Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

A hallgatóké lett a volt BM-csónakház

Győr - A győri Széchenyi-egyetem kezelésébe került a Mosoni-Duna győr-révfalui szakasza melletti volt BM-csónakház. Az étterem marad, mellette a hallgatóké a tér.
Több terv született az elmúlt években az egyetemen egy hallgatói centrum létrehozására, hiszen több mint tíz éve nincs közösségi épülete az intézménynek. Akkor, a ’90-es évek közepén bontották le az „A" Klubot, amely anno, az egyetem építésekor az egyik felvonulási épület volt.

Az egyterű „A" Klub azonban nem igazán felelt meg a célnak, építészetileg elhibázott, gépészetileg elavult volt, így lebontották.

Később szóba került, hogy az egyetem területén építenek egy új klubot, sőt, az is, hogy a Széchenyi tér alatti járatrendszer egyik pincéjét használnák a célra, az utóbbi, műemléki helyszínnek azonban annyiba került volna a használhatóvá tétele, hogy végül elvetették az ötletet.

Most új lehetőségek nyílnak a hallgatók előtt, decembertől ugyanis az egyetem megkapta az állami tulajdonban lévő volt BM-csónakház kezelési jogát. Eddig az Országos Rendőr-főkapitányság tartotta fenn az épületet, de a költségeket nem tudja tovább vállalni, így partner után nézett. A csónakházban jelenleg étterem működik, az üzemeltető kft. szerződése azonban éppen lejárt, így annak működtetése is a hallgatók – pontosabban a bevonásukkal alakult gazdasági társaság – kezébe került.


Winkler Csaba, az egyetem kommunikációs titkára szerint ideális a helyszín, hiszen olyan közel van az egyetemhez, hogy a bővülés szinte a campus meghosszabbításaként fogható fel. „A hallgató nemcsak az előadásokon hallgató, az egyetemnek feladata az is, hogy legalább támpontokat nyújtson a szabadidő értelmes eltöltéséhez. Itt végre kötetlen, lazább programokat is lehet majd szervezni" – mondta.

Hogy pontosan mire használja majd az egyetem az új centrumot, egyelőre nem tudni, de az biztos, hogy az intézményben működő hallgatói szervezetek itt „kiteljesedhetnek". „Vannak például nagyszerű zenészeink, tőlük akár jazzesteket, fellépéseket is el tudok képzelni az étteremben, de nyitottak vagyunk minden értelmes ötletre" – dobott fel egy lehetséges ötletet Winkler Csaba. A hallgatói központ egyébként nemcsak a főiskolások és egyetemisták, hanem a középiskolások előtt is nyitott lesz.

Olvasóink írták

 • 7. kíváncsi 2007. december 16. 18:09
  „Nem vagyok érintett az ügyben, de vitatkoznék Veled. Talán elvárható, hogy a szerkesztő ránézzen az online kiadásra is. Ha megnézed az első hozzászólást, abból pont nem az jön le, hogy az emberek tisztában lennének a tévedéssel. Mellesleg a nyomtatott verzióban (újságban) is ezt a képet hozták le.”
 • 6. hent 2007. december 16. 15:44
  „Talán ha e-mailt írnátok és nem a hozzászólásokban flame-elnétek, könnyebben a szerkesztők tudomására jutna a hiba.. Meg olyat kérni, hogy hasonló terjedelmű cikket írni egy korrigációról.. Pf, és mégis mit írjanak bele? Írják le százszor, hogy hibáztunk többet ilyet nem teszünk stb? Arról nem is beszélve, hogy két évnyi hirdetés eredményét (ami biztos nagyon aktív volt, ha mégcsak nem is hallottam róla és az épületet is most látom először) nem lehet tönkretenni egy rossz képpel egy portálon, ami felett sokan elsiklanak, aki meg elolvassa, az valószínű úgyis ismeri a helyet és be tudja azonosítani, esetleg azt mondja, hogy ej, a képen nem is az van.. Na mindegy, javaslom ha nagyon zavar a dolog, írjatok a szerkesztőknek, készségesen kicserélik a képet. Szerintem!”
 • 5. kíváncsi 2007. december 16. 12:25
  „2 nap alatt nem volt idő legalább itt kicserélni a fényképet ?? Az étterem bérlője helyében azonnal beperelném az újságot. Hanyagságból másnak kárt okozni, és semmit sem tenni a korrigálásért: ez már pofátlanság.”
 • 4. Veszprémi egyetemista lány 2007. december 15. 16:03
  „Szerintem jó ötlet, hogy a győri egyetemistáknak és főiskolásoknak ilyen lehetőséget biztosítanak. Én Veszprémben tanulok és ott évek óta jól működő ilyen jellegű szórakozóhelyünk van. Azt azonban nem tartom jó ötletnek, hogy a középiskolások előtt is nyitott lesz. Számukra rengeteg szórakozóhely nyitott. Miért nincs olyan hely Győrben, vagy csak nagyon kevés, ahol csak egyetemisták, és nagykorúak vannak? Biztos vagyok benne, hogy ezt az egyetemisták is díjaznák! Legalábbis hétköznap én tuti hogy egy középiskolást sem engednék be!!!”
 • 3. Csémy László 2007. december 15. 12:38
  „Tisztelt Szerkesztőség!
  A fotón látható "Dunaparti Csónakház"-at a győri Határőr Igazgatóság adta ki üzemeltetésre egy Kft.-nek 2005.-ben.
  Sosem üzemeltette a Rendőr-Főkapitányság.
  A Kft. két éve folyamatosan hirdeti a vendéglátó egységet azért,
  hogy a lakosság, a túristák, a vendégek megismerjék és igénybevegyék a szolgáltatását. Ezt Önöknek egy szerencsétlenül párosított újságcikkel és fotóval sikerült lerombolni.
  Ezét kérem, hogy az elkövetett hibát szíveskedjenek kijavítani, azaz egy hasonló terjedelmű cikkben tájékoztatni az olvasókat,hogy a képen látható csónakház üzemeltetésében és tevékenységében nem történt változás.”
 • 2. Hosszú Róbert 2007. december 15. 10:09
  „A cikk nagyon jó csak az a baj, a képen nem a Bm Csónakház szerepel, hanem a határörségé. Az étteremnek pedig még élő szerződése van több évre. Ez azért így elég nagy baki.”
 • 1. révfalusi 2007. december 15. 09:39
  „lassan lakhatatlanná teszik révfalut, hidat akarnak építeni oriási autós forgalomnak, most meg a főiskolások fognak a dózsa rakparton randalírozni...hajrá... :((”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lenne fedezet a helyiadó-csökkentésre?

Győr - Az MSZP győri szervezete kitart amellett, hogy lenne fedezet az iparűzési adó mértékének 30… Tovább olvasom