Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

A játszótér a rendre tanít

Saját költségén és munkájával hozta rendbe dr. Feledy István vállalkozó Győr egyik játszóterét, amelyet azóta is gondoz. Úgy gondolja, nem szabad megengedni, hogy a legkisebbek a rendetlenségbe nőjenek bele.
„ Ne szemetelj! Vigyázz a tisztaságra! Prizd meg a rendet! Rend a lelke mindennek! A rend a szervezettség szülőanyja. A rendetlenség pazarlás" – néhány hónapja ez a felirat szerepel Győrben a Körtöltés utcai játszótéren. A megfogalmazás szokatlanságából is érződik, hogy nem hivatalosan helyezték ki.

Dr. Feledy István, az egyik nemzetközi szállítmányozással foglalkozó cég tulajdonosa idén áprilisban döbbent meg a lakásához közeli játszótéren uralkodó áldatlan állapotokon, a mindent elborító szeméten és a gazos, rendezetlen területen. Az elszörnyedést tettek követték. Lefestette, kijavította a két hintát, és egy újabbat helyezett fel, eltüntette több év szemetét, egy munkással lenyíratta a füvet, virágokat ültetett. Eddig körülbelül ötvenezer forintjába került mindez – ahogy mondta, belső indíttatásból.

„ A szemléletváltás legfontosabb lehetősége a játszótér, amit én játszmatérnek tekintek, ahol sok minden eldől. Nem szabad megengedni, hogy a gyerekek a szemétbe nőjenek bele. A rend és a szervezettség egymástól elválaszthatatlanok, így a tiszta, rendezett játszóterek hosszú távon eredményt hoznak"

A vállalkozó a takarítást azóta kétnaponta végzi, mert úgy véli, nemcsak rendet kell tenni, hanem azt fenn is kell tartani. Egyelőre nem kell attól tartani, hogy munka nélkül marad, mert mindig van mit összeszedni. „Ezt tekintem Győr legszebb játszóterének, mert itt rend van" – tette hozzá. Szerinte példája azt bizonyítja, hogy kis pénzzel és lelkesedéssel nagy változások érhetők el a játszótereken, és nem feltétlenül kell több százezres vagy milliós fejlesztésekben gondolkodni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Január közepére befedik a győri műjeget

Megkezdődtek az előkészítő munkák, január közepétől fedett műjégpályán korcsolyázhatnak a győriek.… Tovább olvasom