Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 0°C

A holnap még bizonytalan, de a jövő Győrben kezdődik

Ha meghallom a tévében vagy a rádióban, hogy Győrt említik, kicsit gyorsabban dobog a szívem. Ha a belváros utcáin járok, még mindig elcsodálkozom a megannyi gyönyörűségen, ami a szemem elé tárul. Ezt a települést nem lehet nem szeretni.
A Városháza, a Baross út, a Széchenyi tér, de még a lakótelepek is mind azt a légkört sugározzák, amiért szeretek itt élni. A folyamatosan megújuló város rengeteg lehetőséget rejt magában, amit mindenképpen meg kell ragadni, ezért is jár ide nap, mint nap több száz diák.

A téli időszakban is érdeklődők százait vonzza az ünneplőbe öltöztetett sétáló utca, illetve a találkozások és beszélgetések lehetősége az illatozó karácsonyi forgatagban. Fotó: Csikár Péter
A téli időszakban is érdeklődők százait vonzza az ünneplőbe öltöztetett sétáló utca, illetve a találkozások és beszélgetések lehetősége az illatozó karácsonyi forgatagban. Fotó: Csikár Péter

A tudás bővítésére már a középiskolákban lehetőség nyílik, szakmai alapokat sajátíthatnak el a tanulók. Ha vonzanak az édességek és életed legnagyobb részét finom krémek keverésével és kóstolgatásával akarod tölteni, megvan a lehetőséged, hogy nálunk tanuld meg a cukrászat alapjait. De ha a szépségápolás vonz és imádod az arcpakolások és samponok illatát, akár a fodrászat vagy a kozmetika fortélyait is elsajátíthatod a győri középiskolákban.

A gyakorlati tapasztalatokat pedig ugyanitt megszerezheted a kiváló éttermekben, szalonokban. Persze ne feledkezzünk meg az országosan is elismert gimnáziumainkról sem, mely szintén a legjobb ugródeszka az egyetemi tanulmányokhoz. Ha már a felsőoktatás világába csöppentünk, érdemes megemlíteni, hogy Győr híres a pezsgő hallgatói életről is, hiszen a Nyugat-magyarországi Egyetem és a Széchenyi István Egyetem diákok ezreit vonzza.

Ha érdekelnek a műszaki dolgok és az autók, vagy éppen a jog, esetleg közgazdász szeretnél lenni, akkor a te helyed a Széchenyis hallgatók között van, de ha inkább a pedagógia vagy az idegenforgalom, netalán a sport vonz, akkor inkább a TéKá színeiben kell tündökölnöd. Mindkét egyetem képzései rendkívül gyakorlatorientáltak, hiszen míg a SZE-s diákok az Audiban, addig az Apáczaisok az Öveges Kálmán Gyakorló Általános Iskolában és a Hotel Famulusban tölthetik el gyakorlati idejüket.

Bármelyik győri egyetemet is választod, nem járhatsz rosszul. A diploma megszerzése után sem lehet okod aggodalomra, hiszen az innovatív város sokféle munkalehetőséggel várja a pályakezdő fiatalokat.

De nem csak a tanulás Győr legnagyobb vonzereje. A belvárosban barangolva részesei lehetünk a nyüzsgésnek a nap bármelyik szakaszában. A tavasz beköszöntével a Baross út és a Széchenyi tér teraszai megtelnek emberekkel, akik egy kávé mellett beszélik meg ügyes bajos dolgaikat, s közben élettel töltik meg a várost.

Győr a kultúra fellegvára, nem hiába érdemelte ki ezt a címet, hiszen egész évben számos fesztiválon, koncerten és kiállításon vehetnek részt az érdeklődők. Azonban a színház szerelmesei sem maradnak kielégítetlenül. Színházunk évről-évre nagy sikerrel mutatja be darabjait, a Győri Balett pedig az egész világon elismert társulat. Ha hétvégén szeretnénk kiengedni az egész hét során felgyülemlett feszültséget, erre is rengeteg lehetőséget kínál városunk.

Amennyiben csak egy szolid beszélgetéshez van kedvünk egy hangulatos helyen, a belvárosban pubok, kocsmák és még teaház is rendelkezésünkre áll, hogy kicsit kikapcsoljunk. Ha azonban egy kis pörgésre vágyunk sem kell messzire mennünk, hiszen a szórakozóhelyek más és más stílusú zenével várják a szórakozni vágyókat, hogy részesei legyenek a győri éjszakának.

Összességében bátran elmondható, hogy Győr a tanulás mellett minden évszakban várja a fiatalságot, hogy kihasználják értékeit, és általa tapasztaljuk meg, hogy milyen az igazi győri életérzés.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győr, a milliónyi lehetőség városa

Az egyetemi diákéveink során szerzett élmények, tapasztalatok meghatározóan hatnak további életünk… Tovább olvasom