Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A holdingról tárgyaltak

Győr - A győri önkormányzati tulajdonú szolgáltató cégek tervezett holdingosítása ügyében hívta pénteken munkaértekezletre a közgyűlési frakcióvezetőket Borkai Zsolt polgármester. Konstruktív beszélgetés volt a város működéséről.
Éles vitákat váltott ki Győrött a polgármester, illetve a közgyűlési frakciók között is a terv, hogy a város önkormányzati cégei közös gazdálkodási irányításban, holdingban dolgozzanak. Az érvekről és ellenérvekről lapunkban folyamatosan beszámoltunk.

Tegnap Borkai Zsolt polgármester munkamegbeszélésre hívta a közgyűlési frakciók vezetőit, akik előzetesen elmondták, ragaszkodnak saját verziójukhoz, ám nem zárkóznak el a tárgyalásoktól. Valamennyien elfogadták a polgármesteri meghívást. Az egyébként nem sajtónyilvános megbeszélés jó két és fél órát tartott.

A tanácskozás végén a városvezető lapunknak elmondta, az már eleve örömteli, hogy mindenki elfogadta a meghívást és a tárgyalás időtartamából is következtetni lehet rá, hogy nem merev elutasításokról volt szó a vitatott téma kapcsán. Borkai Zsolt szerint előremutató jelek voltak tapasztalhatók, főként Győr fejlődési lehetőségeiről beszéltek, arról, milyen lépések lennének szükségesek ahhoz, hogy jól működjön a város.

A holdingról tárgyaltak: (balról) Mohos Péter (SZDSZ), Szabó József (MDF), Borkai Zsolt polgármester, Dézsi Csaba András (Fidesz), Eredics Imre (MSZP), Bárány István (Pro Urbe) és Sík Sándor (KDNP).

Borkai Zsolt azt is elmondta: megállapodtak abban, hogy a tárgyalásokat egy hét múlva, vagyis jövő csütörtökön folytatják.

A tanácskozás után a közgyűlés szocialista frakciója nyilatkozatot tett közzé, amelyben egyebek között ez áll: „A témában a sajtó nyilvánossága előtti heves vitákon kívül semmilyen érdemi szakmai és politikai javaslat nem jutott a tudomásunkra, ezért a holdingszervezéssel kapcsolatban a korábbi, 2004-es vizsgálatok alapján kialakított véleményünk megváltoztatására nem látunk okot.

A győri szolgáltatók eredményesen működő, jól szervezett társaságok. A működésükbe való beavatkozásnak, az átalakításnak csak alapos okkal és gondosan kimunkált céllal szabad történnie. A tárgyalások híveként nem vagyunk meggyőzhetetlenek, de véleményünk megváltoztatásához szükséges pontos szakmai indoklása annak, hogy az átszervezés révén a lakossági szolgáltatások minősége nem csökken, nem szenved csorbát a társaságok gazdasági hatékonysága."

Olvasóink írták

 • 4. Feri 2007. november 24. 23:17
  „kisg Igaza van!
  S a győri polgárna is!
  Most mitől lesz majd jobb ami nem jó egyiknek sem csak a hamvaiból újjászületeett ifju KDNP-esknek? és azok egyetlen szép vezetőjének? Akiről senki nem ejt egy szót sem???
  Hol van a vezetőjük? Mármint a KDNP Elnöke?
  Biztos kint az egyik hazájában!
  VAgy a nagyvállalata nagyon leköti?”
 • 3. kisg 2007. november 24. 20:04
  „Azt mondjuk nem értem, hogy min egyezkednek. Egyesével a kdnpseken kívül mindenki azt mondta, még a szocik is, hogy nem kell holding. Így ha mégis hirtelen mindenki akarja, akkor valami komoly dolognak kell történni a zárt ajtók mögött. Vagy Zsoltika sz.rban marad a véleményével, meg a néhány muja csatlósával.”
 • 2. Cseter János 2007. november 24. 08:45
  „Nagyon helyes! Tárgyaljanak! Vitassák meg kinek jó az "alapdíj" a "terhelési" díj, s az a szemét szállítás melynek égisze alatt bezsebelnek, díjakat? Igen ott ahol nem termelnek szemetet és még is fizettetnek?(családi házak) Szüntessék meg a planelok szoba szám szerinti szemétszállítási eljárásokat! Nem a szobák a szemetelők!
  De ezeket minden normális ember tudja! Pont a haszonélvezők ne tudnák? Ez a minimum ami elvárható a becsületes képviselőinktől! Holding, ide holding oda a lakósság érdeke az hogy a szolgáltatások legyenek az elvégzett munka és adíjazsá, egyenértékü! Ismétlem az elvégzett munka és nem az alantas rendeletek szüleménye díjaztatása és behajtatása! Remélem el jut e felvetés az illetékesek füléhez!”
 • 1. győri polgár 2007. november 24. 08:16
  „Miért nem veszik már le a napirendről ezt a kidolgozatlan ötletet?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Képek és bál két fiatal gyógyulásáért

Ménfőcsanak - A jótékonysági kiállítást követően a hétvégén elárverezik azokat az alkotásokat,… Tovább olvasom