Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

A jégre ment Borkai

A győri műjégpálya 1984-ben épült társadalmi összefogásból. Az elmúlt 26 év szemmel láthatóan sem múlt el nyomtalanul, így időszerűvé vált a létesítmény korszerűsítése. Borkai Zsolt polgármester a helyszínen mutatta meg, hogyan oldja meg a város a felújítás első ütemét.
Mind az évi 50 ezer közönségkorcsolyára látogató, mind pedig a 120 sportolni, jégkorongozni és jégtáncolni tanuló, elsősorban gyermek megérdemli, hogy kulturált, korszerű környezetben öltözhessen, melegedhessen. Annál is inkább, mert míg más városokban a látogatók száma a hasonló létesítményekben jelentősen csökkent, addig Győrött a jégpálya népszerűsége töretlen. Minderről sajtótájékoztató keretében a helyszínen beszélt Borkai Zsolt győri polgármester és a jégre is rálépett, amikor ott épp korcsolyaoktatásra rendszeresen járó óvodások, a vackorosok gyakorolták az alapmozdulatokat.

Hétköznap délelőtt iskolai csoportok is látogatják a pályát, délután több korosztályban ifjúsági jégkorong edzések vannak, jégtánc oktatás zajlik, este közönségkorcsolya, hétvégén pedig a jégkorong és a jégtánc mellett több turnuisban van lehetőség közönségkorcsolyára. Heti 3 alkalommal korcsolyaoktatást is tartanak a pályán. Emellett a késő esti órákban hobbi hokicsapatok is bérelik a pályát, így az amatőrök, a felnőttek számára is elérhető a sportolási lehetőség.

A felújítás több ütemben valósulhat meg. jelenleg az első ütem előkészítése történik, amely az öltözőépület teljes felújítását jelenti.
Az épület tartószerkezetig elbontásra kerül, korszerű anyagokból gyakorlatilag teljesen új épület kerül a helyére úgy, hogy igazodik a mai kor követelményeihez, elvárásaihoz.

Az első ütem tervezése úgy készült, hogy már számolt a jövőbeni fejlesztésekkel.

A második ütem
A Győri Jégsportért Alapítványnak köszönhetően hat évvel ezelőtt sátras fedést kapott a pálya, ezzel sikerült meghosszabbítani a korábban csupán 1-2 hónapos szezont mintegy fél évesre. Szükséges lenne azonban a jelenleg egy rétegű sátrat szigetelni a gazdaságosabb üzemeltethetőség miatt. Emellett régi vágy, hogy az öltözőépület és a meglévő pálya között egy kisebb tanulópálya épüljön, amely lehetővé teszi szupermini jégkorong mérkőzések, edzések megtartását is. A kispálya fölé szigetelt sátor kerülne, amely a meglévő sátrat egyben az épülettel is összeköti. A kispálya légtere a meglévő pályától leválasztható lenne, így a kispálya akár jóval hosszabb ideig fogadhatja az oktatásra és a jégkorongozásra érkezőket.

Az első ütem kiviteli tervei elkészültek, az építési engedély birtokában jelenleg a közbeszerzési eljárás előkészületei zajlanak. A kivitelezésre az elképzelés szerint nyáron kerülhet sor, így akár már az őszi szezont megújult környezetben kezdhetik a korcsolyázás szerelmesei.

Olvasóink írták

  • 3. adalfold 2010. május 01. 03:21
    „hűvösre tehetnék már.maffiozoo.”
  • 2. fióka 2010. március 12. 12:40
    „Miért nem az Antarktiszon csúszkál összedobtuk volna a lóvét .odafele.”
  • 1. Dodo57 2010. március 10. 18:45
    „Végre egy nagyszerü elgondolás, okos ötlet !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túljelentkezés a nagyineten

A világháló az ügyintézésnél is nélkülözhetetlenné vált. Tudják ezt az idősek is, akiket most diákok oktatnak az internetezésre. Tovább olvasom