Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

A hazai autó 100 éves

A hazai autójavító-szakma egyetlen országos szakkiállítása, az Autó-DIGA holnaptól várja Győrbe az autószerelőket, garázsipari szakembereket.
A hazai autójavító-szakma egyetlen országos szakkiállítása, az Autó-DIGA holnaptól várja Győrbe az autószerelőket, garázsipari szakembereket, kutatókat és mérnököket az iparág új termékeivel és a legmodernebb ismereteket közvetítő konferenciákkal.

A Győr Városi Egyetemi Csarnok ad otthont a 14. alkalommal megrendezett Autó-DIGA kiállításnak, melynek a konferenciák, szakmai tanácskozások, egyesületi összejövetelek hagyományosan elválaszthatatlan részét képezik. A tanácskozások és előadások helyszíne a Széchenyi István Egyetem konferenciaközpontja lesz az Egyetem tér 1. alatt.

Ünnepi alkalmat ad az idei

Autó-DIGA számára, hogy kereken százéves a magyar autógyártás, ráadásul ez alkalomból az országos centenáriumi év nyitórendezvénye is Győrött lesz holnap délután 3 órától. A magyar autógyártás fontosabb állomásairól Hidvégi János muzeológus, a százéves Rába-gyárról Romvári Ferenc vezérigazgató-helyettes tart előadást. A díjtalanul látogatható rendezvényre ezért nagy szeretettel várják az „öreg" rábásokat is. A kapcsolódó kiállításhoz a Rába, az Audi és a Kisalföld Volán adott olyan tárgyakat és járműveket, amelyek sokszínűen mutatják be az elmúlt évszázad győri motorizációs vonatkozásait.

Pénteken délelőtt az autós szaktanárok aktuális szakképzési kérdésekről is tájékoztatást kaphatnak, amikor a gumisok szakmai találkozóját is tartják. Délután az Autószerelők Országos Egyesületének konferenciáján olyan fontos témák kerülnek terítékre, mint például az új zöldkártyarendelet.

Valószínűleg nagyon sokan meghallgatják a konferenciaközpontban délután 5 órától a Mindentudás Egyetemének előadását az intelligens járművekről, amelyet dr. Palkovics László tartott a televízióban, és ezúttal dr. Szalay Zsolt, az Elektronikus Jármű és Járműirányítási Tudásközpont igazgatóhelyettese adja elő bővített változatban. A belépés díjtalan.
Különféle programokkal szombaton és vasárnap is várják a nagyérdeműt. Az érdeklődők számára a 14.  Autó-DIGA szakkiállítás csütörtökön és pénteken 9–18 óráig, szombaton 9–17 óráig tart nyitva.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt az elszívó- berendezés

A Graboplast központi telephelyén egy lágyító-leválasztó berendezésben tűz keletkezett. Tovább olvasom