Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A huszadik vásárnyitó Győrött

A Győri Általános Vásárt - az elmúlt két évtizedben nemzetközileg is elismert gazdasági és kereskedelmi rendezvényt - a csütörtök délelőtti megnyitón többen köszöntötték.

A régió legnagyobb és legszínvonalasabb üzleti-gazdasági kiállítása immár huszadszor fogadja a kiállítókat és a látogatókat, ezúttal 168 résztvevővel, a hagyományos nemzetközi üzletember-találkozóval, tíz ország bemutatkozásával és a színpadon igazi sztárparádéval.

Az elmúlt két évtizedben nemzetközileg is elismert gazdasági és kereskedelmi rendezvényt a csütörtök délelőtti megnyitón többen  köszöntötték. Elsőként Hancz István, az Ipartestületek Országos Szövetségének megyei elnöke mondta el a rendezvényen belül az iparosok ˝minikiállításának˝ részleteit a kézművesektől a mikro- és középvállalkozások bemutatkozásáig. Beszámolt arról a projektről, melynek keretében több mint ezer fiatalnak tartottak tájékoztatókat vállalkozási ismeretekről, és reményét fejezte ki, hogy többen közülük öt-tíz év múlva kiállítóként jelennek meg a vásáron. A megyei közgyűlés alelnöke, Kara Ákos kiemelte: Győrnek és a megye kistelepüléseinek kölcsönösen sikeres bemutatkozási lehetőséget nyújt a győri vásár a helyi közösségek számára fontos hagyományok, az értékőrzés és -teremtés jegyében. Az alelnök a következő évekre hasonló folytatást kívánt a rendezvénynek. Mihalicz Antal a százhúsz éves megyei kereskedelmi és iparkamara elnökeként köszöntötte a vendégeket, köztük a nyugat-dunántúli társkamarák képviselőit.

Kifejtette: a vásár az elektronikus piacterek korában is lehetőséget kínál vevők és eladók közvetlen találkozására, és az áruk személyes megtekintése, kipróbálása olyan lehetőség, amivel érdemes élni, akárcsak a színvonalas családi programok látogatásával. Ezért támogatja anyagilag is a kamara a rendezvényt.

A hagyományos helyszínén, a Magvassy-sportcsarnokban és környékén rendezett 20. Győri Általános Vásár a jubileumhoz méltó kiállítást és gazdag programot kínál. Fotó: Bertleff András
A hagyományos helyszínén, a Magvassy-sportcsarnokban és környékén rendezett 20. Győri Általános Vásár a jubileumhoz méltó kiállítást és gazdag programot kínál. Fotó: Bertleff András

Hivatalos megnyitóbeszédében Borkai Zsolt polgármester visszatekintett az elmúlt húsz esztendőre, megállapítva, hogy a Győri Általános Vásár jelentősége a megyeszékhelyen, a régióban és nemzetközileg is folyamatosan nőtt, ezt mutatja az idei 168 kiállító és a bemutatkozó tíz ország. Az évről évre sikeres rendezvényért Borkai Zsolt gratulált a Győri Vásár Kft. vezetőinek és munkatársainak, kiemelve: a mikro-, kis-, közép- és nagyvállalatok egyaránt megtalálják a számításukat Győrött, egyre több látogató előtt. Reményét fejezte ki, hogy 2011-ben már a válság végeztével egy még nagyobb és még több szereplős rendezvényt nyithat meg.

A megnyitó után adták át a vásárdíjakat. A számtalan elismerés között a Kisalföld kiadója, a Lapcom Kft. díját a Piktor Kft. kapta. A vásár fődíját Bozsoky Zoltán ügyvezető adta át a Tetőcentrum Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójának, Szűcs Gábornak. A vásár alapítójától, Galló Zoltántól az első alkalommal kiosztott Galló Gyula-emlékdíjat az Alexovics kft. vezetője vette át.

A pénteki naptól hasznos szakmai programok zajlanak a kamarai szalonban, a kikapcsolódást keresőket vasárnap estig kalandpark, játszóház, állatsimogató, nemzetközi németjuhász-fajtabemutató, festménykiállítás, önismereti foglalkozások, magyar és ír népi és kocsmazene, pop-, rock- és retrokoncertek várják. A belépés ingyenes, a helyszínen érvényesített regisztrációs lapokkal pedig wellnesshétvégék és külföldi utazások nyerhetők.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztonságot jelentő járda Abdán

Régi és indokolt kérése volt a község lakóinak, hogy járda épüljön a falunak azon a szakaszán, ahol… Tovább olvasom