Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

A huszonötezredik jegy is elkelt

Győr - A győrújbaráti Koncz Ingrid lépett huszonötezredikként a Munkácsy-kiállítás területére szombaton délután a Vastuskós házban.

A tárlat zárásáig ugyan még két hét hátravan, a nevezetes látogatót azonban már felkészülten fogadták a Xántus János Múzeum munkatársai. Ajándékokkal lepték meg: egy mobiltelefon-készülék mellett könyvekkel és a „város borával" kedveskedtek neki.

– Már régóta szerettem volna megtekinteni a Munkácsy-kiállítást, hétköznaponként azonban este hatig dolgozom – nyilatkozta Koncz Ingrid a Kisalföldnek.

– Éppen ez a szombat délután mutatkozott alkalmasnak a tárlatlátogatásra. Szerencsésen választottuk meg az időpontot: a régi mobiltelefonom most ment tönkre, mindenképpen vásárolni kellett volna egy újat...

Koncz Ingridet a múzeumon kívül a megye és a megyeszékhely is ajándékokkal halmozta el. Felvételünkön Kovács Béla főjegyző társaságában. Fotó: K. Cs.
Koncz Ingridet a múzeumon kívül a megye és a megyeszékhely is ajándékokkal halmozta el.  Fotó: K. Cs.


A nyertes elmondta, „civilben" üzletvezető, eredeti szakmájára nézve azonban rajz szakos pedagógus. Egy ideig vállalkozásszerűen foglalkozott ólomüvegezéssel, tiffanyval, szabadidejében hobbiként ma is űzi e mesterségeket.

Munkácsyról már sokat olvasott, várakozásaiban a tárlatot megtekintve sem csalatkozott: a hangulatos, meleg színű képek közül különösen a szalonportrék keltették fel a figyelmét.

– Munkácsyban az a nagyszerű, hogy azokat is lenyűgözi, akik nem tanultak művészetet – összegezte a látottakat. – A tehetség a laikusok számára is átüt ezeken a képeken. Kár, hogy a mai művészek nem tudnak – vagy talán nem is akarnak – a nyomdokaiba lépni – jegyezte meg. Igaz, a kor sem kedvez a művészeteknek: jómaga is négy-öt évi alkotómunka után két éve kénytelen volt más megélhetési forma után nézni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Más volt, mint a többi éjszaka

Győr-Moson-Sopron – Ez az éjszaka más, mint a többi – hirdette a Xántus János Megyei… Tovább olvasom