Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -4°C | 6°C Még több cikk.

A járóbetegek jó pontokat adtak

Megérte a mintegy ötvenmillió forintos fejlesztés a győri járóbeteg-ellátáson: a betegek (pozitívan) értékelték a változásokat, s az ellátással is elégedettek – szerdán sajtótájékoztatón mondta el mindezt dr. Varga Gábor, a Petz-kórház főigazgatója, és a járóbeteg-ellátást vezető helyettese, dr. Somogyi Tivadar.

A válaszadók 61,4 százaléka előjegyzéssel érkezett a győri Petz-kórház szakrendeléseire 2009-ben; a fennmaradó közel 40 százalék akut problémával érkezett. Az előjegyzési idő a járóbeteg-szakellátó intézmények legneuralgikusabb pontja, az előjegyzett betegek 41,46 százaléka egy-három hetet várakozott a beutalás és a vizsgálat időpontja között. 2008-hoz viszonyítva ez ugyan 1,83 százékkal magasabb, de legalább csökkent, ha nem is jelentős mértékben (2,59 százékkal) az egy hónapnál hosszabb várakozási idő.

Galéria! Fotók: Cseh Róbert


A betegek "önbevallása" alapján 58,8 százalék elégedett az orvosi ellátással - ez az adat 2008-hozviszonyítva 21,5 százalékkal jobb eredmény, s az asszisztensek megítélése is jobb lett.A másik neuralgikus pont a mosdók állapota: a szakrendelők helyiségeinek (rendelők, várók, folyosók, mellékhelyiségek, büfé) higiénés körülményeit a válaszadók 2008-hoz viszonyítva tisztábbnak ítélték meg. A legjelentősebb változást a mellékhelyiségek, felújítása jelentette (lásd a grafikont).A felmérésről további részletek hamarosan a Kisalföld napilapban olvashatók.


Olvasóink írták

  • 1. zsukov 2010. február 25. 09:50
    „Még nem voltál járóbeteg ne is akard másnak se !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Trükkös tolvajok loptak meg nyugdíjasokat

Trükkös tolvajok bukkantak fel az elmúlt napokban Győrben. A meglopott áldozatok nyugdíjasok voltak. Tovább olvasom