Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

A hatodik legbiztonságosabb régió Győr-Moson-Sopron megye

A megyében 1205-tel kevesebb bűncselekmény történt 2012-ben, mint egy évvel korábban. A gyilkosságok közül 5 nyomozását fejezte be a rendőrség. Legtöbb bűntett betörés vagy lopás. A megyében ismertté vált bűncselekmények több mint 30 százalékát utazó bűnözők követték el.

"A szervezett bűnözői tevékenység nem nyert teret a megyében. Jönnek bűnelkövetők, de a szervezett csoportok kialakulását már az elején igyekszünk megakadályozni" - mondta Bánhalmi Zsolt ezredes, megyei rendőrfőkapitány Győrben tartott évértékelő sajtótájékoztatóján csütörtökön.

Ismertté vált bűncselekmény a tavalyelőttinél 1205-tel kevesebb, 16.412 volt 2012-ben. Ezeknek 45 százaléka vagyon, 36 százaléka közrend elleni volt, személy ellen az összes eset 7 százalékában követtek el bűncselekményt.

Ebből 5 gyilkosságban fejezte be a nyomozást a rendőrség (tavaly 8 emberölési eset volt, 10 ember halt meg, de három ügyben még tart a nyomozás).


Videó: Oxygen


Bánhalmi ezredes megjegyezte, az elmúlt tíz évben minden emberölés elkövetőjét elfogták. Az összes bűncselekményt tekintve minden második elkövető rendőrkézre került. Országos összehasonlításban a megye a 6. legbiztonságosabb régió.

Az illegális migrációt tekintve első helyen áll a megye a schengeni belső határon történő elfogásban, míg a legtöbb embercsempészt is itt fogták el a rendőrök.

A kábítószer elleni fellépés is kimagasló eredményeket hozott, 366 esetben indult nyomozás, s 33 terjesztőt vontak ki a forgalomból. Ezzel az országban a 3. helyen áll felderítésben a megye.

A belső migráció is megindult, sokan keresnek nálunk megélhetési lehetőséget, többen Ausztriába járnak dolgozni. Ők főként Mosonmagyaróváron, Sopronban laknak.

Azonban nem tisztességes szándékkal is érkeznek hozzánk, s a határ közelsége adta lehetőség a külföldi bűnelkövetőket is vonzza.

Ennek köszönhetően az ismertté vált bűncselekmények közül több mint 30 százalék külföldiek számlájára írható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Buszbaleset Győrben: többen megsérültek - újabb fotók

Csütörtök délután személyi sérüléssel járó buszbaleset történt Győrött a Jereváni úton. Tovább olvasom