég ahhoz, hogy fennakadások legyenek a közlekedésben, mivel vonatkísérő nélkül a szerelvények nem közlekedhetnek, mondta Gasparik Zsolt, a VDSZSZ győri vezető ügyvivője.
A kora esti órákban a Hegyeshalom felé tartó személyvonat egy órán át vesztegelt a győri állomáson, s csak azt követően indult el. Gasparik szerint a késő esti órákban nagyobb zavarokra lehet számítani. A menetrend szerint este hat óra és éjfél között mintegy 15 vonat indul Hegyeshalom, illetve Budapest felé Győrből. A GYSEV nem sztrájkol.

Minden kocsivizsgáló sztrájkol a Keletiben

A Keleti pályaudvaron a 18:00 órai műszakváltáskor minden kocsivizsgáló sztrájkba lépett, így azok az esti és éjszakai vonatok, amelyeket 18:00 előtt nem ellenőriztek, nem indulnak el. Az ügyfélszolgálat nem tudott pontos információval szolgálni arról, hogy melyek ezek a járatok.

A Nyugati pályaudvaron a kocsivizsgálók nem sztrájkolnak, azonban a jegyvizsgálók munkabeszüntetése miatt a vonatok indulása bizonytalan, késésekre, járatkimaradásokra is számítani lehet.


 • A vasutasok a fejenként negyedmilliós juttatást és a tíz százalékos extra béremelést követelnek a MÁV Cargo eladása miatt
 • Szegeden teljesen leállt a forgalom reggel, Debrecenben alig jártak a vonatok, Miskolcon viszont csak akadozott a vonatközlekedés.
 • A sztrájk vasárnap este hatig csak Kelet-Magyarországot érinti, utána viszont országos lesz a munkabeszüntetés
 • Olvasóink írták

  23 hozzászólás
  12
  • 23. Diákcsemege 2008. december 17. 16:21
   „Itt nem pofázni kéne.....”
  • 22. MTT 2008. december 15. 16:29
   „Reális, várlak a bizonyítványaimmal szeretettel...
   Nyugodt szívvel megmutatnám őket. Nem egy van, több, és folyamatosan tanulok, jelenleg is. Pedig túl vagyok a 4.-ik X-en. Ez nem erről szól, hogy kötekedek, valamit félreértettél. Sajnálom.Tovább nem kommentálom a dolgot, van akivel nem lehet még vitatkozni sem egészségesen, egyébként én nem ezt szerettem volna, csupán leírtam a véleményemet, látom szíven ütött, vagy csak valamire ráhibáztam.(?)”
  • 21. joco 2008. december 15. 15:47
   „gasko -gasko: készül már a fidesz szakszervezeti tagozatának elnöki TRONJA? Tudod most azokkal paktáltál le kik-jogossan- furcsálották VAGYONOSODÁSODAT és több "száz" cimen felvett fizetésedet. Tényleg mikor fogsz már elszámolni a "többszázcimen" felvett juttatásaidról, villádról éls egyéb juttatásaidról, ja és a barát...d-rol?”
  • 20. Reális 2008. december 15. 15:31
   „MTT!Menj el kalauznak!Lehet,hogy le se tudnál vizsgázni!”
  • 19. watix 2008. december 15. 13:45
   „Ez felháborító!!!

   Az én adómból, és a többi ember becsületesen befizetett adójából fenntartott és működtetett MAV -ot most a vasutasok próbálják nyíltan széthordani, szétlopni.
   Így is veszteséges céget (vajon miért is?)
   most az összes dolgozó le akarja nyúlni 250.000 ft. -al.

   Kérdem én, mi jogon?
   - mert állami tulajdon? Akkor meg az összes állami alkalmazottnak járna belőle!

   (bezárt kórházak, leselejtezett műszerek, melyeket eladtak, a bevételt szétosztják az egészségügyi dolgozok között?)

   Ez máshol is így megy?
   Egy cég mely eladja valamelyik leányvállalatát, a bevételt szétosztja jutalomként az összes dolgozói között?”
  • 18. Ferike 2008. december 15. 12:12
   „Semmi jogalapja nincs a követeléseiknek.. ennyi erővel ha állami alkalmazott vagyok és eladnak valami állami tulajdont akkor én is követeljek belőle részt? Agyament társaság.. én már a legutóbbi sztrájknál megutáltam őket.. azóta busszal járok.. de ilyenkor meg mindenki, aki eddig vonatozott, busszal próbál utazni, és így nekem nem lesz helyem.. ha fontos dolgom van és miattuk nem érek oda időben, pereljek? A vasutasok ezzel a sztrájkkal ami kárt okoznak az utasoknak ők, saját sebből fizessék meg.. 250.000-es követelés.. 10%os béremelés.. ÉS AKI NEM ÁLLAMI ALKALMAZOTT? Ha sztrájkol, kirúgják.. felvesznek mást.. béremelést meg már 10 éve nem látott. B*ssza meg az összes sztrájkoló. És azért írom ezt, mert kb. az értelmi szintjük miatt ennyit értenek az írásomból.. (Tisztelet a kivételnek!)”
  • 17. Pistike 2008. december 15. 11:25
   „Többen írták itt, hogy miért nemúgy sztrájkolnak, hogy a tehervonatokat nem viszik el.
   1. Ez a közvéleménynek fel sem tünne.
   2. Nem a MÁVCargo ellen sztrájkolnak. A tehervonatok a sztrájk alatt is közlekednek.

   Érdekes, hogy a többi vasutas szakszervezet nem sztrájkol.
   Ők nem akarnak béremelést, meg 250 ezrt?
   Vagy gazkóval nem közösködnek?”
  • 16. 01010 2008. december 15. 10:39
   „Gab2000 igaza van.
   de azért a bérek rendezése is beltartozzon.”
  • 15. Gab2000 2008. december 15. 10:27
   „Egyszerű lenne az egész sztrájkoljanak de ne kérjenek az utazásáért pénzt, csak k... basznak a kisemberrel, aki az ünneoek elött utazni akart.

   Vagy ha már enyni állami pénzt pumpáltak bele legyen is látszata a dolognak. A mi adó forintjaink ömlenek oda gátlástalanul, akkor el is várhatnám, hogy szolgáltatssanak.

   Gyáva bármelyik maygar kormány azt kéne csinálni mint anno Japánban. Az állam szanálta az egész vasúttársaságot és teljesen új alapokra helyezte az ottani vasutat. Az igazgatótól az utolsó emberig mindenkit elbocsátottak és új feltételei rendszerrel lehetett csak felvételt nyerni. Egyszer kerülne csak sokba és nem állandóan dönteni bele lét.
   Iskolázott nyelveket tudó, udvarias alkalmazottakkal fel lehetne így tölteni a vasúti dolgozókat. És nem csak bunfordiak lennének.

   Ja csak mindegyik kormány szarrágó és gyáva volt ezt meglépni.”
  • 14. 01010 2008. december 15. 10:18
   „"MTT "kis szarházi kalauzok meg bakterok csináljk a pankrációt...Gusztustalan"
   Ha nagyjaink csinálják az édes Önnek?
   Egyébként lehet diplomás ember is egy nagy kalap sz... :-(”
  • 13. 49. 2008. december 15. 10:00
   „A vonatok közül, csak EC-vel utazom Győr és Pest között. Az EC és az IC között is olyan nagy a különbség, mint gyorsvonat és IC között.
   Pápa és Győr közötti 50 km-es szakaszon nagyon ritkán találkoztam jegyvizsgálóval.
   Legtöbb jegyvizsgáló a - hazai vonatokon - nem rendelkezik olyan emberi tulajdonsággal, hogy ilyen munkát betöltsön. A megjelenés, a beszéd, a viselkedés stb. Nem beszél idegen nyelvet, a magyart is csak a zsargonnal átszőve.
   A 10 %-os extra béremelést adják meg annak a jegyvizsgálónak, aki az extra elvárásoknak megfelel.
   Aki úgy gondolja, hogy a MÁV Cargo eladásából befolyó pénzből, neki is jár részesedés, az a MÁV tartozását is segítsen törleszteni. Ne csak a plusz, hanem a mínusz is legyen közös.”
  • 12. Mézgagéza 2008. december 15. 09:19
   „MTT
   Nem is a diplomát vitattam.
   Üdvözletem”
  • 11. todoer 2008. december 15. 09:14
   „Fidesz főközlekedési Fónagy nyilatkozta nemrég , nem sajnálja a MÁV-nak 18 év alatt nyújtott kb 180 milliárd forintot sőt még kevesli is. Az IC-ket leszámítva semmi látszatja nincs , vonatok koszosak , az állomások leéltek . A sztrájkból a Volánok jönnek ki jól , az utasok ha áttérnek a buszközlekedésre , még több vasútvonalat lehet megszüntetni . Az is vicc hogy az utasok 10-15 % fizet csak teljes árat a vonajegyért , a többi ingyen vagy valamilyen kedvezménnyel utazik . Kicsit drága mulatság .”
  • 10. MTT 2008. december 15. 08:44
   „Nem hiszem hogy a kalaluz diplomás...nevezheti tőlem jegyvizsgálónak is, a nézetem akkor sem változik. Üdvözlettel.”
  • 9. Mézgagéza 2008. december 15. 08:26
   „Mtt
   Jegyvizsgálók, kocsivizsgálók sztrájkolnak és az egyik se bakter.”
  • 8. MTT 2008. december 15. 07:52
   „Maximálisan egyetértek azzal, akit ez felháborít. Sajnos ezek mindent megtehetnek. Évente akár többször is, gondolnak egyet, aztán sztrájkolnak. A fele kalauz 8 általánossal, inkább tanulna tovább ehelyett, ahhoz bezzeg nincs eszük...
   Nem tudom, ahhoz mit szólna bárki, ha én is sztrájkolnék, ha nem tetszik pl. az, hogy a csóró ápolói fizetésemet csak hónap közepén utalta a munkáltatóm...Ha én sem venném fel a munkát (vélt sérelmek miatt) akkor XY bácsit, (aki életében nem ismert fogalom volt a sztrájk)nem fürdetném le és nem látnám el?! Ugyan kérem. Nonszensz ami ma Mo-n végbe megy. Megértem azt aki képzettebb, hogy fogja a sárorfáját és elhúz innen. Ilyen kis szarházi kalauzok meg bakterok csináljk a pankrációt...Gusztustalan.Ennyi.”
  • 7. Nóri88 2008. december 15. 07:50
   „Kedves Mega! Teljesen egyetértek Veled, így értelmetlen a sztrájk, mert csak a dolgozó emberekkel és a diákokkal szúrnak ki. Ebben a helyzetben, amikor a munkahelyek amúgy is elég bizonytalanok, pont egy vasutas sztrájkra van szükségük az embereknek. És ha már az egyetemisták is szóba kerültek, -vizsgaidőszak van! Nekem is jól jönne 250.000. Ft így, karácsony előtt, mégsem játszom más emberek megélhetésével... Hát igen, sajnos ez nem Belgium...”
  • 6. mega 2008. december 15. 07:19
   „Én Belgiumban láttam sztrájkolni a buszvezetőket: elvitték az utasokat ,de nem kezeltek és nem adtak jegyet.
   Emberséges - figyelemfelkeltő megmozdulás volt.
   Szerintem is a teherforgalmat lehetne - kellene nehezíteni.
   Ez rossz megoldás így, és nem vezet sehova.
   Több vasutas barátom van ,aki már szégyenli ezt , ebben a formában.”
  • 5. buggyant 2008. december 15. 07:17
   „Tamás, te biztosan nem vonatozol, ugye? Van aki lehet hogy rosszabb körülmények közt él mint a vasutasok, és szeretne az ünnepekre hazamenni mert mondjuk egyetemen tanul, vagy akármilyen oknál fogva távol van. Aki jó körülmények közt él az általában kocsival közlekedik egyik városból a másikba.”
  • 4. TakácsTamás 2008. december 15. 06:40
   „Ostoba fajankók, csak gyűlölködni tudtok, uszítani a sztrájkolók ellen. Ez tipikus kommunista retorika. Szomorú, hogy itt maradtatok a nyakunkon, szemetjei az emberiségnek.”
  23 hozzászólás
  12

  hirdetés

  Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

  hirdetés

  hirdetés

  A címoldal témái

  Önnek ajánljuk

  Művészeti árverés idén hetedszer

  Először, másodszor, harmadszor… Idén már hetedik alkalommal rendezte meg Győrben az Almárium… Tovább olvasom