Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

A járda miatt vágták ki a fákat

Döbbenetes eseménynek voltam a szemtanúja a minap Győrben, a Móricz Zsigmond rakparton - írta egy olvasónk...

Kisalföld SMS
30/30-30-449

Döbbenetes eseménynek voltam a szemtanúja a minap Győrben, a Móricz Zsigmond rakparton. Életerős, egészséges és zöldellő nyárfákat vágtak ki a nyár közepén tízesével. Ki adhatott utasítást erre a barbárságra a győri városházán?

 

 

 

Lapunknak Nagyné dr. László Edit, a győri polgármesteri hivatal közigazgatási osztályvezetője válaszolt: „A július 26-án a Móricz Zsigmond rakpart 6–8. számú ingatlan előtti közterületen álló négy platán és egy korai juhar utcai sorfa kivágására – a Győri Kommunális Szolgáltató Kft. hozzájáruló nyilatkozatával – a közigazgatási osztály környezetvédelmi csoportjának engedélyező határozata alapján került sor.

A kivágott fák az ott megépült új társasház, a közút és a tervezett járda szintjeihez viszonyítva magasan álltak, s a gyalogjárda szegélyelemeinek alapozási munkálatait a fák gyökérzetei lehetetlenné tették. A gyalogjárda terv szerinti megépítését a fák megtartásával nem lehetett volna végrehajtani.

A társasház kivitelezése során az állványozás miatt és az épület állagának megóvása érdekében a fák koronarendszereit erőteljesen visszacsonkolták, s a növények számára csupán szűk élettér maradt. Ennek következtében elvesztették természetes habitusukat, megjelenésük nem volt esztétikus. Kivágásukat nem egészségi állapotuk indokolta, hanem az épített környezet által meghatározott műszaki feltételek.

A társasház előtti zöldterület keskenysége miatt fásításra nyilvánvalóan alkalmatlan, ezért a környezetvédelmi csoport az engedélyesnek a társasház teljes hosszában fagyal élő sövény telepítését írta elő, továbbá arra kötelezte, hogy a belvárosban huszonöt darab földlabdás, kétszer iskolázott 12/14-es, sorfa méretű díszfát telepítsen. Mindezt idén november 30-ig kell végrehajtania."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutyakiállítás Győrben

Győr - Rekordszámú, 1007 kutyát neveztek a hétvégi győri MEOE-CAC országos kutyakiállításra, amely… Tovább olvasom