Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

A hívek fogták el a betörőt a plébánia udvarán

A mise alatt tört be a kisbácsai plébániára egy férfi vasárnap, összeforgatott mindent, de a széfet nem sikerült neki kinyitnia. Végül a hívek zavarták meg, majd fogták el a betörőt.

Épp véget ért a fél 9-es mise Kisbácsán vasárnap, a hívők távozóban voltak. Azok a fiatalok is, akik ilyenkor át szoktak menni a plébániára, hogy a szertartás utáni teendőket ellássák. Nem gondolták, hogy betörőt fognak.

– Két fiú előrement, s korábban értek a plébániára. Először nem vettek észre semmit, bár gyanús volt, hogy a dupla ajtó külső szárnya nyitva volt, a belső kilincsre zárva. Beérve azt látták, hogy valaki feldúlta az irodát – mondta el Gábor, aki kérte, ne írjuk le a teljes nevét.

A plébános nehezen mozgó édesanyja az épületben tartózkodott a betöréskor. Nagyon felzaklatták a történtek, az egyik fiú vele maradt. – A másik barátunk visszasietett a templomba, hogy a betörésről szóljon az atyának. Mi is igyekeztünk a plébániára, amikor egy asszony szólt, hogy valaki az udvarban van. Az atya bement az irodába, én hátra, az udvarba szaladtam. Ott láttam, hogy a jómadár a lépcső mellett, a sarokban húzta meg magát. Kérdeztem, mit keres itt, mire ő azt válaszolta, munkát.

Mondtam neki, hogy most elő kell jönnie, közben a többi hívő is odajött és körbefogták. Utólag bátor tettnek tűnik, de igazából bármilyen támadóeszközt előhúzhatott volna a... A rendőrséget Ottófi Rudolf alpolgármester hívta ki – emlékezett Gábor.

Benkó Tibor plébános a betörő elfogásának helyszínén. Az események egymásutánját magyarázza. Fotó: Bertleff András
Benkó Tibor plébános a betörő elfogásának helyszínén. Az események egymásutánját magyarázza. Fotó: Bertleff András

Benkó Tibor plébános hozzátette: nem ez volt az első eset, korábban már betörtek a plébániára. Most is a betörő éppúgy felforgatott mindent, a fiókokat s a szekrényeket átkutatta, de a széfet nem sikerült kinyitnia.

A Győri Rendőrkapitányság őrizetbe vette az 5 éve Győrben, alkalmi munkából élő, 36 éves kisbesztercei – Baranya megye – Cs. Kornélt, aki már tízszer volt büntetve betöréses lopás s más vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt.

– Vizsgáljuk, hogy milyen bűncselekményeket követhetett még el, köze lehet-e más, a környéken történt hasonló betörésekhez. Lefoglaltuk a cipőjét és a táskájában talált feszítővasakat, csavarhúzókat – mondta el Horváth Csaba alezredes.

A kapitány hozzátette, kiemelten kezelik Bácsa környékét, a bűnügyi osztály jelenleg egy másik betörőcsoport felderítésén is dolgozik, annak egy tagját már letartóztatták.

Olvasóink írták

 • 11. Tabornok 2010. március 09. 01:28
  „Szerencséjük volt azoknak, akik feltartóztatták a betörőt, mert most nem indítottak ellenük eljárást, személyi szabadság korlátozása miatt. Szerencséjük van.
  Remélem, a rendőrség más hasonló esetben is a bűnözőket vonja eljárás alá, nem az elfogóit!”
 • 10. janika 2010. március 06. 09:39
  „Lehet,hogy a kispistával szagoltatják kutya helyett a betörő cipőjét?”
 • 9. Accentos 2010. március 05. 21:58
  „Szerintem elég orditó hiba a tudósitó részéről,hogy győri létére nem tudja,hol jár, Kisbácsa vagy Nagybácsa városrészen? Nagyon nem mindegy! Egyébként Kisbácsán nem
  Benkó Tibor úr a plébános!”
 • 8. 13.István 2010. március 04. 09:50
  „T. janika ! Még azt sem tudod mit lehet kezdeni egy cipővel a későbbiekben !! Háááát ez nagy s...!”
 • 7. janika 2010. március 04. 06:53
  „Jó lenne tudni, hogy mit fog kezdeni a rendőrség a betörő cipőjével? Talán, azt szagolgatják, hogy a következő betörőt Ők foghasssák el?”
 • 6. panpan 2010. március 03. 23:00
  „Hát elég gáz, hogy a helyi tudósító ennyire nincs képben!”
 • 5. tymea 2010. március 03. 13:41
  „futóbab, van Polgárőrség Bácsán és rendszeresen járnak ki!!!! Nem minden autón van felirat............de nem lehetnek ott mindig mindenhol. Ha szeretnél belépni írj, segítek. :)”
 • 4. futóbab 2010. március 03. 13:05
  „Már épp ideje lenne hogy valami mozduljon a Bácsán elkövetett sorozatos betörések ügyében.Bár nem tudom mennyire kiemelten kezeli a rendőrség,a lényeg,hogy nem látom a rend őreit cirkálni.Úgy tudom,Bácsán még mindíg van polgár őrség,autójuk is van,de őket sem lehet látni.Akkor hogy is van ez?”
 • 3. Csetneky 2010. március 03. 11:14
  „Aki eddig nem ismerte Cs. Kornélt, ezután könyen felismeri. Ő az, aki mezítláb mászkál Győrben.”
 • 2. Szilágyi_Zsolt 2010. március 03. 09:38
  „Végül is nem hazudott a fickó: tényleg munkát keresett, elvégre a széf feltörése is munkával jár. :)
  Karakán lépés volt az emberek részéről, hogy fel merték tartóztatni a betörőt, gratulálok nekik.”
 • 1. csalán 2010. március 03. 08:38
  „Benkó Tibor nem kisbácsai, hanem bácsai plébános, vagyis az eset Bácsán történt. Nem lehetne pontosabban????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Audi, BMW, Skoda: a vagyonadó nem csak a luxusautókat érinti

Kalkulációs példáinkból kiderül, hogy a vagyonadótól nem csupán a luxusjárgányok tulajdonosainak… Tovább olvasom