Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

A híddal a Híd utca is megújul

A 2010 augusztusára elkészülő Mosoni-Duna-híd forgalmát a révfalui és a szigeti oldal utcáinak is el kell bírnia.

A város koncepciójáról a győri városépítési osztály vezetőjét kérdeztük.

Fűke Péter osztályvezető elmondta: a nagyszabású tervek megvalósítása nyilvánvalóan nem érhet véget a híd átadásával, mivel biztosítani kell az emiatt megnövekedett forgalom levezetésének feltételeit. Főként a győr-szigeti oldalra igaz, hogy az utak – jelenlegi állapotuknál fogva – még nem lennének alkalmasak erre, elegendő a Híd utcát elképzelni mint a győri autós közlekedés egyik fontos tengelyét.

Ami a Mosoni-Duna révfalui oldalát illeti, a legfontosabb a balesetveszélyes négyágú csomópont átépítése a Hédervári–Szövetség és Rónay utca találkozásánál. A tervek szerint itt körforgalom épül, ehhez és a kapcsolódó utak kiépítéséhez szükség van a Hédervári út mellett álló egyetemi épületek lebontására. A csomópont átépítése azonban nem készülhet el a híd átadásáig, mivel az egyetemi beruházástól függ két okból is. Egyrészt addig nem bonthatók le az épületek, amíg az itt működő tanszékeknek nincs új otthonuk, másrészt addig nem is lenne érdemes átadni az új utakat – érvel Fűke Péter –, mivel az egyetemi beruházás által indukált tehergépjármű-forgalom ezeket túlzottan megterhelné. Itt kell megjegyezni, hogy a tervek szerint az új hidat a nagyobb teherautók nem használhatják majd. Az osztályvezető szerint tehát a révfalui oldal az egyetemi tudásközpont jövő őszi átadása után, 2010 végén vagy 2011 elején készül el.

A Híd utca várhatóan augusztustól egyirányú lesz, ezen csak az új híd felé mehetünk. Fotó: Bertleff András
A Híd utca várhatóan augusztustól egyirányú lesz, ezen csak az új híd felé mehetünk. Fotó: Bertleff András

A szigeti oldalon alapvető változásnak ígérkezik, hogy a forgalmi irányokat szétválasztják: a Híd utca az új híd irányába, míg az Erkel Ferenc utca a Stromfeld utcától a Kossuth Lajos utca irányába lesz egyirányú. Jelenleg ezeket az utakat nem véletlenül nem szeretik az autósok, különösen a Simor János püspök tere mellett húzódó Erkel utcát, amely igen rossz állapotban van. Tehát ahhoz, hogy a terv megvalósuljon, útfelújításra, közmű-rekonstrukcióra is szükség van, a tervek engedélyezés alatt állnak és az osztályvezető bízik abban, hogy a híd átadásáig megvalósul a beruházás.

– Egyelőre nyilván nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyi autó gördül majd át jövő év augusztusától a még névtelen új Mosoni-Duna-hídon, de a forgalmi irányok szétválasztásának köszönhetően sikerül majd elvezetni a megnövekedett forgalmat – véli Fűke Péter.

Olvasóink írták

  • 3. urbaniastapista 2009. november 26. 20:12
    „Akkor addig, amíg nem lesznek kész a rendes utak a környéken, ne adják át a hidat se! :)”
  • 2. adalfold 2009. november 26. 16:37
    „moderálva off”
  • 1. slovakkiller 2009. november 25. 18:44
    „Tudnotok kell:a tezsvirek akiknek költözni kell az épitkezés miatt az inszol-lakásokból,az önkormányzat adott nekik pénz,hogy befüzessék a szolgáltatók felé az "elmaradásukat"!!!Majd ha ezt elrendezték MILLIÓS lelépési pénzt -és másik lakást-KAPNAK!!!!!Hát ezért dolgozzunk,adózzunk!!Én(sem)igy képzeltem el a demokráciát anno...........”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lesz ˝elővágta˝ Győrben is

A jövő nyári Nemzeti Vágta keretében vidéki előselejtező futamokat is szerveznek. Az egyiket Győrben. Tovább olvasom