Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

A játékgépeihez maga hamisította az engedélyeket

A rendőrség szerint a megyében négy, az országban még legalább három település kocsmájában helyezett el játék automatákat a soproni F. István. A fiktív Silver Kft-t működtető férfi hamis engedélyekkel bizonyította a szabályos üzemeltetést, gépenként 6-800 ezer forint volt a haszna.
Közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság a soproni F. István ellen, akit Nagygyimóton fogtak el a rendőrök. A helyi kocsma tulajdonosa október 16-án tett feljelentést ismeretlen tettes ellen, aki magát a Silver Kft. képviselőjének kiadva két hónappal korábban pénznyerő automatáknak az üzletbe kihelyezésére tett ajánlatot.

Az ajánlatot a jóhiszemű vállalkozó elfogadta, s két hónapig üzemeltette is a játékgépeket. Azonban a Szerencsejáték Felügyelet október 15-én helyszíni ellenőrzést tartott a kocsmában, s a felügyelők megállapították, hogy a működtetéshez szükséges okiratokon feltüntetett cég fiktív, a dokumentumok egytől egyig hamisak.

A soron következő havi elszámolásra érkező cégképviselőt – álnevén Horváth Pétert – már a pápai nyomozók várták, s hét órányi türelmes várakozás végén elfogták. A bilincs a 31 éves soproni F. István csuklóján kattant. A vele érkező barátnőjét és az őt szívességből szállító sofőrt előállították a kapitányságra.

A Pápán szerdán tartott tájékoztatón Horváth József törzszászlós, nyomozó elmondta: az őrizetbe vett férfi a kihallgatásán elismerte, hogy Győr-Moson-Sopron megyétől Békésig még hét szórakozóhelyre helyezett ki játék automatát. Emellett már négy helyen volt folyamatban üzembe helyezés.

– A férfi rendkívül jól hamisított működési engedélyeket. A kocsmárosok, vendéglősök többnyire hozzájárultak az  automaták elhelyezéséhez, hiszen F. István szabályosnak látszó működési engedélyt mutatott be nekik. A gyanúsítottat ellen ellen már van folyamatban büntetőeljárás kábítószer birtoklás, fogyasztás és előállítás miatt – mondta el Horváth József.

A törzszászlós kérdésünkre elmondta még, hogy a megyében Barbacson, Sopronban, Dunakilitin és Dunaszigeten helyezett ki félkarú rablót a kocsmába. Dunakilitin hamar elszállította, mert oda naponta bejártak kávézni a fináncok, és félt a lebukástól. Egy-egy gép havonta 600-800 ezer forint tiszta hasznot hozott F. Istvánnak.

Olvasóink írták

 • 7. Shaki 2009. október 29. 18:18
  „Miért milyen színű? Kit érdekel? Amúgy meg az "olyan" színűek, akikre gondolunk nem tudnának ilyet csinálni, mert a maradék eszük kb . a tanyaudvaron maradt!Ha meg barnább létére ilyet tud kitalálni, minden elismerés!!:) De azért phúj!”
 • 6. Nahááát 2009. október 28. 20:58
  „Halló AHA, Túrhabakancs, kolombela és az elvtársak! Csak egy újabb Jobbikos, aki a kampányra gyűjtött?”
 • 5. Imcsi 2009. október 28. 20:06
  „APEH! Rá lehet <moderálva> az illetőre!”
 • 4. elemér 2009. október 28. 18:52
  „Ja és milyen szinü, megint kifelejtették.;))”
 • 3. anuvuk 2009. október 28. 18:05
  „A pénzrabló munkahelyeket megszüntetni. Az ilyen alakokat, meg egy kis kötelező munkára kell itélni!”
 • 2. körte 2009. október 28. 17:27
  „Sajnálom szegényt! A mai világban tisztességesen nem lehet megélni! Rákényszerítenek mindenkit, hogy csaljanak. Kell a pénz!!!!!! Ez van!”
 • 1. Esther 2009. október 28. 16:49
  „Valoszinü ö is minimalberen van az Apehnel:S”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Termálfürdők fosztogatóit fogták el

Év eleje óta fosztogatta országszerte a termálfürdők, uszodák öltözőszekrényeit egy banda. Mosonmagyaróváron és Győrben is "dolgoztak". Tovább olvasom