Kisalföld logö

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

A halott gazdáját védte

Természetes halállal halt meg az a 45 éves férfi, akit csütörtökön este a Győr, Déry utca 10. számú ház második emeleti lakása fürdőszobai kövén találtak meg a rendőrök és a katasztrófavédelmiek.
A hatósági emberek csak hosszú próbálkozás után jutottak be a férfi Déry utcai lakásába, utólag már tudni, hogy egy Brúnó névre hallgató kutya miatt, amelyik halálában is teljes erővel védte gazdáját.

Az Inszoltól bérelt Déry utcai lakásban magasan áll a műpadlón a hulladék, amit a bérlő hosszú időn át felhalmozott. A környék hulladéktároló edényeiből szedte ki azokat. Még a lépcsőházban is nehezen elviselhető a bűz. Ebben a lakásban találták meg csütörtök éjszaka R. Jenő 45 éves győri férfi holttestét. A rendőrség megállapítása szerint halálában idegenkezűség nem állapítható meg, a körülményeket államigazgatási eljárás keretében vizsgálják.
A hatóságiakat a ház első emeletén az R. úr alatt lakó család hívta a helyszínre, miután azt tapasztalta, véres folyadék szivárog otthonuk falán a fölöttük lévő lakásból.

Régóta munkanélküli volt

P. Tibor és felesége egy éve költöztek a házba. P.-né úgy emlékszik vissza, jóformán semmit sem tudott szomszédjáról, hiszen elvétve találkoztak vele. Legutoljára egy hónapja. Felmentek hozzá és kérték, nézze meg, hogyan eláztatta őket. R. úr egyáltalán nem volt agresszív, arról beszélt, hogy hosszú ideje munkanélküli, ezért nem tud fizetni. Sajnálják, ami vele történt. Az ugyancsak a házban lakó K. Gyuláné úgy emlékszik az elhaltra, hogy rendkívül zárkózott ember volt. Soha senkit be nem engedett volna magához.

Úgy élt, mint egy remete. Hasonlóképpen beszélt C. Beáta is. P. Zoltánné lakása az elhunyt otthona fölött van, ez a család szenvedett a legtöbbet a hulladékoktól. Amikor megenyhült az idő, lehetetlen volt náluk szellőztetni, mert R. úr még az erkélyét is két méter magasan szeméttel rakta tele. P. Zoltánné mozgatta meg a legtöbb követ, hogy jobb belátásra bírják, ám eredménytelenül.

Nem tudtak bejutni

Janicsek Tibor, a győri Inszol Rt. vezérigazgatója azt mondja, munkatársai mindazt megtették, amit megtehettek a mindenképpen szokatlan ügyben. Szekér Albertné, a társaság vagyonkezelő csoportjának vezetője elmondta, emlékei szerint fél éve panaszkodtak nála először R. úr szokására. Akkor levélben szólította fel bérlőjét a társaság, bármilyen furcsa, ennél többet az Inszol nem tehetett. A bérlő lakásába sohasem tudtak bejutni a munkatársak.

A rokonokra hárul a lakástakarítás

Dr. Pék József győri városi tiszti főorvos előkereste a hivatalhoz érkezett panaszbeadványt. Az arra vonatkozott, hogy R. úr szemetet tárol erkélyén. A közegészségügyi hatóságnak sincs módja senki lakásába bemenni. A tiszti főorvos arra az esetre emlékeztetett, amikor 2002 nyarán egy győr-adyvárosi idős férfi lakásából kényszertakarítás után tizenvalahány köbméter szemetet szállítottak el.

A Déry utcai panasz nem jutott el eddig. R. úr nem fertőző betegségben hunyt el, az egészségügyi hatóságnak nincs feladata az ügyben. A lakást a rokonoknak, családtagoknak kell kitakarítaniuk, fertőtleníteniük. (A Kisalföld kérésére az ÉDÁSZ-nál közölték, most két éve kapcsolták ki az áramot a díjfizetés elmaradása miatt.)

A kutya védelmében

A csütörtök éjszaka a szomszédoktól szerzett értesüléssel ellentétben R. J. már elvált feleségétől, de a hölgy változatlanul bérlőtársa volt a Déry utcai lakásnak. Lapunk közvetítő útján juttatta el a volt feleséghez azt a kérését, hogy nyilatkozzon az ügyben, ám ő nem kívánt élni ezzel. Kéretlenül is véleményt mondott az esettel kapcsolatban N.-né T. Katalin, aki ahogy mondja, kutyás társa volt az elhunytnak. Felháborítónak tartja, hogy egyesek szerint emberek ellen idomította volna R. úr jószágát. Ez valótlan, állítja, Brúnó jóságos kutya, aki még holtában is védte gazdáját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépülnek a győri parkok

A héten beindultak a fűnyíró gépek – van-e biztosabb jele a nehezen, de mégis megérkezett… Tovább olvasom